Dzięki. Tak myślałem że to z braku wiatru, ale wolałem się upewnić. Oczywiście próbowałem nim pracować, ale strasznie wolno reagował na ruchy barem, a na krawędzi okna to już w ogóle nie reagował. No ale skoro to z braku wiatru to nie ma co tego roztrząsać.
Hmm wiesz zarówno przy linkach sterujących jak i linkach mocy są supełki służące do regulacji. Lepiej zrób fotkę tego coś rozplątał Confused
Niestety nie mam aparatu. Supełki były na linkach od uprzęży latawca, ale na
pętelkach kończących linki mocy także były zawiązane supełki. Wiem że mało wiem, ale chyba zaciska się pętelkę za supełkiem.

Przy linkach sterujących było wszystko ok. W każdym razie rozplątałem te supełki na pętelkach i zacisnąłem owe pętelki nad supełkami oznaczonymi metką z wizerunkiem strzałeczki wskazującej na te supełki. Trochę zagmatwane, ale kto by to czytał.
Poniżej 10 węzłów nie próbuj startować, bo będzie się działo to co mniej więcej opisałeś. Najlepiej jak będzie wiało 12 - 18.
To ja się naczytałem, że ten latawiec lata bez wiatru i przy 5 węzłach można na nim pływać na skimboardzie, a tu przy ok 8 węzłach (według icm) taka kicha. Teraz faktycznie rozłożę go tylko jak dęby rosnące obok mojego domu będą dotykały czubkami ziemi na skutek silnego wiatru.
Może ktoś ma instrukcje do ocean rodeo z 2006 roku?