Hej hej ! Witam wszystkich ! Byłem na zawodach , mistrzostwach Europy juniorów we freestajlu . Odbyły się one na południu Francji w miejscowości Saint pierre la mer. Na zawody przyjechało około 60 zawodników z całej Europy . Głównie to zawodnicy z Francji ,Hiszpanii,Portugalii,Hollandii i Anglii.Grupę chłopaków podzielono na trzy kategorie: 9-13 lat,14-15 i 16-19 a dziewczyny : 9-19 lat.. Po pojedynczej eliminacji byłem 5-8 . Warunki extremalne ,wiatr sięgał do 35 węzłów , żeby spaść nagle do 8-10 węzłów.Pierwszy Heat przeszedłem bez szwanku,jednak w drugim przyszedł mocny wiatr i uderzyłem parę razy o wodę , to mnie zdekoncentrowało. W wyniku tego przegrałem . Następnego dnia skippers meeting zaczął się o 8 rano .
Ze względu na to ,że wcześniej wygrałem jeden heat to miałem jeszcze sporo czasu ,żeby się przygotować . Dzięki pomocy oraz wsparciu ekipy francuskiej i grupie f-one mój hit okazał się moim najlepszym hitem jakikolwiek miałem. Pół godzihny później nadszedł czas na drugi . Był dobry lecz przegrałem przez to ,że jeden sędzia zagapił się i nie zaliczył mi dwóch handelpassow . Po przegranej skończyłem na ósmym miejscu . Bardzo dobrze wspominam te zawody ze względu na to , że poznałem całą czołówkę francji dobrze mi się z nimi pływało i rozmawiało (grupa f-one to spoko ziomeczki ) . Chciał bym kiedyś do nich dołączyć .
W następnym roku z pewnością chciał bym pojechać na te zawody . Liczę na to, że mój występ będzie lepszy.