Nie mogę tego opanować.. start deski i latawca z wody.

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2012, 22:36

dorknest pisze:jak można zrobić iko II i nie stawać na desce i pływać na dwóch halsac ?????

co znaczy plywac? jeszcze napiszecie za chwile ze po 10h wszyscy wracaja w to samo miejsce i nikt nie przechodzi etapu chodzenia i wlasciwie to atakuja juz pierwsze skoki. jakos w to nie uwierze.

apacz321

Post22 lip 2012, 00:09

dorknest pisze:jak można zrobić iko II i nie stawać na desce i pływać na dwóch halsac ?????
na iko I uczą stawania na desce na iko II pływania wieć ?
Podjedź do innej szkółki na zatokę

Można, można. Po szkółce takiego jednego z tego forum niestety tak to wyglądało. Wystarczy, że popłynąłem w jedną stronę chwiejąc się 10 metrów, w drugą też mi się udało i dostałem legitymację IKO2. Teorię niby znałem, ale potem by popłynąć na halsie musiałem kilkanaście godzin opijać się zatoką i żaden wszechwiedzący instruktor nie powiedział, że jak nie masz pary na latawce to nie zaczniesz. A jak jednego dnia dmuchnęło mocniej okazało się, że pływanie jest banalnie proste. Więc generalnie jeśli chodzi o szkółki i instruktorów to po prostu brak mi słów.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2012, 19:55

apacz321 pisze:
na iko I uczą stawania na desce na iko II pływania wieć ?
Podjedź do innej szkółki na zatokę

Można, można. Po szkółce takiego jednego z tego forum niestety tak to wyglądało. Wystarczy, że popłynąłem w jedną stronę chwiejąc się 10 metrów, w drugą też mi się udało i dostałem legitymację IKO2. Teorię niby znałem, ale potem by popłynąć na halsie musiałem kilkanaście godzin opijać się zatoką i żaden wszechwiedzący instruktor nie powiedział, że jak nie masz pary na latawce to nie zaczniesz. A jak jednego dnia dmuchnęło mocniej okazało się, że pływanie jest banalnie proste. Więc generalnie jeśli chodzi o szkółki i instruktorów to po prostu brak mi słów.

Ale to może kolega wypowie się konkretniej u KOGO i w JAKIEJ szkole - bo są na tym forum może za dwie szkoły które uczą na efekt, i tak się składa że jedna jest moja. Jeśli nasi klienci mają jakiekolwiek zastrzeżenia co do szkolenia, zazwyczaj wystarcza rozmowa ze mną lub z Kasią. Zwykle w przypadku zakończenia kursu IKO I+II, oferujemy do niego w pakiecie godzinę-dwie wypożyczenia sprzętu bądź dalsze szkolenie w bardzo dobrej cenie - zazwyczaj wszyscy są zadowoleni.
Zwalanie całości winy na instruktorów nie ma sensu bo odpowiedzialność za jakość szkolenia ponosi menadżer/szef szkoły. Takie podejście prowadzi do tego, że potencjalni kursanci zaczną uczyć się kite z kiteforum lub książek sądząc że jest to proste i bezpieczne, podczas gdy tak nie jest :idea:

Generalnie prosiłbym więc o określanie ściśle swoich zażaleń co do kursów, a jeśli dotyczą one nas - zapraszam na priv.

Pozdrawiam :)

apacz321

Post23 lip 2012, 18:51

przemass pisze:Ale to może kolega wypowie się konkretniej u KOGO i w JAKIEJ szkole - bo są na tym forum może za dwie szkoły które uczą na efekt, i tak się składa że jedna jest moja. Jeśli nasi klienci mają jakiekolwiek zastrzeżenia co do szkolenia, zazwyczaj wystarcza rozmowa ze mną lub z Kasią. Zwykle w przypadku zakończenia kursu IKO I+II, oferujemy do niego w pakiecie godzinę-dwie wypożyczenia sprzętu bądź dalsze szkolenie w bardzo dobrej cenie - zazwyczaj wszyscy są zadowoleni.
Zwalanie całości winy na instruktorów nie ma sensu bo odpowiedzialność za jakość szkolenia ponosi menadżer/szef szkoły. Takie podejście prowadzi do tego, że potencjalni kursanci zaczną uczyć się kite z kiteforum lub książek sądząc że jest to proste i bezpieczne, podczas gdy tak nie jest :idea:

Generalnie prosiłbym więc o określanie ściśle swoich zażaleń co do kursów, a jeśli dotyczą one nas - zapraszam na priv.

Pozdrawiam :)

Przemass masz rację, uogólnianie nie ma sensu, bo moje doświadczenia dotyczą jednej szkoły i to sprzed 5 lat. Kto wie jak jest teraz. Nie będę wymieniał nazwy. My wiemy, a jak ktoś będzie dociekliwy także się dowie :D. Więc mea culpa.

Wróć do „Pierwsze Kroki”