Licencja Do Prowadzenia Kitea Nieunikniona?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 gru 2011, 17:18

Zgodnie z prosba Marka chcialem zalozy swoj watek zeby nie jeczec w WASZYM .
Moj pomysl dotyczy stworzenia licencji do prowadzenia latawcow. Cos jak sternik motorowodny patent zeglarski karta wedkarska czy paralotniowe skpp .
Sprawa oczywista jest ze nasz sport niesie ze soba bardzo wiele zagrozen .Zagrozenia nie tylko dla siebie ale takze dla otoczenia innych kiciazy oraz osob w naszym otoczeniu. Glosno w srodowisku o wielu przypadkach smiertlnych pokaleczonych dzieciach na plazy obcietych uszach kobiet w ciazy. . Powstal nawet specjalny dzial na KF bezpieczenstwo.
Oczywiste korzysci wynikajace z posiadania takiej licencji.
1.Zeby latac musimy umiec -backrole nie wystarcza - stwierdza to komisja powolana przez wczesniej wybrany organ ktory reprezentuje nas w ministerstwie sportu np.pskite ( moze byc KILKA przy NAJLEPSZYCH szkolkach np wake pl ) kurs juz wiemy ile kosztuje egzamin nie powinien przekroczyc 500 zl.
2.Szkolenia beda pod nadzorem skonczy sie lipa i niedouczeni kursanci z iko3
3.Licencja nie baedzie droga zdiecie i blankieik + 100zl
4.Wplywy do skarbu panstwa spowoduja przychylne spojzenie wladz ( sporo leganych wydzielonych spotow takze nieodplatnych)
5.Wplywy do NASZEJ kasy z ktorej NAJLEPSZYM reprezentanton bedzie mozna oplacic pobyt i treningi w najbardziej do tego preznaczonych miejscach organizowac imprezy w celu popularyzacji kitea i zyskiwania nowych czlonkow i tych bez czlonka.
6.Osoby nie posiadajace licencji nie beda mialy prawa do uzywania latawca bedzie to egzekwowane przez policje ,straz miejska i wybranych inspektorow kite.Umozliwi to pozbycie sie ze spotow niebezpiecznych osob bez licencji.
7."Nie znaczy to wcale, że wyznaczone kierunki działania są bezwzględnie słuszne. To okaże się w przyszłości. Dzisiaj wydają się słuszne i nie budzące wątpliwości."
8.Przy okaji zostawimy rozwiazany problem dla potomnych

Czekam na dalsze argumenty .Chyba wszyscy myslimy tak samo .To dla nas najlepsze .Nie wiem jak polaczyc uprawnienia na komorowca i pompowanca i gdzie w tym landkiting i snowkite

Liczba uzytkownikow forum to zaledwie 10000 mysle ze swobodnie mozemy topomnozyc przez 3 co da 30000 x 600 daje 18000000 na dzien dobry plus skladka roczna razem jakies 21000000 .Niech Cwiartke wezmie panstwo i tak jest co dzielic a to dopiero poczatek certyfikaty i przeglady coroczne sprzetu ,badania lekarskie i stomatologicznei koniecznie psycholog , ekspertyzy spotow , kontrole trzezwosci :doh: mandaty dla banitow ....
Dla mnie pomysl pierwsza klasa

Poddaje ten temat pod dyskusje mysle ze ankieta za lub przeciw tez moze byc ciekawa.

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post08 gru 2011, 17:30

k.u.r.w.kiepski żart :doh: ,a takie bzdurne pomysły to pewnie w głowach prezesów tego tworu się urodziły, bo między innymi po to zostało powołane te pseudo stowarzyszenie :hand:

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 17:33

Jako czlonek wypraszan sobie bo temat wyladuje w ... co by nam smieszniej bylo... . to powazna sprawa
:argue:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:40

Jak zdobyć pracę inspektora... Ja bym się pisał ... z wiatrówką :thumbsup: :thumbsup:

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post08 gru 2011, 17:43

skok na kasę? :roll: :wink:
czy sondujesz nas?...
jeśli piszesz poważnie to w tej konfiguracji ludziska nie będą pływać w domu tylko w egipty jeszcze bardziej pouciekają... to raz.
dlaczego nie przeprowadzono takich akcji w stanach, niemczech, holandii... tam dopiero dużo ludzi pływa... to dwa.
nie do przeprowadzenia w tym kraju z powodu braku dostępnych "kontrolerów"... to chyba trzy.
i... chyba się, tak ogólnie, nie godzę - już zapłaciłam za IKO - na diabła mi ta legitka?
jest wiele organizacji nurkowych i większość się ze sobą dogaduje - jak mam patent CMAS'a to i tak zanurkuję z bazą PADI...
a jak jakiś debil wymyśli, że sam idzie na nury to krzyż mu na drogę - tu nikt mu nic nie zakaże.
ja oczekiwałabym raczej... od dobrych szkółek właśnie... że nie będą rozdawali licencji IKO za jeden uśmiech :wink: i ambicje w opanowaniu umiejętności.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 20:05 przez surfbabe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:46

Rolnik - czy mogę coś napisać w Twoim wątku?

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 17:47

Bedzie obrazliwe?
Macie z Ziomkiem podobna retoryke

laczego nie przeprowadzono takich akcji w stanach, niemczech, holandii.
wszystko na dobrej drodze bo zakazac nie moga wiec wprowadza uprawnienia

braku dostępnych "kontrolerów"
widac ze nie wedkujesz :hand:

wiele organizacji nurkowych i
nurek zagraza tylko sobie
Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 17:52 przez rolnik, łącznie zmieniany 1 raz.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:51

Nie nie ja uważam że należy zacząć od wyznaczenia wysokości kar finansowych - ewentualnie cielesnych (po okazaniu zaświadczenia o braku zapędów masochistycznych)! to jest podstawa! i przyznacie ze nam wszystkim na tym zależy :idea:

surfbabe pisze:skok na kasę? .... już zapłaciłam za IKO...

cóż, to już wiesz że bez legitki nirusz

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:56

rolnik pisze:Bedzie obrazliwe?

Nie, no co Ty. Zacytuję tylko Ciebie...

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 17:57

hahahaha dobre ale się uśmiałem :)

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:01

:lol: :lol: :lol: nic dodać nic ująć ... chłopaki się nudzą... a ja już myślałem że KF zapadanie w zimowy sen ...

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 18:07

KF zapadanie w zimowy sen ...
Mysle ze temat sie bedzie rozwijal ... nawet moze przez kilka lat ale bedzie
Wracajac do tematu bo narazie to tylko kilka sensownychj postow w tym moje .......

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:17

w celu podniesienia wartości merytorycznej dyskusji proponuję wyłączenie możliwości używania emotikon!! kto tam ma władny guzior?

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post08 gru 2011, 18:28

Mam nadzieję, że ludzie czytający ten wątek rozumieją, że jest to bardzo kiepski żart. A jeśli nie to proponuję założyć specjalny dział na takie pomysły pod nazwą "psychole w natarciu" i tam będzie można produkować się w taki sposób.

rolnik fajnie jakbyś ogarnął o co Ci dokładnie chodzi, bo z każdym nowym postem się to zmienia. Najpierw PSK jest bee, potem dowalasz jakieś ankiety o wolnych kiejterach i licencjach na prowadzenie latawca (WTF?!?), a do tego jeszcze wrzucasz Ziomkowi.

Awatar użytkownika
k_gabra
Deska: Neuron '11
Latawiec: Crossbow '09
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:29

tlok na wodzie przeszkadza :D

Wróć do „Forum Główne”