poczatek

Forum dla początkujących
kaldus1

Post12 lut 2011, 10:30

witam.jestem poczatkujacy.chcialbym zakupic jakis dobry i niedrogi sprzecik.troche o tym czytam i juz zglupialem bo nie wiem jak najlepiej dobrac sprzet. waze 90kg, 174cm wzrostu, mieszkam nad zach baltykiem wiec wchodzi w gre plywanie po morzu lub jeziorach gdzies blisko morza.napiszcie co i jaki sprzet bedzie najlepszy.z gory dzieki!!! czy to sie nadaje czy lepiej sobie odpuscic? http://allegro.pl/kite-deska-trapez-pia ... 18021.html

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 lut 2011, 09:17

Komplecik spoko tylko!!! od razu musisz dokupic 10/9m .Patrzac na twoja wage do wzrostu to jestes mega miesniak albo szybko zgubisz kilogramy na kicie i 15 bedzie zbedna :hand: , pianka po kims to slaby pomysl do tego krotka tak przydatna w naszych realiach jak latawiec 5m czyli jako ocieplacz pod dluga .Wartosc samego latawca z barem to okolo 1600zl ,deska 1000 ,trapez 200,pompka 50,pianka 50.wiatromierz 150 + 100zl.Teoretycznie masz wszystko oprucz pianki jesli faktycznie idealne to masz zestaw slabowiatrowy na poczatek i gorace dni z ktorym nie powinienes wybierac sie na wiekszy wiatr niz 16kt (pewnie dla tego sprzedawca doklada od razu wiatromierz :lol: )

Robooo
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha Crossbow IDS

Post14 lut 2011, 19:54

Witam. Waże tyle co ty, mieszkam tam gdzie ty, uprawiam ten sport od 2 lat wiec też jestem poczatkujący. Na początek kupiłem sobie crossbowa 08 12m i w miarę ogarniałem jak średnio wiało, jak mocniej wiało to wiadomo miałem za dużo. Dokupiłem 9m i zaczołem ogarniać szeroki zakres wiatrów. Pływałem prawie zawsze w miarę wzrostu moich umiejętności. Teraz w rodzinie więcej osób pływa więc mam 9, pożyczam 11, 13 m i pływamy zawsze i wszędzie. Pozdrawiam

Wróć do „Pierwsze Kroki”