stan drog Warszawa-polwypsep

Dyskusje nie związane z profilem forum.
bujakauskas
Deska: Nobile
Latawiec: Slingshot

Post03 sie 2010, 15:57

Czesc, jestem z Litwy, pojade wkrotce na polwysep. W jakim stanie sa dragi z Warszawy na polwysep? Jak najlepiej jechac - A1 (przez Lodz) czy S7?

Dziekuje!

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post03 sie 2010, 16:41

Najlepsza droga kombinowana :)
najgorzej to jechać w godzinach szczytu w miastach, w weekend, w ciągu dnia. Najlepiej - w tygodniu i to najlepiej w nocy lub nad ranem i gdy nie ma prognozy na słońce - wtedy jest najluźniej.
S7 sobie odpuść, chyba że lubisz jeżdżących na czołówkę kilka razy na godzinę ;) Na 1 zawsze było różnie w zależności od pory. Autostrada płatna jest od Grudziądza.
Jeżeli już chcesz jechać przez Wawę to proponuję na Płońska potem na Grudziądz (na Bydgoszcz 10 i skosem "żółtymi" do Grudziądza - przez Drobin i inne mniejsze miasteczka). W Grudziadzu przez most i potem kawałek na Łódź i do autostrady (niestety z niewiadomych przyczyn zapomnieli zrobić tablic informujących gdzie wjechać na autostradę). Autostradą i obwodnicą lecisz aż do Gdyni a potem już klasycznie, chyba, że lubisz drogi szutrowe to można jeszcze bardziej pokombinować.
Na obwodnicy Trójmiasta jest 5 zwężeń więc jest ciasno :(
Ogólnie do d... się teraz jedzie :(

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post03 sie 2010, 17:04

No chyba że możesz poczekać do ... 2013 bo podobno dopiero wtedy mają zakończyć budowę krajowej siódemki :? . A tak serio to ja osobiście wolę jechać siódemką niż przebijać się przez te wszystkie większe i mniejsze "skanseny" do autostrady. Z Warszawy do Władka, bez specjalnej spiny i nie powodując żadnych niebezpiecznych sytuacji jadę około 5,5 - 6 godzin.

Powodzenia i szerokiej drogi :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post03 sie 2010, 17:56

O której :?: Siódemką :?: Z jaką prędkością :?: Albo jeździsz w tygodniu albo wcześnie rano/ w nocy.
Zakładając średnią 70km/h (bo mniej więcej tyle wychodzi jak się jedzie raz 140km/h a raz 50-70 w mieście i za ciężarówką) to już wychodzi 6h. A przecież sam zjazd/wjazd na obwodnicę zajmuje często godzinę. Remont obwodnicy to kolejna godzina w korkach. No i jeszcze rondo we Władku. Remont w okolicach Elbląga - a może się właśnie skończył wreszcie :?: O jedzeniu czegokolwiek po drodze nawet nie myślę.

Na tych "skansenach" właśnie można spokojnie jechać 100-130km/h bez żadnego ryzyka, bez ciężarówek, bez tłoku, bez palantów. Droga jest dopiero co zrobiona prawie na całym kawałku, więc jest równo i przyjemnie. Trochę kręta ta droga, ale nie przesadzajmy. 7 za prosta też nie jest ;) W zeszłym roku miałem średnią do Grudziądza 90km/h jadąc max 140 na odcinku trasy szybkiego ruchu, ale wyjeżdżałem o 3 w nocy ;)

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 sie 2010, 18:38

Witam - ja osobiście trasę nr 7 omijam szerokim łukiem . Nie dość że wąsko - wielka ilość DEBILI , jeszcze więcej nieoznakowanych radiowozów oraz remonty...
Jedyny odcinek siódemki to jest max do Płońska a potem na Rydzykówkę :) w stronę Torunia.
Jak pisze Onzo - trasa jest w 90% wyremontowana tylko brak pomalowanych pasów ( no chyba że coś się zmieniło ) sprawdzę w ten weekend.
Ja jeżdżę z Płońska do miejscowości Kikół potem Golub Dobrzyń jakieś wioski do Grudziądza no i autostrada a obwodnicę 3-miasta możną ominąć i wyjechać w Wejherowie lub na wysokości kościoła w Redzie.

Pzdr
Lukas

bujakauskas
Deska: Nobile
Latawiec: Slingshot

Post04 sie 2010, 09:34

Dzieki wszytkim! Taki i jest plan: zrobie sobie weekendowa impreze w Warszwie i porusze do morza rano w poniedzialek.

Lukas, bede wdzienczny za naj nowsze wiesci.

Piotrekb

Post04 sie 2010, 10:21

onzo pisze:O której :?: Siódemką :?: Z jaką prędkością :?: Albo jeździsz w tygodniu albo wcześnie rano/ w nocy.

Zwykle jeździmy "na prognozę" czyli wyjazd około 21.00. Na miejscu jestem zawsze przed 3.00 rano. Kolejne 5 godzin przeznaczamy na sen i około 9.00 jesteśmy na wodzie 8) .

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post04 sie 2010, 13:54

No czyli jazda nocna. To by było możliwe. Ja "niestety" tak nie potrafię. Wolę pospać do 1-2 i jechać nad ranem wtedy jak dobrze idzie to wyjazd najpóźniej 3 i na miejscu na jakąś 9-10 (przy czym godzinka snu w samochodzie jak prowadzi druga osoba - tyle mi wystarcza żeby się zregenerować). Tylko, że wtedy tylko bokami bo ok 6 rano na trasie potrafi już być sporo samochodów.

A - objazd obwodnicy planowałem ale w końcu nie pojechałem - którą trasą najlepiej wylecieć na Wejherowo :?:

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2

Post05 sie 2010, 13:22

W Gdańsku przy Realu odbij na lewo (ślimakiem musisz pojechać w prawo), w kierunku Chwaszczyna, na rondzie prosto na Karczemki, Bojano, Koleczkowo -> Bieszkowice. Jedź cały czas drogą nr 218. Trochę kręta, ale dojeżdżasz do samego Wejherowa, omijając pół trójmiasta.

p.s. Remontują obwodnicę od Kartuskiej po Słowackiego, niestety to Ci po drodze.

Jeżdżę często do Elbląga, no niestety, świry są na drodze :?
Najlepiej jechać na noc, lub tak, żeby przez Gdańsk przejechać do 7 rano.

Romulus
Deska: SU-2
Latawiec: RRD Obsession
Kontaktowanie:

Post05 sie 2010, 21:50

Sorki ale tam stracisz ze 40 minut remont na trasie Nowy Dwór Wejherowski -Wejherowo
dodatkowo Wejherowo- Cegielnia rozkopane.Prace do 2013 roku i zgubisz zwieszenie wiem z autopsji

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2

Post06 sie 2010, 18:48

Oj, sorry, nie wiedziałem :?

Awatar użytkownika
Lukas
Kontaktowanie:

Post07 sie 2010, 07:48

bujakauskas pisze:Dzieki wszytkim! Taki i jest plan: zrobie sobie weekendowa impreze w Warszwie i porusze do morza rano w poniedzialek.

Lukas, bede wdzienczny za naj nowsze wiesci.

Hej no i jestem na 1/2wyspie.
Niestety pasów brak od Golubia do Grudziądza - ale to nie przeszkadza ( jadąc w dzień ) inną porą dnia trzeba zwolnić.
Remontują jakiś śmieszny mostek przed Grudziądzem ( od strony Gdańska ) i w dodatku coś pokombinowali z sygnalizacją bo korek był na odcinku hm... prawie 5km ( od Grupy Dolnej trasa nr 1 do pierwszych świateł za mostem w Grudziądzu)
\pzdr

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Kontaktowanie:

Post12 sie 2010, 20:24

jedz s7 bedziesz szybciej niż tą obwodnicą pozdr.. :clap:

Piotrekb

Post15 sie 2010, 09:05

W temecie siódemki: Zamiast jechać jak zwykle w piątek wieczorem, postanowiłem wybrać się w sobotę z samego rana... nie polecam !!! Wyjazd z Wawy o 6.00 - na miejscu o 15.00 :( .

Awatar użytkownika
Lukas
Kontaktowanie:

Post15 sie 2010, 09:24

Hej - jak jeszcze nie były A1 to jeździłem jeszcze inaczej. Kto lubi kręte drogi z przygodami np. jak dzień strażaka i w każdej napotkanej wsi żona prowadziła dzielnego strażaka do domu :)widoki są przepiękne - jazda z aparatem foto to polecam:
Trasą siódemką do Płońska potem w lewo na nr 10 ( Rydzykówka) w miejscowości Szumanie skręcamy w prawo na drogę nr 561 na Bieżuń trasa nr 541 potem Żuromin , Lidzbark, Lubawa ( tam fotoradar bardzo często błyskał) chwile jazda trasą nr 15 potem skręcamy w prawo na trasę nr 536 do Iławy przez miasto na trasę nr 521 do miejscowości Susz , Prabuty następnie na trasę nr 522 do miejscowości Sztum no i na trasę nr 55 do Malborka a potem to już do wyboru na starą jedynką lub do A1 albo na Nowy Dwór Gdański do 7.

pzdr

Wróć do „Offtopic”