Latawce?

Forum dla początkujących
yedrzey

Post29 sty 2008, 15:29

Czesc

Gdzie mozna poczytac o jakichs testach latwcow?
Tzn. chodzi mi o jakies widoace firmy tak , zeby miec rozeznanie w technologiach i producentach.

Na co zwracac uwage, przy ewentualnym wyborze latawca ?

Nie zamierzam kupowac juz teraz latawca, poczekam az pojde do szkoly przejde trening spodoba mi sie to cos kupie... Ale chcialem sobie poczytac troche o samym sprzecie i technologiach. Niestety kazdy producent na swojej stronie jest wiodacy i uzywa najnowszych zdobyczy techniki... Wobec tego pozostaje zapytac uzytkownikow :)

Moze glupie pytanie...
Ale nigdy nie widzialem kite-a na oczy poza zdjeciami :) Dlatego nie wiem czy jesli on jest popmpowany to jakiej wielkosci jest po spuszczeniu z niego powietrza? Czy wtedy mozna go po prostu zwinac w jakis plecak ?
Zastanawiam sie czy jakbym jechal nad morze pociagiem to czy poza deska beda jeszcze jakies utrudnienia ;)

Yedrzey

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post29 sty 2008, 15:54

Hmm jest polski magazyn Kitesuring, są tam jakieś testy. Problem jest taki że ukazuje się...raz w roku :? Jesli język nie stanowi dla Ciebie większego problemu to może jakieś zagraniczne pismo np Stance? Albo wpisz w google kitesurfing, kiteboarding mag i gdzies było takie pisemko za free w pdf

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post29 sty 2008, 16:12

kazdy kite jest w komplecie z torba lub plecakiem wiec bez problemu go tam schowasz...wiekszosc tych plecakow czy tez toreb ma paski ktorymi mozna przymocowac do nich deske i pompke..wiec wszystko sie w nia zmiesci jedynie z trapezem maly klopot bedzie i do drugiej torby bedziesz musial go schowac razem z pianka..ogolnie dasz rade przejechac pociagiem choc troche powalczsz :wink: ale takie sa uroki pkp hehe

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 sty 2008, 16:35

wiec wszystko sie w nia zmiesci jedynie z trapezem maly klopot bedzie i do drugiej torby bedziesz musial go schowac razem z pianka

...to zależy...
Ja na ten przykład pakuję obydwa kajty i piankę w jeden plecak, a trapez "owijam" wokół plecaka, zapinam i mam wszystko w jednym :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post29 sty 2008, 16:57

Poczytaj sobie tu: http://www.kiteportal.pl/leksykon
Poszperaj na forum. Wielka lektura przed Tobą ;)

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 sty 2008, 17:20

kubat2 pisze: może jakieś zagraniczne pismo np Stance?

w Stance testów sprzetu nie uswiadczysz.... ale za to dvd dodawane do niego
sa wypasione

Wróć do „Pierwsze Kroki”