Linki, latawiec, deska - Proszę o poradę

Forum dla początkujących
tkfranz

Post09 sie 2009, 15:06

Zamierzam kupic sobie z kolega latawce i nauczyc sie je obslugiwac najpierw gdzies na lądzie a pozniej Łeba, gdzie ogladalismy smigajacych juz na kiteach. Zauwazylismy ze niektore sa z komorami powietrza a niektore maja jakby stelarz. Te z komorami maja duzo linek i wydaja sie klopotliwe, te drugie mniej linek. Zdążyłem się już zorientować że są bow, to te wyglądające jakby ze stelarzem i to głównie chyba na takich śmigali w łebie. Są też C, ale takich raczej nie było w Łebie no i te sigma o, których teraz czytam. Czytałem też o jakimś nowym barze stworzonego przez helixa, ponoć jest łatwy w obsłudze.

Ja ważę okolo 84 kilo i mierzę 183 cm. Proszę o jakąs poradę odnośnie całego sprzętu.

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post09 sie 2009, 16:38

Czy to na prawdę tak trudno poczytać trochę to forum i w razie czego umieścić posta w odpowiednim temacie, a nie zakładać dwa takie same. Opcja szukaj nie gryzie. Ludzie jednak leniwi są. Moja rada dla ciebie kolego, albo poczytaj to forum od "deski do deski" albo idź na kurs to nie bedziesz musiał takich pytań zadawać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
djdaniel
Deska: SU-2 prorider
Latawiec: Liquid Force
Kontaktowanie:

Post09 sie 2009, 17:05

tkfranz pisze: Czytałem też o jakimś nowym barze stworzonego przez helixa, ponoć jest łatwy w obsłudze.

A to ciekawe,
pewnie ma funkcję auto pilota :twisted: :doh:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post09 sie 2009, 17:21

Nie nabijajcie się :naughty: każdy kiedyś zaczyna

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2009, 19:49

tkfranz pisze:Są też C, ale takich raczej nie było w Łebie no i te sigma o, których teraz czytam.

Były, są i będą :D Źle patrzyłeś.

tkfranz

Post11 sie 2009, 01:03

fokus123 pisze:Czy to na prawdę tak trudno poczytać trochę to forum i w razie czego umieścić posta w odpowiednim temacie, a nie zakładać dwa takie same. Opcja szukaj nie gryzie. Ludzie jednak leniwi są. Moja rada dla ciebie kolego, albo poczytaj to forum od "deski do deski" albo idź na kurs to nie bedziesz musiał takich pytań zadawać.

Pozdrawiam

Prosiłem o poradę a nie kogoś kto się będzie bawił w "pouczyciela"

Jak umiesz czytać to przeczytaj mojego posta w którym jest umieszczony tekst że zaczerpuje wiedzy na forach.

Jak jesteś taki kozak bo już się nauczyłeś to może powinieneś sobie odpuścić to forum skoro nie potrafisz odpowiedzieć konkretnie na pytanie tylko pouczasz w sposób taki że aż sie czytać nie chce.

Pozdrawiam

tkfranz

Post11 sie 2009, 01:05

Qba-EPP11 pisze:
tkfranz pisze:Są też C, ale takich raczej nie było w Łebie no i te sigma o, których teraz czytam.

Były, są i będą :D Źle patrzyłeś.

Koledze z brzegu też podziękujemy, który pewnie Łebe zna tylko z google maps.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 07:33

tkfranz pisze:
fokus123 pisze:Czy to na prawdę tak trudno poczytać trochę to forum i w razie czego umieścić posta w odpowiednim temacie, a nie zakładać dwa takie same. Opcja szukaj nie gryzie. Ludzie jednak leniwi są. Moja rada dla ciebie kolego, albo poczytaj to forum od "deski do deski" albo idź na kurs to nie bedziesz musiał takich pytań zadawać.

Pozdrawiam

Jak umiesz czytać to przeczytaj mojego posta w którym jest umieszczony tekst że zaczerpuje wiedzy na forach.

Jak jesteś taki kozak bo już się nauczyłeś to może powinieneś sobie odpuścić to forum skoro nie potrafisz odpowiedzieć konkretnie na pytanie tylko pouczasz w sposób taki że aż sie czytać nie chce.

Pozdrawiam

Dopiero co wszedłeś na kiteforum.pl, a już pyskujesz :evil:
Co sezon przybywa w PL przynajmniej kilkaset nowych chętnych do uprawiania kitesurfingu - i teraz wyobraź sobie, ze każdy z tych chętnych, zamiast zerknąć przynajmniej tu: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=16987 zakłada kolejny topic w stylu "Co mam kupić???". Zrobiłby sie totalny burdel na kółkach!!!
Czy naprawdę tak ciężko jest poszukać, poczytać...???

Awatar użytkownika
fokus123

Post11 sie 2009, 21:57

tkfranz pisze:

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Drażni mnie po prostu lenistwo ludzi, którzy rejestrują się na tym forum i od razu zakładają niepotrzebnie tematy(a w twoim przypadku aż dwa) zamiast trochę poszukać. Trochę pokory kolego jak ktoś ci grzecznie uwagę zwraca. A moja rada dla ciebie to lepiej zrzuć się z kolegą na kurs, niech jeden się nauczy i przekażę wiedzę drugiemu bo to już nie chodzi o twoje bezpieczeństwo bo twoje życie twoja sprawa, ale o inne osoby na spocie. W razie czego jak jednak decydujesz się na zakup sprzętu i samodzielną naukę daj znać gdzie będziesz pływał to będzie wiadomo jaki spot omijać.

tkfranz

Post11 sie 2009, 22:46

fokus123 pisze:
tkfranz pisze:

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Drażni mnie po prostu lenistwo ludzi, którzy rejestrują się na tym forum i od razu zakładają niepotrzebnie tematy(a w twoim przypadku aż dwa) zamiast trochę poszukać. Trochę pokory kolego jak ktoś ci grzecznie uwagę zwraca. A moja rada dla ciebie to lepiej zrzuć się z kolegą na kurs, niech jeden się nauczy i przekażę wiedzę drugiemu bo to już nie chodzi o twoje bezpieczeństwo bo twoje życie twoja sprawa, ale o inne osoby na spocie. W razie czego jak jednak decydujesz się na zakup sprzętu i samodzielną naukę daj znać gdzie będziesz pływał to będzie wiadomo jaki spot omijać.

Dobra, kolego nie wysilaj się już z tą pokorą. Zrób sobie herbate, najlepiej melisse i włącz discovery channel. Najlepiej niech mamusia zmieni pieluche bo widze że bananowych dzieci nie brakuje " mowa oczywiście o tych którzy tutaj bawią się w strażników teksasu. Człowiek pyta bo poszukuje odpowiedzi a Ty kolega jak jeszcze nie dorosłeś to najlepiej przemilcz.

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 22:53

Burakom nie odpowiadamy na durne pytania :lol:

A tak na poważnie to lepiej pójdź na kurs albo kup sobie chociaż książkę Ziomka żeby poznać jakiekolwiek podstawy

moim zdaniem szkoda kasy na trenażer, ale najbardziej to szkoda CZASU który zmarnujesz katując bezskutecznie samemu i próbując się czegoś nauczyć. Lepiej pójść na kurs...

Awatar użytkownika
fokus123

Post11 sie 2009, 23:28

Brak mi momentami słów jak widzę tu takich ignorantów jak Ty. Nie podoba Ci się, że użytkownicy tego forum, którzy są tu dłużej od ciebie chcą tu mieć porządek, a nie milion postów od kolesi, którzy zobaczyli latawiec ze "stelażem" i zadają głupie pytania to nikt nie każe Ci tu zaglądać. Jedź do Łeby może tam Ci ktoś pomoże. Nie jesteś jedyną osobą na tym forum ważącą 83 kilo przy 183 cm wzrostu i jak byś trochę poszukał dowiedziałbyś się jaki sprzęt może tobie pasować. Na tym forum naprawdę dużo rzeczy zostało już napisanych.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 11:21

"Szanowny Pan" sobie wszedł na KF, zarejestrował się i dalej walić pytaniami - najlepiej mu wyłożyć wszystko, jak kawę na ławę i jeszcze przeprosić, że się nie udzieliło w pełni szczegółowej odpowiedzi :?

Weź się koleś ogarnij i przyjmij do wiadomości, że coś w tym jest, skoro kilka osób zwraca ci uwagę, żebyś się dostosował do reguł panujących na tym forum.

Zanim zaczniesz kogoś obrażać i nazywać bananami, to przyjmij do wiadomości, że wielu z nas (może nawet większość) ciężko pracuje, by zarobić na swój wymarzony sprzęt i wyjazdy, a wiedzę dotyczącą kitesurfingu czerpało spędzając długie wieczory studiując informacje zawarte na tym forum, bez zadawania z marszu głupich pytań o latawce "ze stelażem"!!!

Pozdrawiam (jak na razie) i witam !!!

Wróć do „Pierwsze Kroki”