apacz321 pisze:dorknest pisze:jak można zrobić iko II i nie stawać na desce i pływać na dwóch halsac ?????
na iko I uczą stawania na desce na iko II pływania wieć ?
Podjedź do innej szkółki na zatokę
Można, można. Po szkółce takiego jednego z tego forum niestety tak to wyglądało. Wystarczy, że popłynąłem w jedną stronę chwiejąc się 10 metrów, w drugą też mi się udało i dostałem legitymację IKO2. Teorię niby znałem, ale potem by popłynąć na halsie musiałem kilkanaście godzin opijać się zatoką i żaden wszechwiedzący instruktor nie powiedział, że jak nie masz pary na latawce to nie zaczniesz. A jak jednego dnia dmuchnęło mocniej okazało się, że pływanie jest banalnie proste. Więc generalnie jeśli chodzi o szkółki i instruktorów to po prostu brak mi słów.
Ale to może kolega wypowie się konkretniej u KOGO i w JAKIEJ szkole - bo są na tym forum może za dwie szkoły które uczą na efekt, i tak się składa że jedna jest moja. Jeśli nasi klienci mają jakiekolwiek zastrzeżenia co do szkolenia, zazwyczaj wystarcza rozmowa ze mną lub z Kasią. Zwykle w przypadku zakończenia kursu IKO I+II, oferujemy do niego w pakiecie godzinę-dwie wypożyczenia sprzętu bądź dalsze szkolenie w bardzo dobrej cenie - zazwyczaj wszyscy są zadowoleni.
Zwalanie całości winy na instruktorów nie ma sensu bo odpowiedzialność za jakość szkolenia ponosi menadżer/szef szkoły. Takie podejście prowadzi do tego, że potencjalni kursanci zaczną uczyć się kite z kiteforum lub książek sądząc że jest to proste i bezpieczne, podczas gdy tak nie jest

Generalnie prosiłbym więc o określanie ściśle swoich zażaleń co do kursów, a jeśli dotyczą one nas - zapraszam na priv.
Pozdrawiam