Gdzie sie uczyliście? Jakie wrażenia?

Forum dla początkujących
daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post10 cze 2012, 23:50

gorik777 pisze:Powiedzcie proszę czy podczas normalnego kursu (pakiet IKO1, IKO2) jest szansa na samodzielne "popływanie" ?

Zalezy od umiejetnosci. Np. ostatnio szkolilam w grupie 3 osoby (kurs 12hrs), to na ostatnie wyjscie kazdy dostal swoj latawiec i te 2-3 godziny plywal pod moim okiem, ale kazdy sam decydowal o kierunku plyniecia i dlugosci halsow. Grupa byla na tyle ogarnieta, ze nie bylo problemu, np. nie wplywali w inne osoby, lub na teren przeznaczony dla zaawansowanych.

Podczas kursu masz instruktora, ktoremu placisz, to troche nie rozumiem dlaczego chcesz plywac samodzielnie.

A jesli Ci chodzi o to czy mozesz po kursie plywac sam, to chyba zalezy od oferowanego kursu, moze maja pakiet z wypozyczeniem lub dorzucaja 1 dzien w gratisie itp.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 15:09

uczeszsie pisze:Jako osoba początkująca mogę się wypowiedzieć jedynie na temat szkoły "Scandal" w Chałupach.
Byłam w zeszłym roku na tygodniowym kursie i gdyby nie to, że nie miałam więcej urlopu to zostałabym najchętniej do końca sezonu ;)
Instruktorzy bardzo fajni i przede wszystkim cierpliwi, z indywidualnym podejściem do każdego kursanta.
Super miła atmosfera podczas zajęć jak i w szkółce :)
Wiatr dopisał więc udało mi się przejść przez wszystkie levele czyli 12 godzin kursu po których bez żadnego problemu nauczyłam się zwrotów oraz rozpoczęliśmy naukę małych skoków.
Jeśli ktoś jest początkujący to gorąco polecam. Ja się w tym roku wybieram ponownie :)

za posty AUTOpromocyjne :idea: "dziękujemy" :hand: :lol: :wink:

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”