RRD Type SIX a piata linka - miejsce mocowania

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
p4w
Kontaktowanie:

Post10 paź 2005, 11:02

witam !

stalem sie nowym posiadaczem latawca RRD Type SIX 15
poprzedni wlasciciel od nowosci uzywal go w konfiguracji 4-ro linkowej
z tego co wyczytalem / dowiedzialem sie jest to kite 5-cio linkowy

mam bar (co prawda Naish'a) 5-cio linkowy i chcialbym uzywac kite'a wlasnie w konfiguracji 5-cio linkowej
[dobranie odpowiedniej dlugosci 5-tej linki to inna bajka]

obadalem dokladnie tube glowna skrzydla i ku mojemu zdziweniu odnalazlem tylko jeden ew uchwytu umozliwiajacy podpiecie pomki, ale .. uchwyt ten znajduje sie od wewnetrznej strony tuby glownej (od str tub poprzecznych), co wydaje mi sie troche dziwne, zwlaszcza jako element umozliwiajacy mocowanie 5-tej linki
[moze inaczej - doswiadczenie mam tylko z Naish'ami a tam 5-ta linke mocuje sie od zewnatrz]

moze wlasnie do tego ucha podpina sie 5-ty element w RRD ?
a moze mam jakies braki w skrzydle :) ?

jak to wyglada:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przepraszam za jakosc zdjec - fotki robione byly telefonem - baterie do aparatu sie laduja

z gory wielkie thx za odp

pozdrawiam
Łukasz

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post10 paź 2005, 20:42

gdzie syszales, ze T6 to piecio linkowce ??
te szosteczki z ktorymi mialem przyjemnosc w zeszlym roku byly fabrycznie jako 4linkowce, mialy dokladnie taki sam dzyndzel do mocowania pompki, czy jest o wystarczajaco solidny do podlczenia 5 linki :roll:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 paź 2005, 08:09

Mozliwe ze ja wprowadzilem kolege w blad ale wszystkie tegoroczne rrd ktore widzialem chodzily z piata linka.
http://www.kiteportal.pl/galerie/displa ... =86&pos=41Obrazek

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post11 paź 2005, 14:50

rolnik pisze:Mozliwe ze ja wprowadzilem kolege w blad ale wszystkie tegoroczne rrd ktore widzialem chodzily z piata linka.

byc moze w modelach t6, ktore sprzedawane byly w tym roku jest fabrycznie 5linka, ale czy mocowanie jej jest do dzyndzla od pompki, czy zostalo zmienione/wzmocnione nie wiem.
jak wspomnialem z t6 mialem kontakt w zeszlym roku, wygladal tak jak ten na zdjeciach i wtedy byly sprzedawane z barem 4linkowym, slyszalem co prawda gdzies cos o mozliwosci podlaczenia 5linki, ale czy wyszlo to od rrd ?? zaczep pompkowy nie wyglada zbyt solidnie

frezer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2005, 21:26

jestem posiadaczem 6 rocznik 2004 i sami sprzedwacy w sklepie powiedzieli mi ze moge zamontowac 5 linke i tam jest tylko mozliwosc do uchwytu do pompki wiec oni wiedza co mowia bo to sklep abc :)

Waciakowski

Post12 paź 2005, 13:12

RRD Type 6 pokazany na zdjeciu nie jest przystosowany do uzycia z 5 linka, aby uzyc 5 linke do Type 6 musisz dokonac przeróbki wszycia dodatkowego 'attachment point' ! zmienia sie wtedy zalecane ciśnienie głównej tuby z 7psi na 6 psi,

wiecej o latawcu: http://www.rrd.it/y10/equipment.html

pozdro

Maciek

Wróć do „Forum Główne”