[s] Carafino hydrofoil

Deski do kitesurfingu.
Rucin
Deska: su-2
Latawiec: obsesja
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post12 sty 2014, 18:37

Witam,

mam zamiar sprowadzić deski hydrofoil firmy Carafino, komplet deska 150 cm + skrzydło + strapy w cenie około 2000 - 2500 zł, czyli bardzo okazyjna jak na polski rynek. Skrzydło wykonane w całości z włókna węglowego.

Czy ktokolwiek jest zainteresowany takim sprzętem ? Jeżeli tak to proszę o kontakt na priv, mejlowo lub telefonicznie 668 955 024 szady_90@wp.pl

transport odpływa do Europy za około 3 tygodnie, Cena jest promocyjna ze względu na sezon oraz na okazyjny transport, także sądze że będzie warto zainwestować w ten sprzęt. Sam biorę dla siebie jedną sztukę.

poniżej link do firmy oraz do filmu na yt o produkcie

http://www.carafino.de/
http://www.youtube.com/watch?v=NO7Bc6gN ... e=youtu.be

pozdrawiam

zbyszek11
Deska: SU-2
Latawiec: Nobile T-5 Koino./F-One
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post12 sty 2014, 19:09

za te cenę jeden dla mnie
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, 20:14 przez zbyszek11, łącznie zmieniany 1 raz.

AndyJ
Deska: T5 SU2
Latawiec: Cabrinha SB, Ozone

Post12 sty 2014, 19:24

Witam
Dla mnie też jedno proszę :). Wysyłam maila z nr tel. Pozdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2014, 19:44

Czy oby na pewno te 2000-2500 jest w PLN?
Wybacz ale te ceny wyglądają na co najmniej dziwnie :think:
Podobnie jak i strona jaką zalinkowałeś. Brakuje tam chyba wszystkiego :(

Czy mógłbyś podać więcej szczegółów:
Jaki konkretnie model skrzydła i deski?
Który rocznik?
Made in China?
Co z gwarancją?

Rucin

Post12 sty 2014, 20:05

generalnie te deski sprzedają po 1700 euro za sztukę, ale koleś ma akurat duży transport do szwecji i napisał mi że może dorzucic kilka sztuk, z 2014 r. te które widać na filmie, decha skrzydło strapy, w cenie 500 - 600 euro za sztukę, w zależności ile bym chciał wziąć.

też nie jestem do końca tego pewien, i nie mam pojęcia czy jest to wiarygodne gdyż hydrofoile stoją o wiele więcej, ale bede w tym tygodniu do goscia dzwonił i postaram sie dowiedziec szczegółów.

na forum napisałem głównie dlatego zeby wiedziec mniej wiecej ile sztuk ewentualnie zamówić.

BaraCuru, jak masz jeszcze jakieś rady to wal smiało, Ty jesteś o wiele bardziej obeznany w tym temacie niż ja, dlatego chętnie poznam Twoje zdanie i nie ukrywam że wezmę je bardzo poważnie pod uwagę

pozdrawiam

Rucin

Post13 sty 2014, 07:24

http://carafino.wix.com/carafino

tutaj link do aktualnej strony Carafino, tamta rzeczwiście była dość przestarzała i nieaktualna, przepraszam że wprowadziłem w błąd.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 sty 2014, 09:18

Rucin pisze:BaraCuru, jak masz jeszcze jakieś rady to wal smiało, Ty jesteś o wiele bardziej obeznany w tym temacie niż ja, dlatego chętnie poznam Twoje zdanie i nie ukrywam że wezmę je bardzo poważnie pod uwagę

Pomógłbym Ci więcej, gdybyś umieścił autentyczne zdjęcia tego co chcesz sprzedać.
Chciałbym pomóc ale obawiam się, że nawet mi jest trudno cokolwiek dowiedzieć się ze strony Carafino i w ogóle coś o tych produktach.
Oficjalna strona sprzedaje na razie obietnice i półprodukty za nieznane pieniądze.

Pozwól ale przedstawię dłuższe wyjaśnienie o co chodzi z Carafino:
Carafino to facet, który zaczął robić pierwsze węglowe foile jakieś 10 lat temu i szło mu bardzo dobrze.
Dopracował technologie i przede wszystkim kształty. Jednakże nie zastrzegł sobie swoich idei żadnym patentem.
Jego foile były najlepsze do nauki i banalnie proste do pływania.
Jakieś 3 lata temu przeniósł produkcje do Chin i zaczął się dramat doprowadzając go do skrajnej sytuacji finansowej pt:
http://carafinouk.com/indexcara.html
Powyższa strona to odpowiedź jego francuskiego funfla, który założył Taaroa i zaczął specjalizować się w skrzydłach race (de facto chyba najlepsze na świecie Sword'y). Chłopaki oskarżają się publicznie na Kf.com i dlatego nowo powstały dział wygląda czasami gorzej niż KF.pl za najczarniejszych czasów. Pierwszy raz widziałem aby Toby usuwał jakieś wątki. Zainteresowanych zapraszam na lekturę:
http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=196&t=2383364
Carafino był wizjonerem projektowania ale jest jedną porażką jeśli chodzi o marketing a szczególnie PR oskarżając wszystkich o kopiowanie, robiąc czarną propagandę, nazywa się bogiem, królem foila, pisze o sobie w 3 osobie - generalnie straszna żenada.
Od 2013 produkuje w Puerto Rico i chyba w Indonezji. Na pewno są to zupełnie lepsze produkty.
Dla użytkowników KF.com ma zaproponować na dniach ofertę "buy 1 get 1 free". Niestety jak to z Carafino - słyszymy wielkie obietnice a zwykle nic się nie dzieje.

Dlatego dla chętnych zakupu przez Ciebie będzie istotne co będą kupować.
Cena 600€ za komplet - jestem przekonany, że to będzie made in China bez żadnych praw gwarancyjnych lub samo skrzydło lub sama deska.
Po to powyższe wyjaśnienie abyście byli pewni, że nawet jak ktoś wam obieca gwarancje na Carafino made in China - nie dostaniecie jej a skrzydła się wcześniej czy później połamią się jak wykałaczki.
PS.
Dla zobrazowania cen. Moje deski pod foila produkowane w PL będą musiały kosztować nie mniej niż 3tys PLN. Same deski!
A światowe ceny nowych skrzydeł freeride to obecnie 1000-1700€.

Ale gdybym siał tylko czarnowidztwo :oops: i okazało się, że będziesz miał dostęp do niekradzionych produktów 2014 za 600€ to sam wezmę jedną sztukę do porównawczych testów. Czekam na fotki plis.

Rucin

Post13 sty 2014, 12:56

Dzięki bardzo !

rozmawiam z tym gościem drogą mejlową i właśnie proponuje mi on 2 za 1, aczkolwiek nadal jestem sceptyczny. Będę starał się go namówić żeby wysłał jakieś sztuki na testy do Polski żebyśmy wszyscy mogli się przekonać co to za produkt i jak rzeczywiście wygląda. Wtedy się okaże co dalej.

Tak czy inaczej dzięki jeszcze raz BaraCuru ! Wiem że hydrofoile są bardzo drogie jak na polski rynek (nie oszukujmy się). Carafino proponuje najlepszą jak narazie cenę, tylko co z jakością .... no właśnie, jak będe wiedział więcej, napewno napiszę !

pozdrawiam

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 sty 2014, 13:28

Super.
Same zdjęcia tego co faktycznie jest w tej ofercie dużo już by wyjaśniły.
Nadal uważam, że nawet w ofercie 2 za 1 cena 600€ to samo skrzydło bez deski - chciałbym bardzo się mylić.
Wątpię, abyś dostał na testy. Kto Ci je przetestuje i jak długo to potrwa?
Tutaj założyłem wątek na ff.pl:
http://www.foilforum.pl/viewtopic.php?f=7&t=68

Ciśnij faceta z Niemiec póki żelazo gorące :thumb:

Rucin

Post14 sty 2014, 08:06

Carafino na siłe ciągle próbuje wcisnąć mi tą ofertę 2 za 1, narazie odpuszczam sobie ten "świetny" deal żeby rzeczywiście nie kupić jakiegoś szmelcu.

Jednakże Carafino napisał że latem odwiedzi Polskę, także myślę że napewno zorganizuje testy sprzętu wtedy. myślę że po testach okaże się co i jak ....

Tymczasem przepraszam wszystkich którzy napalili się na tani foil, być może rzeczywiście sprzęt Carafino jest ekstra, kto wie... okaże się latem, jeżeli przyjedzie do Polski :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post14 sty 2014, 08:52

Obietnice - to słowo klucz do zrozumienia jak dla mnie niezrozumiałego Mr.Carafino.
Sorki, że może wychodzę na psujka i może popsułem Ci dobry interes :oops:

W foilu siedzę od roku ale za to bardzo intensywnie i zdążyłem zorientować się więcej lub mniej who is who.
Działalność Carafino w latach 2011-13 miała mnóstwo do zarzucenia, niewiele do pochwalenia.
Piszesz o testach latem. Rozumiem, że testy będą raczej jednodniowe/tygodniowe. To nie testy ale demonstracja.
Po paru godzinach można jedynie ocenić jak skrzydło pływa ale nic o jego wytrzymałości. A skrzydła Carafino pływają bardzo dobrze więc co tu testować?
Jeszcze raz podkreślę: byłbym ostrożny kupując jego chińskie produkty ze względu na problemy jakościowe i pogwarancyjne.
No chyba, że ta atrakcyjna cena jest tak śmieszna że postanowicie zaryzykować.
Natomiast Carafino made in Puerto Rico or Indonesia brałbym w ciemno za taką cenę!
PS.
Swoje deski testuję od sierpnia i nadal daleko mi do finału. Może wypuszczę pierwszy model do sprzedaży w kwietniu. Prototypy testowane są w Polsce i we Włoszech.
Na skrzydle na którym pływam od roku mogę dopiero teraz szczerze polecić je jako trwały produkt.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post15 sty 2014, 09:27

No to poznajemy dalsze szczegóły oferty Carafino:
http://www.foilforum.pl/viewtopic.php?f ... p=241#p241

Brzmi jak rewolucja cenowa i najważniejsze - ta oferta dotyczy nowych produktów z fabryki z Bali! Także to nie oferta na tandetne Carafino z Chin.
Rucin - czy nadal myślisz o sprowadzaniu? Cena podana - 1096€ za dwa komplety :shock:
Za tydzień Carafino ma podać dalsze szczegóły.

Rucin

Post15 sty 2014, 09:53

dokładnie, myślę żeby sprowadzić ten sprzęt. co o tym sądzisz ?

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post15 sty 2014, 10:05

Rucin pisze:dokładnie, myślę żeby sprowadzić ten sprzęt. co o tym sądzisz ?

Jeżeli możesz to poczekaj tydzień na ostateczne informacje ze strony Carafino.
Na razie brzmi dużo, dużo lepiej niż się spodziewałem.
Jednak do poznania pełnej oferty nie decydowałbym się już teraz.

waldekznj
Dostał piwko: 3 razy

Post15 sty 2014, 21:09

http://ristafins.com/
BraCuru mały prezencik za aktywność,
pozdrawiam wszystkich i życzę takiej jazdy na fali.
Waldek

Wróć do „Deski”