Gdzie?Kwiecien-Maj

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
kenzo
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Swichblade

Post28 sty 2015, 15:28

Witam.
Zajawke na kite zlapalem jakos rok temu i od tego czasu śledze forum,czytam ksiazki,YT, ba... nawet sprzet kupiłem(to chyba nie byl dobry pomysl ale coz)z ekipa ktora plywa w mojej okolicy kilka razy bylem na wodzie(sterowanie, latawcem, bodydragi,)-cos tam lapie. Nauka idzie bardzo powoli bo wiekszosc ludzisk sama woli plywac niz uczyc kogos od podstaw, wiec zdecydowalem sie na kurs 1,2,3
No i tu drodzy forumowicze ...Jaka szkole mozecie polecic tak abym po kursie mogl szlifowac dalej umiejetnosci

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post30 sty 2015, 08:19

W maju na majówke powinny byc otwarte juz szkolki na cypelku, ale przynajmniej kilka wiekszych z nich (chociaz po jazdach z bazami w tym roku, kto to wie ;) ). Nie bierz IKO III - czesc wascicieli szkolek juz pisala o co chodzi z tym iko III, tylko kurs iko I, II. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jednak pare godzin trzeba samemu spedzic brodzac po zatoce po iko II. Dojscie do poziomu skutecznej nauki III jednak wymaga nieco treningu. No chyba, ze masz duze doswiadczenie ze sportami deskowymi/wake etc. wtedy niektorzy z marszu ostrza, robia zwroty itd.

Awatar użytkownika
kenzo

Post30 sty 2015, 11:36

Dzieki za odpowiedz - nie ma ich za duzo:).Różne szkołki maja różne oferty od IKO 1+2 , po 1+2+3 i pisza przy tym ze jest to najczesciej wybierany kurs.
Na KF tez jest kilka opini , ze lepiej zrobic 1i 2 i samemu dalej szlifowac umiejetnosci
Jakis czas temu brałem pod uwage kiteacademy ale sam juz nie wiem ... teraz skłaniam sie ku wake
Troche czasu jeszcze zostalo ....

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2015, 16:53

W maju większość topwych szkółek powinna już działać. Wykup sobie pakiet godzin np. 10 i niech cie uczą a jak daleko zajdziesz to zależeć już będzie od twoich predyspozycji. Wybierz szkółke która będzie w stanie uczyć przy każdym kierunku wiatru i ma zabezpieczenie w postaci motorówki.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, 11:01 przez Grzegorz KiteLife, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kenzo

Post31 sty 2015, 09:54

Dzieki,
Zostało 3 miesiace wiec czasu jeszcze troche jest zeby no cos sie zdecydowac.
Pozdrawiam

Wróć do „Pierwsze Kroki”