Prędkość Na kitcie, do prędkości na windsurfingu

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Macek
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 15:04

Zamierzam uczyć się pływać na kitesurfingu, lecz cały czas niejestem przekonany czy niejest poprostu nudne pływanie powoli i czekanie na skok raz na jakiś czas, bo na windsurfingu zapieprzało sie cały dzień na odlotowych prędkościach... czy skoki na kitcie są naprawde tak podniecające, że zastepują tą niesamowitą prędkość jaka jest na windsurfingu??

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 15:22

Macek pisze:Zamierzam uczyć się pływać na kitesurfingu, lecz cały czas niejestem przekonany czy niejest poprostu nudne pływanie powoli i czekanie na skok raz na jakiś czas, bo na windsurfingu zapieprzało sie cały dzień na odlotowych prędkościach... czy skoki na kitcie są naprawde tak podniecające, że zastepują tą niesamowitą prędkość jaka jest na windsurfingu??

oblookaj pare filmow ala ten4, autofocus, metropolis etc... to sie przekonasz ;)

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 15:22

o ile się nei mylę rekord prędkości na kajcie jest większy niż na desce.
Niestety nie mam czasu szukać teraz.

pozdrawiam,
Patryk

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 16:21

Macek pisze:czy skoki na kitcie są naprawde tak podniecające, że zastepują tą niesamowitą prędkość jaka jest na windsurfingu??

TAK :!:

PS: predkości na WS i kite sa z grubsza podobne (rekord świata w speedzie -kite minimalnie wolniejszy ale różnica niewielka kilka km/h ..(nieraz ścigałem się ze
"złomiarzem" :wink: i wynik zależał głównie od techniki ridera a nie od tego czy kite czy WS).

z tym że wg mnie istota kite leży w trzecim wymiarze [skoki ,freestyle] a nie w speedzie.więc sprowadzanie kita do "zapieprzania tam i z powrotem" jest nieporozumieniem i przy takim założeniu trochę szkoda na to kasy i lepiej pozostać przy WS(to tylko moje zdanie i "nie ma obowiazku" się z nim zgadzać)

..a skoki 4-7m na wysokość przenosza Cię w *inny wymiar* i to genialne uczucie oglądania świata z pozycji ponad masztami WS'ów i czasami żaglówek :roll:
....no i cała gama tricków freestylowych tez daje sporo funu
,ciągle uczysz sie czegoś nowego i ciągle jeszcze jest coś do nauczenia. :hand:

PS do PS: też byłem kiedyś "złomiarzem" i to całkiem przyzwoitym [wave] :wink:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 16:32

eee ludziska kita nie kupuje się do speedowania,
rozpedzasz się tylko po to żeby skoczyc .

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 19:31

no comments :twisted:

Awatar użytkownika
Gaas

Post15 maja 2006, 21:22

Yo,
A ja się z wami nie zgadzam, ;-))
Speed jest równie ekscytujący co skakanie, ale nie mówimy o rozpędzaniu się do skoków bo to nie jest speed. :twisted:
Speed zaczyna się od 40-50 km/h kiedy zdajesz sobie sprawę że upadek do wody bedzie bardzjej bolał niż gleba po nieudanym wysokim skoku...
BTW. DO speedu potrzbna jest naprawdę płaska woda...
Respect... :wink:

Macek
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 22:36

Dzięki, bardzo mnie pocieszyliście, bo jak będę miał ochotę pospeedować, to wiem że będę mógł, a co do skakania...śni już mi się po nocach :D czuje ze jak się do kitesurfingu dorwe to już fruwał będę :)

Awatar użytkownika
T6
Kontaktowanie:

Post15 maja 2006, 23:46

patron6 pisze:o ile się nei mylę rekord prędkości na kajcie jest większy niż na desce.

pozdrawiam,
Patryk

mylisz sie... najszybsza jednostka plywajaca na wodzie napedzana wiatrem to windsurfing

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2006, 06:43

T6 pisze:
patron6 pisze:o ile się nei mylę rekord prędkości na kajcie jest większy niż na desce.

pozdrawiam,
Patryk

mylisz sie... najszybsza jednostka plywajaca na wodzie napedzana wiatrem to windsurfing

Już wywnioskowałem z dalszego biegu wątku ;)
Ale i tak dzięki :P

Akira

Post24 maja 2006, 17:11

jak chcecie poczuc speed to na katamarana zapraszam np polpharma;]

Wróć do „Forum Główne”