Schodze rano po schodach do auta z całym majdanem (na jednym ramieniu torba z ciuchami do pływania, na drugim decha i kajty zpakowane w Naish Coffin Bag i dodatkowo trapez luzem) .Mijam sie z sąsiadem wracającym ze spaceru z pieskiem.
-Dobry
-Dzień dobry. Co nad wode?
-Tia, nad wode
-A co to składany kajak?
- Tak kajak. (bo nie miałem czasu ani ochoty tłumaczyć co mam w pokrowcu i na czym pływam )
przechodzień na MM z jakiś miesiąc temu jak zwijałem bar:
- ...i co, tylko 4 linki ma i tak se poprosu lata?
- niektóre mają 5.
- a po co 5?
- żeby konstrukcja była stabilniejsza albo dla bezpieczeństwa.
- to jakaś taka sztywna tak
Siedzę sobie na plaży podczas gdy kolesie śmigają na wodzie , podjeżdża kilku rowerzystów, jeden z kumpli wykonuje wysoki jump. Panowie skomentowali to następująco:
-Ty widziałeś!!!! Ciekawe jak on to zrobił?
- Bo wiesz on ma tam taką „kierownice” i „guziki” jak naciśnie to leci w góre
Nieźle się uśmiałem. Także Panowie duście ostro w te „guziki” na „kierownicy” co by skoki były wysokie. Pozdro
Promenada w Rewie, na wodzie kilku walczących o wysokość przy wietrze około 8 węzłów.
Ogląda to trzy-może-czterolatek i pyta:
"Mamo, dlaczego ci panowie się wolą się topić zamiast pływać?"
wieje 15węzłów, chwilowo trochę słabiej.. muszę wyladowac na brzegu, zaczynam powoli opuszczać latawkę a.. 30paro letnia kobieta z jednej strony dzieckiem na ręku z drugiej aparatem, ustawia mi się dokładnie pod latawka robi zdjęcia i mówi "fajne te samoloty teraz"..
dodam ze latawiec ledwo wyratowałem koło 50cm nad jej głową..
Rodos, poczatek lata, wysiadam z auta z calym majdanem. Grupa tyrystow (raczej emeryci) z Anglii w totalnym szoku na widok desek - to tu na snowboardzie mozna jezdzic . No to im powiedzialem, ze w srodku wyspy na najwyzszym szczycie lezy snieg i tam to spoko
Dostałem takie zapytanie:
"mam taki latwaiec ale nie mam orginalnego hmm?kijka ze zrywką do odczepienia latawca i wymiaru sznurków i hmm tego kijka plis o pomoc"
w jastarni jest pelno serferow i serferek z piankami z zamkami do przodu, i jeden pan sie przyszedl zapytac wlasnie zapiety do przodu czy we wszytskich piankach jest tak niewygodnie..
Rozkładam kiedyś latawiec na podwórku żeby go wyczyścić z piachu, trochę umyć. Podchodzi do mnie dziewczynka, może z 10 lat i pyta co to jest. No to ja jej mówię, że to latawiec i jak jest wiatr to się pływa i skacze. (ble, ble,ble).
Za jakiś czas sytuacja się powtarza - czyszczenie latawca na podwórku. Znów podchodzi ta sama dziewczyna co kiedyś i pyta mnie: "Znów latałaś?" Ja jej na to: "No tak". Ona: "A to musiałaś?"