Mikolpa pisze:boldek pisze:Jak w temacie - kupię nowe buty neoprenowe o grubości 5 mm rozm. 43 (długość wkładki: 27,5 - 28 cm). Najlepiej Mystic Lightning Boot lub coś o podobnej charakterystyce (dzielony palec, pasek z rzepem, cienka podeszwa).
Nie musi być to model z 2015, bardziej zależy mi na dobrej cenie. Czekam na oferty na PW lub na maila:
boldek5@poczta.onet.plPozdr
Już tak zimno nad zatoką? Czy szykujesz się już do zimy?
Daj proszę znać co wybrałeś

Wybór padł na Mystic Lightning Boot 5mm (dzięki Hydro za bdb cenę

).
Pierwsze wrażenia po mierzeniu "na sucho": buty lekkie, elastyczne, łatwo się je zakłada/zdejmuje co mam nadzieję przełoży się w przyszłości na możliwość długiej eksploatacji

Niestety w moim poprzednim modelu tej firmy (Mystic Boot 2011) materiał w okolicach tyłu buta, nad gumową piętą po 2-3 latach od zakupu tak się porwał w miejscu łączeń, że nie pomógł nawet klej do neoprenu... Wracając do Lightning - stopa nie przemieszcza się w bucie (tutaj ważną kwestią jest też dobrze dopasować długość buta). Podziałka na palec wg mnie trochę za krótka, ale może to kwestia przyzwyczajenia do poprzedniego modelu, gdzie była dłuższa. Pasek z rzepem na śródstopiu OK. Mam wrażenie, że gumowa podeszwa jest cieńsza. Ogólnie wrażenie po pierwszych 2 przymiarkach jest dobre, ciekaw jestem jak będzie z nieprzemakalnością i trzymaniem ciepła zimą. Zapowiada się dużo lepiej niż było

Temat do zamknięcia.
Pozdr