Dziewczyny na kite'cie - szkolenia?

Forum dla początkujących
__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post29 maja 2008, 09:13

si, wszystko będzie różowe lub jasnoniebieskie :) :) :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2008, 11:15

Zocha pisze: Powiedzmy, ze jest to rodzaj segmentacji rynku i proba trafienia do nowej grupy klientow - tj dziewczyn, ktore same wychodza z inicjatywa nauczenia sie kite'a i raczej sa w tym pomysle osamotnione ;-)

zapewniam Cię że NIE SĄ OSAMOTNIONE :idea:
..w KAŻDEJ szkole kite uczy się zawsze kilka/kilkanaście dziewczyn..

a sam pomysł nowy bynajmniej nie jest
była nawet szkoła w PL , która w założeniu miała iż NAUCZAĆ W NIEJ BĘDĄ TYLKO PANIE-INSTRUKTORKI :idea:
..choć kursantami mogli być już panowie..

Szkoła przetrwała, ma się dobrze - ale założenia zmieniła..

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lida
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 maja 2008, 12:05

Zed92 pisze:Też jestem bardzo ciekaw jak np. warro "universalny" różniy się od tego Waszego "damskiego"

Moze cos poza trapezem i pianka? buty inne? ;]Pozdro

no proszę,bez przesady :) ja mam Waroo w męskim rozmiarze 7m i równie męską deche Nobile555 122x36,trapez meska S.
i wszystko xtra pasuje,nie potrzebuje ślicznej deseczki w kwiatki ani nic równie damskiego,sprzet ma pasować i spełniać swoją rolę, a nie ładnie wyglądać, chyba że lansuje się ktoś na brzegu i potrzebuje wiary w siebie poprzez gadzeciarkie zabawki :)
ja wolę dobrą zabawę :)

Awatar użytkownika
kukems
Dostał piwko: 2 razy

Post01 cze 2008, 14:55

ja wolę dobrą zabawę :smile:
:thumb:

Najważniejsze jest to że kitesurfing nie jest sportem siłowym
5-cio letnie dzieciaki pływają to chyba mówi samo za siebie :twisted:

Awatar użytkownika
domino
Kontaktowanie:

Post03 cze 2008, 13:22

Witajcie! :D

Z różnych wypowiedzi wynika, że zapotrzebowanie na kursy dla dziewczyn istnieje i jest realne potwierdzenie o wyjatkowości takich kursów:

Zocha pisze:Wydaje mi sie jednak ze jeden argument za odrebnym szkoleniem dziewczyn jest nie do zbicia - psychologiczny :) Nie mam potrzeby byc supermenka i udowadniac facetom ze jestem lepsza. Jesli komus mam cos udowadniac to tylko sobie. Natomiast faktycznie razniej w grupie, a milo zobaczyc, ze jest wiecej dziewczyn, ktore chca sie nauczyc kite'a! (dodam tylko ze moje znajome patrza sie na mnie jak na dziwologa, gdy mowie, ze chcialabym sprobowac kite'a ;-) chodzi tu wiec o poczucie przynaleznosci do szerszej grupy

Patataj pisze:No i fajnie wymyśliłaś Tak trzymać Niezależnie od płci każda ręka pasuje do kite'a jak ulał. Wystarczy chcieć i mieć zajawkę. Ja mam za sobą szkolenia w różnych szkółkach, z różnymi instruktorami i tak sobie myślę, że dużo zależy od Ciebie - w końcu to Ty jesteś kursantką/klientką. Idea szkoleń dla dziewczyn prowadzona przez dziewczyny jest super i podpisuję się pod nią prawą i lewą ręką

czaki pisze:moja żona była na tym kursie i była zachwycona podejściem
tempem nauki i całą oprawą która dla kobiet jest istotna
pomysł szkoły bardzo dobry polecam i pozdrawiam

Wiem, że jesteście b ciekawi i chcielibyście, żebym wyjawiła szczegółowo całą metodykę kitesngirls, ale pozwólcie zostawić nam coś dla siebie ;) Nasza szkoła bazuje na zindywidualizowanej ofercie dla kobiet - szkolenia są po prostu inne ;) i w 100% przygotowane dla babeczek.

Ziomek. pisze:domino napisał:

- wyobrażenia ruchowe
- psychologia grupy
- motywacja grupowa

prosiłem o konkrety
a powyżej zbiór ogólników

W tej kwestii naszła mnie również pewna refleksja, dla tych którzy wciąż powątpiewają: od szkoły podstawowej, przez gimnazjum, szkołę średnią, po studia wyższe itd... zawsze istniał podział na zajęciach wychowania fizycznego ze względu na płeć... Zatem taki podział musi mieć uzasadninie.

Szkolenia dla dziewczyn są przewidziane dla tych, które tego chcą i potrzebują :)

A sprzęt...

Lida pisze:ja mam Waroo w męskim rozmiarze 7m i równie męską deche Nobile555 122x36,trapez meska S.
i wszystko xtra pasuje,nie potrzebuje ślicznej deseczki w kwiatki ani nic równie damskiego,sprzet ma pasować i spełniać swoją rolę

Świetnie, że pasuje Ci taki sprzęt! Ja uczyłam się na sprzęcie, który można nazwać hard corowym, ale tych latwców i desek już prawie nikt nie pamięta :) skoro od niedawna pojawił się sprzęt specjalnie zaprojektowany dla dziewczyn, czemu nie mamy go odpowiednio wykorzystać? Pod tymi kwiatkami i kolorkami kryją się doskonałe właściwości - nad szejpem pracują eksperci - to oni decydują o wyjątkowości sprzętu dla kobiet! I nie jest to tylko kwestia estetyki!

Mam nadzieję, że rozwiały się nieco wątpliwości :)

pozdrawiam serdecznie i zapraszam na stronę
http://www.kitesngirls.pl/
gdzie znajduje się już nasza nowa oferta na lato :):)

pozdrawiam :):):)

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2008, 13:39

domino pisze:W tej kwestii naszła mnie również pewna refleksja, dla tych którzy wciąż powątpiewają: od szkoły podstawowej, przez gimnazjum, szkołę średnią, po studia wyższe itd... zawsze istniał podział na zajęciach wychowania fizycznego ze względu na płeć... Zatem taki podział musi mieć uzasadninie.

hmmm... sory ale w tym kraju to nic nie ma uzasadnienia :roll: :evil:

Awatar użytkownika
domino
Kontaktowanie:

Post03 cze 2008, 13:45

kowalm pisze:
domino pisze:W tej kwestii naszła mnie również pewna refleksja, dla tych którzy wciąż powątpiewają: od szkoły podstawowej, przez gimnazjum, szkołę średnią, po studia wyższe itd... zawsze istniał podział na zajęciach wychowania fizycznego ze względu na płeć... Zatem taki podział musi mieć uzasadninie.

hehe :lol:
może i tak, ale to akurat nie tylko wymysł naszego kraju ;) :D

kanon45

Post03 cze 2008, 23:44

kowalm pisze:

Myśle że takie wytłumaczenie uzasadnia więcej niż trzeba, to tak jakby jeden z Wf prowadził zajęcia dla dziewczynek, dla nich i dla niego pojęcie ból brzucha znaczy zupełnie co innego i ma to troche inny wymiar niż fizyczny (?) :) a dziewczyny z wiekiem wcale się tak mocno nie zmieniają :lol: . Chociaż może faktycznie na wykfalifikowanych instruktorów IKO nie ma zadań niemożliwych
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gaspar
Deska: Skywalker fishbone (2008)
Latawiec: switchblade (2013)
Kontaktowanie:

Post04 cze 2008, 18:54

Hej hej!

Na stronie kites'n'girls nigdzie nie bylem w stanie znalezc cennika uslug... gdzie mozna cos takiego znalezc?

Czy sa juz ustalone terminy kolejnych warsztatow?

pozdrawiam!

tymosław

Post04 cze 2008, 21:43

Gaspar pisze:Hej hej!

Na stronie kites'n'girls nigdzie nie bylem w stanie znalezc cennika uslug... gdzie mozna cos takiego znalezc?

pozdrawiam!

A więc:
"Oferta"---->zjeżdzasz na prawie sam dół do "cena warsztatów" i tam masz "Pełna oferta i cennik szkoleń Kites'n'Girls edycji GIRLS FROM HELL (.DOC)" klikasz w to i masz cennik ;)
Jakoś specjalnie nigdzie schowane to nie jest, znalazłem to w jakieś 10-15s. :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Lida
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 10:09

domino pisze:...Pod tymi kwiatkami i kolorkami kryją się doskonałe właściwości - nad szejpem pracują eksperci - to oni decydują o wyjątkowości sprzętu dla kobiet! I nie jest to tylko kwestia estetyki!

"Sprzęt kitesurfingowy
Wszystkie szkolenia Kites'n'Girls są przeprowadzane na markowym sprzęcie najlepszej jakości: trapezach firmy DAKINE oraz latawcach marki OZONE"

i to tyle tej damskości...
jak dla mnie chwyt marketingowy i tyle, nawet specjalnie do mnie nie przemawiający. może kogoś kto nie pływa to ujmie za serce...

Awatar użytkownika
razor

Post05 cze 2008, 10:49

może i z tej damskości mało,
ale jeśli są wstanie przyciągnąć do siebie klientelę, a klientela będzie się czuła usatysfakcjonowana (chociaż by nawet szkolenie niczym nie odbiegało od szkoleń w innych miejscach) - to wszystko jest ok (takie ala placebo) :)

Awatar użytkownika
Gaspar
Deska: Skywalker fishbone (2008)
Latawiec: switchblade (2013)
Kontaktowanie:

Post06 cze 2008, 11:11

tymosław pisze:
Gaspar pisze:Hej hej!

pozdrawiam!

A więc:
"Oferta"---->zjeżdzasz na prawie sam dół do "cena warsztatów" i tam masz "Pełna oferta i cennik szkoleń Kites'n'Girls edycji GIRLS FROM HELL (.DOC)" klikasz w to i masz cennik ;)
Jakoś specjalnie nigdzie schowane to nie jest, znalazłem to w jakieś 10-15s. :lol: :lol: :lol:

nie widzialem tam paska do przesuwania stronki w dol :shock:
ale dalem popis :doh: :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2008, 14:24

razorjack pisze:może i z tej damskości mało (...) chociaż by nawet szkolenie niczym nie odbiegało od szkoleń w innych miejscach) - to wszystko jest ok (takie ala placebo) :)

otóż to..
a propo doświadczenia w nauczaniu kite, w tym dziewczyn:
..życzę Domino byś w ciągu całej przyszłej kariery
wyszkoliła conajmniej tyle dziewczyn na kajcie
ile kończy kurs w WAKE.PL w jednym sezonie :wink:

pozdrawiam, nadal nie wiedząc nic o sprzęcie "specjalnie dla kobiet" :wink:

Awatar użytkownika
domino
Kontaktowanie:

Post09 cze 2008, 12:16

Heja Ziomek!

Dzięki za miłe życzenia :wink: Jednak trudno porównywać Kites'n'Girls do wake.pl. Nasze szkolenie odbywają się w kameralnych grupach, nie mamy ambicji nauczać tak wielu osób, jak wy to robicie :) na tym między innymi bazujemy :wink: Nasze doświadczenie to kilka lat nauczania kitesurfingu w różnych miejscach na świecie, a także nauczanie innych sportów extreme :!: O sprzęcie coś już wiesz :lol: Szczegóły zdradzę później. Napewno zapewniamy damskie trapezy Dakine ;) wg wielu obserwacji - bardzo ważny elemant sprzętu dla kobiet - komfort podczas szkolenia przede wszystkim :):):)

pozdrawiam, do zoo na Helu :D

Wróć do „Pierwsze Kroki”