Pablo - SS Key - Smietnik

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 02:09

Szkoda, że nie dałeś szans skomentowania Twojej odpowiedzi o SS Key, która znalazła sie w śmietniku i została przez Ciebie zamknieta na amen :!:
Napisałeś w niej jak rewelacyjne są SS bo lata na nich czołowka świata freestyle.

Tutaj mój komentarz - właśnie takie wypowiedzi podwarzają Twoją bezstronność, bo uwierz mi, ze Yourij byłby tak samo dobry a moze lepszy latając na Naish czy Flexifoil.
Miałem okazje pływać i obserwować go w RPA w lutym i wiem co piszę. Ze względów oczywistych nigdy nie usłyszysz takich oficjalnych słów z jego ust.
Czy Karolina lub Batman stali sie lepsi bo przeszli do SS? - wątpię. Oni bedą lepsi jak się dostroją do zupełnie nowego dla nich sprzętu a szefowie SS stworzą im dogodne warunki do rozwoju :idea: Bądźmy szczerzy - latawce niewiele sie róznią. Różnią sie za to potwornie ludzie, którzy decydują o kontaktach ze swoimi riderami.
Ty sugerujesz, że skoro Karolina wybrała SS to musi to być rewelacyjny latawiec. Kolejna prawda - gdyby Naish przedłużyl ludzką umowę Karolinie to nadal pływałaby na produkach Robbiego i miałaby takie same szanse na tytuł mistrzyni świata jakie ma w tej chwili.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 10:07

BraCuru pisze: Bądźmy szczerzy - latawce niewiele sie róznią. Różnią sie za to potwornie ludzie, którzy decydują o kontaktach ze swoimi riderami.
Ty sugerujesz, że skoro Karolina wybrała SS to musi to być rewelacyjny latawiec. Kolejna prawda - gdyby Naish przedłużyl ludzką umowę Karolinie to nadal pływałaby na produkach Robbiego i miałaby takie same szanse na tytuł mistrzyni świata jakie ma w tej chwili.

I o to wlasnie chodzi. Kto chce sie rozwijac ten bedzie to robil na byle jakim sprzecie. Sa latawce ktore jednak lepiej leza mocno cisnacym riderom jednak bardzo czesto nad decyzja na jakim sprzecie dana osoba bedzie plywala jest kasa czy uklad z osobami danej firmy, wiec po jakiej znizce beda latawce, czy zostania dofinansowane ich podroze po swiecie by uczestniczyc w zawodach (a to sa ogromne kwoty!) itd.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 10:09

BraCuru pisze:Szkoda, że nie dałeś szans skomentowania Twojej odpowiedzi o SS Key, która znalazła sie w śmietniku i została przez Ciebie zamknieta na amen :!:
Napisałeś w niej jak rewelacyjne są SS bo lata na nich czołowka świata freestyle.

...

- nigdzie nie napisałem tych rzeczy, które mi przypisujesz a propos teamriderów.

- przyład z PKRĄ tłumaczył, że zgodnie z prawdą, latawce Slingshot należą do światowej czołówki "performance kite'ów" i pozwalają zdolnym zawodnikom/zawodniczkom osiągać świetne rezultaty w zawodach mistrzostw świata i w związku z tym nie są "niedorobionymi shitami" jak to sugeruje dystrybutor sprzętu konkurencyjnej firmy.

- w merytoryczny i kulturalny sposób odniosłem się do agresywnych wypowiedzi dystrybutora sprzętu konkurencyjnej firmy, który w swoim poście publicznie zarzucił mi, że świadomie oszukuję swoich klientów oferując i sprzedając im "niedorobiony"/shitowaty produkt, więc nie dość, że posłużył się czarnym PR'em w stosunku do produktów firmy SLINGSHOT to zarzucił mi nieetyczne zachowania w biznesie.

PS: http://www.youtube.com/watch?v=lrortYfX ... r_embedded

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 15:18

Nazywanie Ziomek Slingshota Slingshitem podczas gdy Slingshot ma w tym roku 4 typy latawców,
każdy w gronie jednych z najlepszych na rynku w swojej kategorii,
w dodatku obecnie 3 osoby w top5 Pucharu Świata PKRA na Slingshot RPM 2010 i Fuel 2010
najlepiej pokazuje jak mało rzeczowe są Twoje wypowiedzi

Pablo, ja tak rozumięTwoją powyższą wypowiedź: skoro 3 z top 5 w PKRA lata na SS to latawce SS muszą być w gronie najlepszych.
A czy fakt, ze np za rok 10 z top 10 zawodników nie będzie latało na SS będzie wskazywał, że SS są jedne z najgorszych :?: :idea:
Wg mnie używanie argumentu, że pro riderzy uzywają najlepszych producentów jest lekkim naciąganiem.
Poza tym ile procent kitesurferów chce byc drugim Lentenem?
Nie sądzę, aby ktokolwiek z 99% sugerował się wyborem latawca patrząc jaki mistrz na nich lata :idea:

przyład z PKRĄ tłumaczył, że zgodnie z prawdą, latawce Slingshot należą do światowej czołówki "performance kite'ów" i pozwalają zdolnym zawodnikom/zawodniczkom osiągać świetne rezultaty w zawodach mistrzostw świata...

No właśnie nie widzę w powyższym prawdy, co usiłuję wyjaśnić w moich wcześniejszych postach.

Prawde widze natomiast w dalszej części Twojej wypowiedzi:
w związku z tym nie są "niedorobionymi shitami" jak to sugeruje dystrybutor sprzętu konkurencyjnej firmy.

...zdecydowana i klasyczna ziomkowa retoryka. Z powodu takiego języka sporo ludzi czyta KF ale sie nie udziela bojąc sie podobnej jazdy po sobie :idea:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 15:27

mkmiec pisze:Sa latawce ktore jednak lepiej leza mocno cisnacym riderom

Pomijając kwoty kontraktów i inne kwestie sponsorskie właśnie często chodzi o to co napisał Michał.
Marek proponuje żebyś porozmawiał z Karoliną na temat różnicy w pływaniu na Torchach i Fuelach, choć Karolinę także ciągnie w stronę RPMów. Na Kiteportalu jest wywiad z Karoliną. Wywiad, może nie najlepszej jakości, przeprowadzony zaraz po jej powrocie z RPA i 1 edycji PKRA, czyli po tym jak przesiadła się na nowe latawce. Pamiętam dobrze te rozmowę i entuzjazm Karoliny wypowiadającej się o pływaniu na nowym sprzęcie i łatwości z jaką wykonuję sie jej tricki, bo "bar sam przechodzi za plecami".
Myślę że na miejscu Pabla mógłbyś też być mało obiektywny, ale cóż taka jego rola i dzięki niemu możemy "marnować" tu tyle czasu ;)

Bracuru pisze:Poza tym ile procent kitesurferów chce byc drugim Lentenem?

Jak myślisz dlaczego Slingshot i Mystic sprzedaje sprzęt pod marką LEN10 ? Ile osób do mnie dzwoniło i pytało się czy mam warriora czy crossfire Len10 ??
Wydaje mi się że te pytania też są troszkę odpowiedzią na Twoje pytania... Podobnie jest z marka HadlowPro co nie znaczy wcale że Junior chce być drugim Aaronem ;) Nie jest to jednak 99 % ;)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 15:50

Mogę :?: Mogę :?: Dawno nikt po mnie nie pojechał to się włączę ;)

Będzie trudno bo lubię Pablo więc mogę się narazić, ale....

Po 1: To jakie firmy są w czołówce jakichkolwiek zawodów o niczym nie świadczy w żadnym sporcie poza tym, że ta firma najwięcej stawia na sponsoring. Przenosząc to na inne grunty: Czy to że Atomic jest najczęściej widoczny wśród zjazdowców oznacza, że to najlepsze narty :?: Nie - bo jak ktoś przechodzi z jednego zespołu do drugiego i zmienia markę to nadal jest wysoko - kwestia jego umiejętności i preferencji a nie marki - w tym przypadku najwięcej też majądo powiedzenia serwisanci. Ale jednocześnie - czy to, że na torach F1 królowała jedyna słuszna marka znaczy, że ona była najlepsza - raczej tak - tutaj zawodnik ma sporo mniej do powiedzenia. Trudno powiedzieć, że bardziej mu leży kierownica lub czerwony kolor nadwozia...
Wniosek: W sportach, gdzie sprzęt jest najważniejszy - można oceniać, który producent wiedzie prym. Tam gdzie wiele zależy od umiejetności zawodnika sprzęt ma znaczenie drugorzędne. W naszym sporcie wydaje mi się, że najwięcej zależy od indywidualnego podejścia konkretnego zawodnika, a to, że akurat w tym roku najwięcej jest slinga oznacza moim zdaniem, że sling przejął bardzo wielu zawodników i zmienił trochę swoją strategię marketingową.
Po 2: To czy dany latawiec to shit czy nie też ciężko określić na podstawie rankingu w PKRA - jak wiadomo wszystkie dobre marki nie robią raczej dużych wtop, a zawodnik i na spadochronie pociśnie wypasione tricki - ważne żeby wyciągnęło go trochę w górę. Tak więc to, że sling jest w czołówce to dla niego dobrze, ale to, że nie ma tam teraz wielu innych marek nie znaczy, że są marniutkie.
Po 3: Kryzys światowy bardzo pozmieniał układ jeżeli chodzi o produkowany sprzęt właściwie w każdej dziedzinie - oszczędności szuka się wszędzie - jedni rezygnują ze sponsoringu zawodników, inni oszczędzają na projektach nowego sprzętu i bazują na modelach zeszłorocznych robiąc tylko kosmetyczne poprawki i dając "nowe" opakowanie. Jeszcze inni oszczędzają najgorzej bo na jakości. Co z tego wyniknie - trudno powiedzieć. Czasami zostanie sponsorem odbija się na jakości sprzętu - sling moim zdaniem był zawsze najwyższej klasy i mam nadzieję, że wywalanie kasy na tylu zawodników w czołówce mu nie zaszkodzi.
Po 4: Dla zawodnika sprzęt ma być po to aby przyspieszać rozwój i umożliwiać coraz lepsze osiągi - wiadomo, że im lepszy sprzęt tym szybciej to wyjdzie, ale im lepszy tzn im lepszy dla niego. Dlatego w sportach, które mają ustabilizowaną pozycję, rzeczywiście można szukać jakiegoś powiązania między rozwojem zawodnika a używanym sprzętem. W KS w szczególności w PL wydaje mi się, że zawodnik i tak bardzo się cieszy jak ktoś chce go sponsorować więc bierze co się da. Tym bardziej jak piszecie, że SS jako jedyny nie odwrócił się od Batmana to dla mnie oznacza, że wziął co mógł.
A że każdy swój ogonek chwali to wiadomo nie od dzisiaj.
Po 5: PAblo - To że Ziomek czasami mocno przesadza z komentarzami i jedzie po Slingu moim zdaniem nie jest powodem do mocnego zmieniania zasad panujących na forum. Do tej pory Ziomek jeździł po wielu markach i nikt tego nie blokował. Atak na Slinga nie może tego zmienić. W zeszłym roku było podobnie z Revami - myślę, że kite'y obroniły się same, a może się mylę :?: Wydaje mi się, że w sytuacji, kiedy każdy temat "slingowy" najpierw zostaje okrzyczany przez innych a potem od razu trafia na śmietnik nie jest korzystne dla marki w PL. Ci co nie czytają forum i tak tego nie zobaczą, więc nie ma to znaczenia. Ci co czytają forum codziennie zobaczą kolejną walkę - tym razem osoby najważniejszej na forum bo samego admina. A wybacz, ale rozwalanie forum przez samego Admina mnie zniechęca i do forum i do Slinga (który gdybym tylko miał większą kasę lub dobre warunki na pewno byłby moim "małym" latawcem - nadal nie mam 7-9).

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 16:22

a nie uwazacie ,ze 3/4 zawodnikow miedzynarodowych raczej ma duzo pieniedzy i moze spokojnie samemu zapewnic sobie sprzet ?
Wybieraja PO TO firme, ktora ich sponsoruje aby JA REKLAMOWAC A CO ZA TYM IDZIE FIRMA UZYWA ICH DO REKLAMY.
pablo powoluje sie na PKRA sreta i eteta DLATEGO, ZE SLINGSHOT SPONSORUJE JAK NARAZIE NAJLEPSZYCH RIDEROW I wzamian za to PABLO JAKO DYSTRYBUTOR MOZE TEJ REKLAMY UZYC ,mi to sie wydaje proste ... ?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post10 cze 2010, 16:44

Niekoniecznie to co najlepsze dla Lentena bedzie najlepsze dla wszystkich .

cyberdog1899

Post10 cze 2010, 17:10

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 22:24 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 17:20

no cóż tez uważam, że usuwanie postu z temacie kija nie było konieczne
wydaje mi się, że na forum są inteligentni ludzie i potrafią samodzielnie zakwalifikować wartość "srania" w temacie bez żadnych argumentów
produkty slinga to wg mnie top, ale nie traktujmy taniego key 'a który jest latawcem przeznaczonym dla riderów raczej na początku przygody z kite 'm jako sprzetu hi end

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 17:30

Ale dyskusja nie dotyczy tego czy Slingshot jest rewelacyjnym kajtem albo tego czy Aaron jest lepszy od Rubena ;) Chodzi o wyrzucanie do śmietnika postów które godzą w prywatny interes admina, podczas gdy posty temu interesowi służące lub nieprzeszkadzające są pozostawiane w spokoju.

Moim zdaniem albo banujmy i śmietnikujmy wszystko a wtedy forum będzie nudne jak flaki z olejem, albo niech będzie tak jak było i niech dobre marki i produkty bronią się same. Jakoś nie wydaje mi się żeby w topicu gdzie ze 20 osób wypowiada się pozytywnie o latawcu jedno zdanie Ziomka coś zmieniło?

P.S. Bracuru - ile procent kitesurferów moze BYĆ drugim Lentenem a ile może WYGLĄDAĆ jak Lenten ? Oto klucz sprzedaży :lol:

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 18:33

przemass pisze:[...]

P.S. Bracuru - ile procent kitesurferów moze BYĆ drugim Lentenem a ile może WYGLĄDAĆ jak Lenten ? Oto klucz sprzedaży :lol:

Dla niektórych wygląd jest ważniejszy :) bo uważają że jak wyglądają lepiej, to i pływają dużo lepiej :D a jak jeszcze mają super freestyle sprzęt to są magikami na wodzie :)

Sorry za offtop :)

frezer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 19:03

[quote="przemass"]

Jakoś nie wydaje mi się żeby w topicu gdzie ze 20 osób wypowiada się pozytywnie o latawcu jedno zdanie Ziomka coś zmieniło?

Właśnie Ziomek to chyba taka wyrocznia :) i to jedno zdanie krytyczne na temat SS spowodowało całą tą dyskusje najwyraźniej tak o tej marce nie można się wypowiadać a najśmieszniejsze jest to że widać Ziomek miał racje skoro sam admin dystrybutor wziął się za niego ehhh

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 cze 2010, 20:28

mkmiec pisze:I o to wlasnie chodzi. Kto chce sie rozwijac ten bedzie to robil na byle jakim sprzecie. Sa latawce ktore jednak lepiej leza mocno cisnacym riderom jednak bardzo czesto nad decyzja na jakim sprzecie dana osoba bedzie plywala jest kasa czy uklad z osobami danej firmy, wiec po jakiej znizce beda latawce, czy zostania dofinansowane ich podroze po swiecie by uczestniczyc w zawodach (a to sa ogromne kwoty!) itd.

ACH Ci kapitalistyczni ZAWODNICY, każdy pewnie z wykształcenia finansista albo chociaż z zamiłowania. Kalkulują na jakim sprzęcie pływać i czy się opłaca teraz wszystko jasne.

Karolina pływa na Balance bo Naish dał ciała z kasą a Balance dostała za darmo - czeka pewnie teraz za ofertą od innego prodcenta aby wyciągnąc wiecej kasy

juz wiem dlaczego na Su2 pojawia sie u zawodników w PL zawodach - pewnie płacą w złotówkach i zawodnik nie traci na wymianie waluty

juz wiem dlaczego niektórzy pływają na latawcach Flexi Aron Handlow- pewnie sam aron płaci w funtach i gratis wycieczka po londynie

Juz wiem kto jest najbardziej zarobiony z kajciarzy wiadomo Ruben bo od dawna pływa dla slinga

LUDZIE nie szukajcie spisku czy tam układu - chyba że chcecie na stanowisko Kaminskiego do CBa sie dostać - to naprawdę nieźle nieźle:)

A tak na serio to chyba zbytnio się spinacie nad pierdołami, jeśli chcecie być obiektywni to zachecam dotematów związanych z niespotykanymi właściwościami desek i latawców na B:) i tam można się czepiać rónież.

WIĘCEJ LUZU- bo admin chyba jakoś specialnie nadgorliwy nie jest.

ps. wiem dlaczego nikt na Flayu nie lata w zawodach , pewnie płacą jeszcze w markach a tego nie ma gdzie w banku rozmienić
ps2. temat tego tematu powinien brzmieć Dlaczego Pablo nazwał kajty slinga rewelacyjne
ps3. teraz wiem dlaczego recenzje su2 są takie pochlebne w ustach jednego z użytkowników , może fakt ze su2 płaci jego synowi za starty w zawodach UKŁAD UKŁAD

POTRAKTUJCIE TĄ WYPOWIEDŹ Z ;) ale nie rozumiem waszej pobłażliwości dla Trolowania

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post10 cze 2010, 20:35

Tak to czytam i wiecie co dobrze, że się nie znam :wink:

Wróć do „Offtopic”