Zestaw na start

Forum dla początkujących
gareon
Deska: SU-2 Prorider 136/41
Latawiec: FX9 / Radar10 / Switchblade12
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 20 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2015, 14:40

Witam,

W tym roku chce kupić ten zestaw:

http://abcsurf.pl/zestaw_kite_2014_classic_rrd_vision_mkii_i_placebo_v4_-11233i
Z góry przepraszam za "reklamę"

Zestaw będzie trochę zmieniony (na rok 2015, ale wszystko tej samej firmy RRD).

W skład zestawu wchodzi deska, bar + latawiec ( latawiec 12m^2 [mam 72 kg])
+ do tego chcę kupić ciepła piankę. tego typu: http://abcsurf.pl/pianka_rrd_grado_53_gbs_back_zip_full_-15037i

Uważacie, ze jest to dobry zestaw na początek? Interesuje mnie tylko nowy sprzęt. Jak macie jakieś sugestię to z chęcią ich wysłucham.
Trochę poczytałem o tej firmie i ponoć jest dobra (ten model latawca) do nauki. Nie jestem jednak uprzedzony i nie szukam potwierdzenia mojej decyzji, a będę wdzięczny jak mnie wyprowadzicie z błędu. Oczywiście przy sugerowaniu innego sprzętu tez chciałbym aby cena była porównywalna do mojej propozycji.

Z góry dziękuje za pomoc.

Fordon
Deska: Best Armada, Naish Haze XL
Latawiec: Ozone Catalyst
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 42 razy

Post27 lut 2015, 18:10

Osobiscie polecilbym inny/inne latawce (np. Cabrinha Vector albo Switchblade, Best Kahoona) i inna deske (nie wiem czemu, ale nie jestem przekonany do Placebo, jakos... "dziwnie" mi sie na niej plywalo, nie spodobala mi sie, nie podeszla mi, choc z drugiej strony... zle tez sie nie plywalo, po prostu moja indywidualna ocena jest na nie), ale ogolnie... zestawik wydaje sie byc OK, na pewno nie bedzie zly. Na 72kg lepiej chyba byloby 10-11m zamiast 12m, ale w sumie te 12m tez sie nada. Dla Twojej wagi deska docelowa to pi razy drzwi 134, jezeli bedziesz mial latawiec 12m to na pewno nie wiecej jak te 134.

Co do pianki - nie wiedzialem, ze RRD robi tez pianki :wink: Tu jedyne co doradze to nie bierz czerwonej :D Ale za to niebieska wyglada wizualnie bardzo fajnie :thumbsup:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2015, 23:29

Fordon pisze:Osobiscie polecilbym inny/inne latawce .. inna deske (nie wiem czemu, ale nie jestem przekonany do Placebo, jakos... "dziwnie" mi sie na niej plywalo, nie spodobala mi sie, nie podeszla mi, choc z drugiej strony... zle tez sie nie plywalo, po prostu moja indywidualna ocena jest na nie),

a znasz chociaż jedną :idea: osobę, która "jest przekonana do Placebo , nie pływa jej się na tym dzwnie i podoba się oraz podchodzi" :?: :idea:
..bo ja przyznam nie..

..nno, ale cena :hand: :thumb:

peace

Fordon
Deska: Best Armada, Naish Haze XL
Latawiec: Ozone Catalyst
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 42 razy

Post28 lut 2015, 00:07

Nie znam, ale... skoro niektorzy te deski kupuja... a badzmy szczerzy, jest tych osob - tu zaryzykowalbym nawet stwierdzenie, ze - calkiem sporo... to moze im sie dobrze plywac albo cos... Dlatego tak - po cichu - wypowiadam swoja opinie na ich temat... I z tego co widze nie tylko moja opinia jest taka a nie inna...

Jezeli tak bardzo chcesz miec wszystko RRD to moze pomysl nad RRD Bliss: viewtopic.php?f=4&t=47463

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2015, 00:11

Fordon pisze:.. albo cos...

..nno - nawet napisałem powyżej już "co" :thumb:

peace

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post28 lut 2015, 07:16

Mi też się trochę dziwnie pływało na placebo, ale mój chrześniak jest zachwycony. Vission jedni lubią inni nienawidzą. Pewnie kwestia gustu.
Może to nie idealny zestaw na początek ale moim zdaniem nie jest zły, RRD robi dobry sprzęt.
Jedno jest pewne. Raczej nie kupisz innego nowego zestawu za takie pieniądze, niezła promocja :thumbsup:

gareon
Deska: SU-2 Prorider 136/41
Latawiec: FX9 / Radar10 / Switchblade12
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 20 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2015, 19:27

Hej, dzięki za odpowiedz. Poczytałem trochę i chyba zdecyduje się na tego blisa RRD. Zależy czy sklep będzie chciał podmienić ja w zestawie. Co do samej deski placebo, to znajomi których znam też się na nich uczą. Dla mnie jak i dla nich to bez różnicy czy pływają na placebo czy na drzwiach od szafki :). Dlatego chciałem się zapytać was o opinie i różnice .
P. S pianka będzie niebieska :)

Wróć do „Pierwsze Kroki”