llokoo pisze:Witam,
Mam pytanko, jestem po kursie czyli amator, posiadam latawiec slingshota Z 11M, zastanawiam się nad deską, myślę o Nobile NHP tylko nie wiem jaki rozmiar, moja waga to 66-70 kg wzrost 173 cm , będę pływał w Irlandii czyli warunki bardzo zmienne
frank pisze:Cześć,waże 95kg. ,mam możliwość kuna za 600zł ozona instinct 13m z 2007r. z barem pięcio linkowym z 2008r. latawiec jest w dobrym stanie ,czy jest sens kupować tak stary latawiec,czy lepiej szukać coś nowszego.Czytałem dużo pozytywnych opini o tym roczniku (ale większość opini jest z przed kilku lat).Dodam że pływam już kilka lat i brakuje mi akurat takiego rozmiaru.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.Frank.
Fordon pisze:frank pisze:Cześć,waże 95kg. ,mam możliwość kuna za 600zł ozona instinct 13m z 2007r. z barem pięcio linkowym z 2008r. latawiec jest w dobrym stanie ,czy jest sens kupować tak stary latawiec,czy lepiej szukać coś nowszego.Czytałem dużo pozytywnych opini o tym roczniku (ale większość opini jest z przed kilku lat).Dodam że pływam już kilka lat i brakuje mi akurat takiego rozmiaru.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.Frank.
Nie, nie warto. Zdecydowanie szukac czegos nowszego.
mcone1 pisze:Hej!
Planuję naukę na latawcuale jestem zielony w tym jak dobrać i w czym warto szukać więc proszę was o pomoc.
Pływać planuję w okolicach Mielna i 3 miasta więc będę mieć okazję często korzystać ze sprzętu. Ważę 86kg i mam 180cm wzrostu. Deskę chyba mam. Mówię chyba ponieważ zimą śmigam na snow a latem na wakeboardzie i mam dechę slingshot'a response 137cm i z tego co rozumiem to nadałaby się do zabawy na początek przygody aby nie pakować się w koszta (oczywiście po zmianie wiązań bo aktualnie mam RADy które raczej nie będą wygodne do nauki).
Powiedzcie mi ile warto wydać na początek na jakiś uniwersalny komplet? czy możecie coś polecić? może miał ktoś podobną sytuację?
Planowo chcę kupić sprzęt i na nim się nauczyć.
frank pisze:
Cześć,waże 95kg. ,mam możliwość kuna za 600zł ozona instinct 13m z 2007r. z barem pięcio linkowym z 2008r. latawiec jest w dobrym stanie ,czy jest sens kupować tak stary latawiec,czy lepiej szukać coś nowszego.Czytałem dużo pozytywnych opini o tym roczniku (ale większość opini jest z przed kilku lat).Dodam że pływam już kilka lat i brakuje mi akurat takiego rozmiaru.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.Frank.
Nie, nie warto. Zdecydowanie szukac czegos nowszego.
woj.mo pisze:Cześć, szukam deski ~2 letniej poniżej tysiaka. Zależy mi żeby w miarę trzymała wartość i dobrze ostrzyła. Ogólnie ważę 75, w normalnych warunkach ostrzę i chcę zacząć skoki przez zenit. To co poszperałem:
North X Ride, SU-2 Prorider (tu głównie cena bo i nówkę bym dostał), ew. Nobile T5/NBL tylko musiałbym wymieniać strapy na coś ciaśniejszego, F One Trax ( ? ), F One Unik (znalazłem dość tanio)
Rozmiar 136-138 ( ? )
Skłaniam się póki co do Northa
Fordon pisze:SU2 i Nobile zle nie jest ale ja osobiscie bym odpuscil.
boldek pisze:Możesz rozwinąć myśl? Bo ja np. uważam, że T5 i NBL z Nobila to deski jak najbardziej dla poziomu zaawansowania kolegi, odpowiadają też temu, na czym mu zależy (ostrzenie, wartość desek przy odsprzedaży). Co do Su-2 tu Prorider też się nada, ale gorzej np. z odsprzedażą, w sensie nie trzymają tak wartości, bo już na etapie zakupu są tanie![]()
Ja natomiast słyszałem (i widziałem w 1 przypadku) że F-One'y mają tendencję do delaminacji, co do właściwości tych desek, to się nie wypowiadam, bo nie pływałem na nich.
Jeśli chodzi o długość dechy to przy 75 kg nawet bym myślał nad 134-136 cm.
Fordon pisze:Poza tym uwazam, ze X-Ride jest lepszy od Nobile. Zaznaczam, ze Nobile nie jest zle, jak zreszta wyzej napisalem, ale nie jest tak dobre jak North. Mam na mysli skoki, ostrzenie, komfort plywania, manewrowanie...
woj.mo pisze:A jak ze strapami w Nobilach? Bo generalnie stopy mam wąskie i po opiniach widze, ze to moze byc problem. Pływałem póki co w sudwach i trzymały bdb
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości