Nie zauwazyles moich wczesniejszych postow mowiacych, ze na W11 nie mam problemu z ostrzeniem... Poza tym sadzac po Twoim sprzecie wazysz grubo mniej niz 100kg, a niestety problemy "dotykajace" kiterow w wadze super ciezkiej maja zupelnie inny wymiar i od 80 kg do 100 sa "lata swietlne" w kitesurfingu. Poza tym na temat W15 moje zdanie nie jest odosobnione. Pozwole sobie posluzyc sie cytatem autorstwa wake-darek z
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... c&start=30 :
"Mam waroo 07 - 13m od ponad roku i pływałem na nim troche.
Dla mnie był to dobry latawiec na początek gdy się uczyłem i teraz jak już doszłem do etapu że na jednym halsie 300 m chcę trzy razy skoczyć.
Wszystko jest ok jak wieje lub jak silno wieje bo pływałem na nim do 26 węzłów. Tragedia się zaczyna jak słabo wieje bo o ostrzeniu to zapomnieć,
wtedy jak chcę skakać to pływam z wiatrem kilka kilometrów (jak jestem na Helu).
Jak pływam u siebie na bajorkach koło Krakowa (max 500m na 500m) to waroo przy słabym wietrze nie nadaje się bo zaraz znosi nmie do brzegu.
Dlatego kupiłem teraz sobie ozona edge II 13m jako słabowiatrowego bo u mnie w okolicy rzadko silniej wieje."
Nie wiem ile wazy wake-darek ale zauwaz ze mowi nawet o mniejszym rozmiarze - 13m.
Innymi slowy, jak zobacze na spocie goscia wazacego 1 kwintal i ostrzacego na W15 to "pochyle czolo", tylko problem w tym ze jeszcze takiego nie widzialem...
Juz wkrotce (jesli sie uda

zamierzam kupic OZONE SPORT lub EDGE 13m2 Swoje wrazenia z przesiadki na pewno opisze na forum.