Krzysiek_77 pisze:jestem początkujący (w trakcie kursu IKO), właśnie kupiłem deskę naish sol'08. Jak powinienem ustawić footsrapy - szerzej czy węziej (bliżej siebie)?
Oczywiście przede wszystkim zależy mi póki co na tym aby sprzęt był łatwy do opanowania...
...myślę, że na początek powinieneś ustawić sobie tak, żeby Ci było wygodnie

i dostosować sobie do swoich przyzwyczajeń[ np ze snowboardu] . generalnie wyżsi-szerzej, niżsi- węziej.
..każda deska ma inny stance [ rozstaw] , więc trudno tu podać gotową receptę, przykręć pady i strapy [nawet na sucho, któreś z ustawień jest mniej wygodne]] , i jak Ci pasuje to ok, a jak nie bardzo, to przestaw !
..a jak już trochę popływasz i będziesz wiedział w którą stronę chcesz iść, przyjdzie czas na " doktoryzowanie się" i eksperymentowanie z ustawieniami
...może mam nietypowe podejście, ale osobiście nie lubię szerokiego stance, nie widzę także jakiegoś super bezpośredniego przełożenia 1 : 1 [ a szczególnie dla początkującego] pomiędzy szerokim ustawieniem a drastyczną poprawą łatwości prowadzenia i łatwości krawędziowania.[ jasne; ma znaczenie , ale dla beginera nie za wielkie]
... tutaj większą wagę ma poprawa techniki ridera, sam szerszy stance nie wykona za nas roboty

, za to, może być dziwna i niewygodna pozycja