1 wyjazd na kite ? gdzie ?

Forum dla początkujących
konini

Post30 sty 2008, 20:20

Czesc

jestem poczatkujacym , nigdy nie plywalem na kajcie

ja moj brat i ojciec chcemy wyjechac ogolnie gdzies w cieple kraje w ferie ( luty) i wpadlem na pomysl ze ja z bratem bysmy chetnie sie nauczyli plywac na kite-surfingu a ojciec by sobie wypoczywal

szukamy jakiegos miejsca gdzie zarowno ja i brat bysmy sie nauczyli plywac i moj ojciec by tam sobie wypoczol w fajnym hotelu z basenami itp

egipt teraz jest chyba zimno ? myslimy nad fajnym cieplym krajem gdzie w lutym bedzie kolo 25 30c / co polecacie ( cena jakos bardzo nie gra roli , ale tez bez przesad )

pozdrawiam

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2008, 20:31

Polecam fueferture.. we trzech zmiescicie się na całe ferie w granicach 3,5tys (wyzywienie, przelot, hotel) + ewentualne koszty szkolenia... Zagadaj na pw jak cos ;] tez jade w czasie feri (no tyle ze juz cos tam umiem)

cyberdog1899

Post30 sty 2008, 20:32

Barbados!
http://www.kiteboardingholidays.com/school/skyriders-club-mistral-barbados-6046.php

p.s Zed, wyraźnie napisał 25-30 stopni, Fuerta nie spełnia tych wymagań 8) , a inna sprawa, że nie jest też idealnym miejscem do nauki

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2008, 20:39

Brazylia - Cumbucu

a tam szkolka i centrum testowe Nobila :)

Obrazek

a jak sie znudzi ocean to wycieczka na niedaleka lagune "Lagoa de Cauipe"

konini

Post30 sty 2008, 21:13

super super

dzieki za odpowiedzi szybkie :) juz podoba mi sie to forum

po 1 to poprosze oferty tylko takie dla poczatkujacych ( ogolnie ogarniam sie w sportach ale co jak co to nie jest chyba taki latwy sport )

a po 2 chodzi tez o to zeby moj ojciec sie nie zanudzil

jak mielibyscie jakies dobre oferty / i miejscofki to cmon'

to co to fueferture raczej nie dla noobof ? i zimno ? to raczej odpada

chodzi tez o to zeby bylo w miare cieplo zeby sie tez poopalac pokapac w basenie czy morzu bo moj ojciec raczej by nie chcial jechac w miejsce gdzie bedzie 10 15 stopni .. raczej wlasnie te 25 30 ;)

rozpatrze te perspektywy choc barbados raczej odpada bo patrze cenowo to w granicach 5-7 tysiecy za osobe na tydzien .. to juz cena jest bardzo duza bo za 3 osoby wycieczka by wyszla kolo 20 tysiecy a to juz cena astronomiczna

dzieki i zapraszam do dalszej dyskusji

Zed
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Kontaktowanie:

Post30 sty 2008, 23:40

Fuerta, ma srędnią 22stopnie ^

Jest tam duza baza do nauki kite... wiec warunki chyba muszą byc nie?

Awatar użytkownika
galileo70

Post31 sty 2008, 09:36

Nie bardzo rozumiem czemu tak szybko odrzucasz Egipt? To jednak Afryka i mimo lutego na tyemperaturkę raczej nie można narzekać. Nawet w lutym. W "chłodniejsze" dni wyślesz ojca na dwa dni do Kairu, potem dolina królów, jak słoneczko przygrzeje to niech się griluje na plaży (nie zmarznie), a Wy macie wtedy luzik, freetime i RSZ pod nosem. Jak ciepłolubni to ew krótka pianka. Jak tatuś jeszcze nie był w Egipcie to żałował nie będzie. A poza tym jak już umiesz pisać, to tato pewnie już jest po trzydziestce a z doświadczenia wiem że "w tym wieku" bardziej się ceni 22-25 st niż 30-35
pozdro

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post31 sty 2008, 09:47

Cabarethe na Dominikanie (podobno :wink: )

p.s. jak chcesz więcej info o tej miejscówce pisz do Karolas

konini

Post31 sty 2008, 12:22

galileo

moj ojciec ma 50 lat

ja mam 20 lat a brat 24 =p

poprostu jedziemy razem bo z ojcem nie bylem na wakacjach od 5 lat bo ciagle pracuje stad ten pomysl

a napewno nie bede go wysylac do kairu samego przeciez by sie facet zanudzil

nie wiem patrzylem ostatnio temp w egipcie to 15 17 stopni

zobaczymy moze podskoczy

a ze free time to ja nie musze miec jestem na tyle dorosly ze moge spedzac czas z ojcem i z bratem bo jest to na tyle fajny typ ze nie musze sie przed nim ukrywac

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2008, 12:25

Zed92 pisze:Polecam fueferture.. we trzech zmiescicie się na całe ferie w granicach 3,5tys (wyzywienie, przelot, hotel) + ewentualne koszty szkolenia... Zagadaj na pw jak cos ;] tez jade w czasie feri (no tyle ze juz cos tam umiem)

3,5tysia na 3 osoby czy na osobę??

Awatar użytkownika
raf

Post31 sty 2008, 13:37

wrzucam zestawienie wietrznych miejsc na podstawie kf.com - nie wszystkie wymienione to cieple kraje np. Holandia :wink:
ja bym polecal Margarite. Bylo ogloszenie niedawno za 3700. Milych wakacji i postepow na kajcie :!:

February
Margarita, Western Oz, St. Louis-Senegal, cape verde, Melbourne, Hua Hin - Thailand, South Africa, La ventana-mexico, Boracay-philipines, Cap Chevalier-Martinique, Zanzibar-Tanzania, Copal-Costa Rica, Mui Ne Bay-Vietnam, Belize, Florida-USA, Nashiro-Japan, Baja, Barbados, South Padre Island-(TX)USA, Esbjerg-Denmark, cabarete, Bonaire-Carib, St. Lucia-Carib, Whitehaven-Whitsunday Islands, BVIs, Noordwijk ann Zee-Netherlands, Puclaro-Chile, Yemen-Red Sea

March
El gouna-Egypt, cape verde, St. Louis-Senegal, cabarete, margarita, Western Oz, Hua Hin - Thailand, South Africa, La ventana-mexico, Esbjerg-Denmark, Antigua, Goa, Cap Chevalier-Martinique, Zanzibar-Tanzania, Copal-Costa Rica, Mui Ne Bay-Vietnam, Belize, Florida-USA, Barbados, South Padre Island-(TX)USA, Bonaire-Carib, St. Lucia-Carib, Negombo-Sri Lanka, BVIs, Ibiza-spain, Rosslare-Ireland, Watergate-UK, Cape Hatteras-USA, Puclaro-Chile, Yemen-Red Sea

Zed
Kontaktowanie:

Post31 sty 2008, 14:55

przemjas 3,5 za trzy osoby ;]

Awatar użytkownika
raf

Post31 sty 2008, 21:51

Jurgen pisze:Brazylia - Cumbucu

a tam szkolka i centrum testowe Nobila :)

Obrazek

a jak sie znudzi ocean to wycieczka na niedaleka lagune "Lagoa de Cauipe"

z tego co wiem to juz pora deszczowa tam nastala, codziennie rano pada, a z wiatrem tez juz krucho...

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post04 lut 2008, 10:31

Zed92 pisze:przemjas 3,5 za trzy osoby ;]

;-]

Wróć do „Pierwsze Kroki”