treningowy latawek

Forum dla początkujących
kospel
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2007, 16:00

Siemanko . mam paytanko jedno , chodzi oczywista o to samo:) podam wam linki do malych latawek ,nie wiem czy one wogle sie bede nadawac do stawiania pierwszych krokow ,chodzi mi zeby malym kosztem miec namiastke tego co mnie czeka z 15 albo cos w tym stylu, nie chce wykladac forsy na latawka profesjonalnego a po miesiacu schowac go do szafy bo i tak nikt nie kupi go za przyzwoita cene.Ok to podsylam linki dodam ze mieszkam w irlandii na brak wiatru nie moge nazekac moja waga 95kg 185cm dzieki .prosze o konktretne pro bo ostatnio nie mam za bardzo dostepu do netu wiec nie moge byc z wami na biezaco.
1) http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/s ... 1500096641

2)
http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/s ... 1500118813

3)
http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/s ... 1500117417

4)
http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/s ... kfrom=name

DZIEKI Z GORY :D

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2007, 21:16

kup cokolwiek, ja bawiłem się latawką kupioną w Decathlon (sklepy W-wa, Kraków, Wrocław z tego co wiem) za 170 pln i naprawdę można się pobawić

kospel
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 18:12

ok dziekuwa bitter , ale widze ze na wieksza pomoc od innych to nie ma co liczyc ,hej

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 18:22

kospel pisze:ok dziekuwa bitter , ale widze ze na wieksza pomoc od innych to nie ma co liczyc ,hej

można można tylko sprawdzaj pogodę .. jak wieje to można mniej ;)

Awatar użytkownika
zielwandam

Post21 wrz 2007, 19:56

Kospel to nie tak że ci nikt nie chce pomóc, ale co nie którzy np tacy jak ja nie za bardzo sie czują na siłach dawać rady, jeśli sami czasami ich potrzebują.
Ale żeby nie było, że cała brać taka nie uczynna, powiem ci me uwagi.

Pierwsze co sie rzuca w oczy to wszystkie latawce są dwu linkowe :idea: :idea: :!: :!:
Jeśli nie masz zamiaru tylko na nich sobie skakać po lądzie (sam tego nie robie i nie wiem czy sie do tego nadaja) to nie za wiele sie z nimi nauczysz.
Pierwsza sprawa: latawiec powinien mieć cztery linki i bar a nie rączki - jesli w jakikolwiek sposob chcesz by był przydatny do nauki kitesurfingu.
Nie wiem zreszta co z tak malymi latawkami mogłbys robic pozniej szczegolnie w Irlandi gdzie nie ma za wiele śniegu... :?: :!:
Na kursach takich małych latawców nie uzywa sie raczej zbyt długo...
sam osobiscie taki maly to mialem chyba z 15 minut... a może i krócej :wink:

Takze zastanów się czy warto... :wink: :?: :!:

Pozdro

P.S. zaznaczam sam ekspertem nie jestem :oops: , więc popytaj mądrzejszych

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 20:48

też nie mam zamiaru się wymądrzać, ale zielwandam słusznie prawi.
na kursie takiego treningowca - dwie linki, bez baru, mała powierzchnia;
uzywa się max 30 minut .
moje skromne zdanie - kasa wyrzucona w błoto :!:

też przed kursem myslałem że mały treningowiec, byłby przydatny - na własnej skórze przekonałem się że absolutnie nie. nie trzeba.

Awatar użytkownika
charli
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 20:55

na poczatku chcialbym pozdrowic bittera bo ja tez ze szczecina tyle ze aktualnie na uchodzctwie :D mam nadzieje, ze kiedys poplywamy razem po odrze 8) :lol:
a tobie powiem tak! :D
najlepiej to by bylo pójsc na kurs iko, chocby pierwszy stopien). nawet w irlandii mozesz to zrobic i wydaje mi sie, ze bedzie cie na to stac! bo szczerze mówiac te latawki z argosa to fajne, tyle ze nie oddadza ci uczucia jak to "naprawde jest" :twisted: (choc moze ta 2metrówka przy odpowiednich warunkach mogla by ci pokazac co to sila wiatru znaczy, ale to tyle). pozatym jezeli chcialbys pocwiczyc ósemki, to trzeba by bylo tego kita argosowego przerobic, co bys mial podobne sterowanie do latawca profesjonalnego. potrzebny bylby maly bar do sterowania a nie raki czy kólka (uchwyty) jak to jest w sandardzie. wtedy mialbys namiastke sterowania powazniejszym latawcem. chyba ze kupisz komorowca od razu z barem) ale to nie w argosie czy decathlonie.
ja mam taki maly 1.4m latawiec. kupilem go tylko po to co by sie z moim 7 letnim synem pobawic, bo jak by nie bylo fajna zabawa. natomiast jezeli chcesz zaczac kiteowac to musisz wydac troche wiecej euro na sprzet :lol: ale zanim to zrobisz idz na kurs, zobacz czy bedzie cie to bawic i nabierz troche umiejetnosci:!:
zyczac wszystkiego najlepszego, radze:
*jak masz ochote to kup sobie malego komorowca ale najlepiej z barem. fajna zabawa a kite dla nastepnych pokolen zostanie. ale umiejetnosci to niewielkie zdobedziesz na poczet sterowania pro kitem.
*daj sobie czas i przez zime pomysl, pozbieraj kasy i zastanów sie.
*a wiosna................??? good luck :D
jezeli znasz dobrze jezyk angielski to ja mam super filmik instruktarzowy, po znajomosci ci odstapie. ale bedziesz musial obiecac, ze po ogladnieciu nie bedziesz sam próbowal, bo jak chcesz próbowac to tylko pod okiem instruktora.
hej

Awatar użytkownika
charli
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2007, 21:01

no widzisz "janek":D
zanim spisalem swoje wywody, koledzy mnie uprzedzili :!:
i dobrze pisza, bardzo dobrze. tymbardziej ze te latawce z argosa do najtanszych tez nie naleza :?

kospel
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 14:19

no dzieki takie info czyta sie z przyjemnoscia, i mozna sie dowiedziec tego i tego akurat z kaska to nie jest az wielki problem-
charli pisze:.... tymbardziej ze te latawce z argosa do najtanszych tez nie naleza :?

oczywiscie ze wole taniej cos kupic bo na eurasach to nie spie, poki co :)
wiec pewnie sobie odpuszcze te latawki tym bardziej ze poznalem kolesia ktory ma cos takiego i pewnie by mi odpalil to na pare godzin w ramach malego treningu, a propo szkolki to jest z tym maly problem, zreszta podobny jak wszedzie na swiecie - nie mam w poblizu takiej szkolki wiecmusze leciec na dablin no ale sie obaczy....

no to dzieki raz jeszcze za poswoecony czas i pomoc pozdro

Wróć do „Pierwsze Kroki”