Problem jest taki w tym roku zaczełem robic kurs ale brakło wiatru i czasu.
Z niemiec przywiozłem kite stary model areo II 12m2 prawie nie uzywany. był za przysłowiawa złotówke wiec sie zdecydowałem ( nie wiem czy dobrze ale na poczatek powinien mi wystarczyc)
Problem polega na tym ze po podpieciu baru 4 linkowy naish
Kita prawie nie mozna wystartowac ( po dłuzszej zabawie w 2 osoby sie uda go poderwac). jak juz jest w powietrzu to nie ma nad nim zadnej kontroli lata jak chce i gdzie chce naszczescie trzyma sie w zenicie.
po maxymalnym odgieciu baru ( o 90stopni) dopiero bardzo bardzo bardzo bardzo pozno zaczyna reagowac i to bardzo powoli. ( tak powoli ze 8 mki nie da sie zrobic bo kit wpada z zenitu w power zon i konczy zachaczajac krawedzia o wode.
Podejzewam ze problemem jest dłuosc linek chociaz trymowanie depowera nie dajekolosalnej ruznicy ani na sciagnietym ani na odpuszczonym.
Linki przy barze jest mozliwosc ustawienia linek sterujacych ( niebieska i czerwona ) na takich supełkach .
linki srodkowe nie maja regulacji poza trymerem
A linki były przedłuzane oreginalnymi linkami standardowo 20m maja i zostały dodane 7 metrowe.
Niech ktos mi napisze jak mam dobrac długosc linek znaczy jak ustawic bar podczas dobierania długosci:
- depower ma byc zciagniety czy odpuszczony
- trymer depowera zaciagniety na maxa czy odpuszczony na maxa a moze w srodkowym polozeniu
- linki na koncu maja miec równa dłogos czy moze srodkowe maja byc dłuzsze ewentualnie kródsze jak tak to o ile cm.
eentualnie jezeli cos innego moze byc to piscie ja jestem zielony z tym znaczy po 4 godzinach szkolenia ,latawiec szkoleniowy i to samo z duzym latawcem i pierwsze body dragi i wietru zabrakło.

PS. sory za błędy ort, ( dyslektyk i dysortograf )