Ktos kupowal w Niemczech wysylkowo? www.bigboysports.de?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
PiotrM

Post21 lis 2005, 02:01

Witam,
Firma http://www.bigboysports.de wystawia na ebay.de sporo latawcow - niestety zadaja zaplaty z gory na konto - dopiero potem wysylaja towar. Ktos sciagal z Niemiec zabawki? Jakies porady?
dzieki [z gory ;)]
pozdrawiam
Piotr

Włodar
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 11:53

Przede wszystkim warto sprawdzić, jaki jest obszar, na który wysyłają zakupione produkty. Często takie sklepy wystawiają na eBay produkty po cenach promocyjnych, przy czym okazuje się potem, że ta promocja obejmuje jedynie dany kraj. Sam kiedyś kupowałem przyczepkę do roweru i zainteresowałem się na eBay ofertą jednego ze sklepów, dobry sprzęt za dobrą cenę, ale niestety tylko na terenie Niemiec. Do Polski tylko za "normalną cenę" wysyłali. Najlepiej zapytać mailem.
Jeżeli chodzi o przelewy, to z tego co się orientuję nie ma już problemów bo działa u nas PayPal. Ale to że żądają z góry kasy to sprawa normalna, możesz najwyżej potem składać reklamację.

Powodzenia,

seek666
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 17:14

Jeżeli chodzi o bigboysports to moge Ci powiedziec, ze jest to firma która istnieje na rynku juz od wielu lat i nie powinno byc jakiegos oszustwa z ich strony jezeli o to chodzi.. Na poczatku specjalizowali sie (i robia to caly czas) w BMX. Kitey maja w swojej ofercie od niedawna, ale mysle ze bedzie to rownie fachowo zalatwiane jak w sprawie bmx'ow.

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post21 lis 2005, 17:17

ja u nich kupilem deche. zadnych problemow. mozesz kupowac w ciemno,

PiotrM

Post21 lis 2005, 17:44

Dzieeeeki! - to wyjasnia sprawe :)
pozdrawiam
Piotr

Wróć do „Forum Główne”