America's Cup 2013 - zaproszenie do przyszłości

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2013, 12:10

A propos oglądalności:
This regatta has changed sailing forever. More people watched the first race of this America’s Cup than all of the America’s Cups in history.
Inne zdanie Ellisona:
I think it was absolutely spectacular. If a bunch of kids are inspired to go sail, I’m a happy guy.
Właśnie ide na wodę (na foila oczywiście) :D

Ale jeszcze policzyłem ilu Amerykanów jest w USA Team. Jak myślicie? Oczywiście, że niewielu. Tyle samo co Holendrów czyli sztuk 2 :shock:
Jak się czuła najliczniejsza część Oracle USA Team składająca się z 8 zawodników narodowości... nowozelandzkiej? :?
Do tego 7 Australijczyków, po jednym z UK, Francji, Antiguy, Kanady. A wszyscy "Amerykanie" trenowali pod okiem trenera z... Francji.

A teamie NZ odnalazłem tylko jednego obcokrajowca ale niemalże ich ziomka z Australii. To był jeden z powodów mojego im kibicowania.

maski.

Post26 wrz 2013, 14:50

BraCuru pisze:Ale jeszcze policzyłem ilu Amerykanów jest w USA Team. Jak myślicie? Oczywiście, że niewielu. Tyle samo co Holendrów czyli sztuk 2 :shock:

w zasadzie jeden bo drugi o bardzo amerykańskim nazwisku Kostecki :) wyleciał z załogi dosyć szybko

nie ma wątpliwości, tegoroczny AC był najbardziej medialny i widowiskowy
mimo że ciągle coś mi nie pasowało to i tak uważam wprowadzone zmiany w przepisach sprawiły, że był to najbardziej innowacyjny puchar i najbardziej sprawiedliwy jego finał
...tak czy siak antypody żądzą

jeszcze dla przypomnienia jak to było wczesniej :)

phpBB [video]

Wróć do „Offtopic”