jedi1 pisze:kodi pisze:Bowy mają ogólnie słaby dół. Zastanów się czy nie lepiej poszukać używanej delty.
Ciekawa informacja
kodi pisze:jedi1 pisze:kodi pisze:Bowy mają ogólnie słaby dół. Zastanów się czy nie lepiej poszukać używanej delty.
Ciekawa informacja
Czy to bląd? Z latawców którymi milałem okację się pobawić delty znacznie lepiej radziły sobie w dolnym zakresie wiatrowym i łatwiej wstawały z wody. Myślałem, że ze względu na budowę i wagę latawca delty będą lepiej sprawować się w dołach. Ja się bawiłem dwoma deltami i dwoma hybrydami, zarówno jedne i drugie sprawdzały się lepiej w dole niż bowy na których latalem. Jeśli to błąd to poprawcie.
kodi pisze:np. convert, crossbow, rinho, jakies besty czy 555 a "niebowy" to core, lf, evo.
latam głównie 12-14m i odczucia miałem takie że na dole najlepszy byl gts 12m który przy minimum miał prawie tyle samo mocy co moj 555 14m a wstawanie z wody nieporównywalnie lepsze.
Dodatkowo np Liquidy są znacznie szybsze niż np.best czy crossbow przez co nie ma odczucia spadku mocy przy wachlowaniu góra dół.
Ja mam odczucia, że 12m delty jest mocniejsze niż 12m bowa w dolnym zakresie wiatru
jedi1 pisze:kodi pisze:np. convert, crossbow, rinho, jakies besty czy 555 a "niebowy" to core, lf, evo.
latam głównie 12-14m i odczucia miałem takie że na dole najlepszy byl gts 12m który przy minimum miał prawie tyle samo mocy co moj 555 14m a wstawanie z wody nieporównywalnie lepsze.
Dodatkowo np Liquidy są znacznie szybsze niż np.best czy crossbow przez co nie ma odczucia spadku mocy przy wachlowaniu góra dół.
Ja mam odczucia, że 12m delty jest mocniejsze niż 12m bowa w dolnym zakresie wiatru
Nobile 555 to nie jest bow![]()
Convert i Crossbow były długo latawcami, które wyznaczały właśnie to o czym piszesz, że jest słabe w bowach czyli wstawanie z wody i olbrzymi zakres (od dolnego po górny).
Z porównaniem 12m delty vs 12m bowa to też bym uważał, bo to będzie zależało od modelu.
No i też nie porównujmy latawców kilkuletnich z nowymi, bo o ile dobrze pamiętam to GTS jest latawcem 2011, a 555 2008.
A propozycja o delcie jest oczywiście dobra, ale np. Crossbow 09 jak tanio znajdziesz czy też Convert bym zdecydowanie nie dyskwalifikował (oczywiście jeśli mowa o dolnym zakresie, bo już co tam komu pasuje to zupełnie inna kwestia).
kodi pisze:No poatrz, człowiek uczy sie cale zycie. A ja byłem święcie przekonany ze moje 555 ktore katuje juz pare lat to SLE BOW. Możesz mnie uświadomić ?
kodi pisze:Tak czy tak wracając do tematu to kolega który zadał pytanie dostał chyba wyczerpującą odpowiedz.
Ja wybralbym delte ze wzgledu na latwosc wsawania i stabilnosc w powietrzu a kolega jedi1 bowa ze wzgledu na moc, duży zakres i pewnie lepszy hangtime
Zgodze się że w sumie to wszystko zależy od modelu i warto się popytać przed zakupem.
frubel pisze:3) planujmy kanary ale to się jeszcze okaże...
boldek pisze:Witam,
jak macie ustawione wiązania w deskach SNB do snowkita? Podobno najlepiej jest na tzw. "kaczkę" i tak próbuję jeździć, ale chodzi mi głównie o stopnie kątów rozwarcia. Czy powinny to być kąty takie jak mniej więcej w naszych deskach na wodę, czy raczej bliższe zeru? Po równo na obu nogach? I jaki stance przy ok 90 kilo wagi / 180 cm wzrostu?
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości