latawiec słabowiatrowy jaki?

Forum dla początkujących
kw92
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post12 gru 2014, 18:30

jan53 pisze:hej.widzę że ożywiłeś posta tymi fotkami w te szare jesienno-zimowe dni.No sprzęt masz zarombisty.Tylko widze jeden duży minus.CENA!Za taki latawiec dałeś pewno grubo ponad 8 tyś./kto bogatemu zabroni!/.I niestety sądzę taki latawiec czy będziesz 10dni w roku pływał czy wogule za 5 lat będzie wart 2-3tyś.Chyba jednak dużo tańsza wersja to pompowaniec ~17m+duża decha.Oczywiście będziesz lepszy o te 2 węzły na tym lotusie,ale czy to warte jest +5000zł?
Ps.przy okazji mam pytanie do wszystkich ,czy ozone Zephyr 17m kóry ma gośc na allegro to waszym zdaniem wart tych pieniedzy?Pewno poszkókowe,po bliższych lub dalszych spotkaniach z krzakami ale przy moich ilościach pływanych na rok kite-godzin nie szukam niczego droższego:http://allegro.pl/latawiec-kite-ozone-zephyr-17m-2012-i4881408339.html lub http://allegro.pl/latawiec-kite-ozone-z ... 09073.html

byle do wiosny!!

Na moje za taką cenę to bym brał, one powinny stać koło 3000zł a po za tym ciężko znaleźć jakieś duże latawce. Pewnie stan nie jest idealny ale jeżeli będziesz dbał może posłużyć ci jeszcze długo :)

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post12 gru 2014, 19:47

Uważam że na słabe wiatry z ozonów lepszy będzie Edge, ale raczej nie do kupienia za te 3tyś. Zephyr będzie miał trochę gorszy dół ale na pewno Cię nie wyrwie z butów jak przyszkwali.

Awatar użytkownika
netmaniak28
Deska: north spike. north team series
Latawiec: north. flysurfer. slingshot
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post13 gru 2014, 07:36

jan53 pisze:hej.widzę że ożywiłeś posta tymi fotkami w te szare jesienno-zimowe dni.No sprzęt masz zarombisty.Tylko widze jeden duży minus.CENA!Za taki latawiec dałeś pewno grubo ponad 8 tyś./kto bogatemu zabroni!/.I niestety sądzę taki latawiec czy będziesz 10dni w roku pływał czy wogule za 5 lat będzie wart 2-3tyś.Chyba jednak dużo tańsza wersja to pompowaniec ~17m+duża decha.Oczywiście będziesz lepszy o te 2 węzły na tym lotusie,ale czy to warte jest +5000zł?
Ps.przy okazji mam pytanie do wszystkich ,czy ozone Zephyr 17m kóry ma gośc na allegro to waszym zdaniem wart tych pieniedzy?Pewno poszkókowe,po bliższych lub dalszych spotkaniach z krzakami ale przy moich ilościach pływanych na rok kite-godzin nie szukam niczego droższego:http://allegro.pl/latawiec-kite-ozone-zephyr-17m-2012-i4881408339.html lub http://allegro.pl/latawiec-kite-ozone-z ... 09073.html

byle do wiosny!!

Witam kolego. Masz rację że troszeczkę zapłaciłem za flysurfera ale innego nałogu nie mam :) Co do pompowanej 17 to posiadam takową slingshot turbine 2014 i również jestem bardzo zadowolony ale na lotusie mam zawsze te dwa węzły mniej. Po sylwestrze dojdzie od Mikołaja jeszcze deseczka cabrinha alias 2015 i zobaczymy co z takiej mieszanki wyjdzie. Na wiosnę zapraszam na testy w okolicach goczalkowic lub pogori w dobrowie (oczywiście doświadczonych raiderow ) . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2014, 11:00

Sory ale nie kupuję ze plynales fs przy 4 węzłach chyba ze wazys 40kg.

Awatar użytkownika
netmaniak28

Post13 gru 2014, 14:03

Grzegorz KiteLife pisze:Sory ale nie kupuję ze plynales fs przy 4 węzłach chyba ze wazys 40kg.

Kolego nie pisałem że stale było 4 na brzegu start był 8 baza średnia 6 na brzegu kolega stał z miernikiem i w pewnym momencie obawiał się że nie wrócę . Spadki do 4 odczułem od razu jednak byłem w ruchu i dało rady jednak za przyjemne to nie było (wachlowanie do przyjemności nie należy 21m) . Moja waga 83 kg. Dech 163 cm. Morze tafla jak na jeziorze. Sprzętu nie reklamuje bo sprzedawcą nie jestem a zwykłym maniakiem . Ktoś prosił o poradę to radzę na początek kupić wielką dechę do lightwindu bo ta i tak jest nie zbędna a cena o wiele mniejsza. Nie wiem czy pływałeś na dużym komorowcu ale to lightwindu i snowkitu idealne zabawki. Pozdrawiam i do zobaczenia na spocie :) W Pl. Pogoria lub goczalki na Śląsku .

kw92
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2014, 18:50

Grzegorz KiteLife pisze:Sory ale nie kupuję ze plynales fs przy 4 węzłach chyba ze wazys 40kg.

Foil i race dają radę od 4knt, pewnie kolega na FS pływał między 4/6knt a nie 4/2knt :thumbsup:

Awatar użytkownika
netmaniak28

Post13 gru 2014, 21:13

kw92 pisze:

Foil i race dają radę od 4knt, pewnie kolega na FS pływał między 4/6knt a nie 4/2knt :thumbsup:

Dokładnie między 4-8 przy średniej 6 do 7:) Pozdrawiam

Wróć do „Pierwsze Kroki”