Pod koniec lipca kupiłem przez Allegro latawiec od niejakiej Ewy Stępień - użytkownik allegro "krunella", na kiteforum "CasaBonita".
Stan sprzętu opisany w aukcji jako idealny, w rzeczywistości przedstawiał się następująco:
- łata na tubie głównej,
- 10 dziur w materiale,
- naprawiane wężyki od one pump'a,
- bardzo wytrzepany materiał,
- węzeł na jednej z linek,
- powyciągane linki mocy (ok. 15cm w stosunku do sterówek),
- krzywa uprząż (lewa strona ok. 5cm dłuższa).
Zdjęcia sprzętu i szczegóły aukcji pod linkiem:
https://picasaweb.google.com/111453782813850451270/CabrinhaSwitchblade?authkey=Gv1sRgCNbBpMirpeja3gE#
Mimo wielokrotnych prób podejmowanych z mojej strony, udało mi się odbyć z tą panią tylko dwie krótkie rozmowy telefoniczne.
Na moje zarzuty, że stan latawca diametralnie różni się od opisu w aukcji -
- w pierwszej rozmowie powiedziała, że zastanowi się i ustosunkuje do moich zarzutów -
- w drugiej potwierdziła stan latawca mówiąc jednocześnie, że sprzęt jest sprawny i w stanie wynikającym z normalnego trzyletniego zużycia.
Zażądałem anulowania transakcji lub obniżenia ceny.
Nastąpił brak jakiegokolwiek dalszego kontaktu zarówno mailowego jak i telefonicznego ze strony sprzedającej.
Przeprowadzony w allegro tzw. spór transakcyjny nie przyniósł rozwiązania - dalszy całkowity brak kontaktu.
Celowo nie spieszyłem się z umieszczeniem tego posta chcąc najpierw wykorzystać wszystkie opcje dojścia do porozumienia.
Nie wystawiłem na allegro negatywa tylko dlatego, że po zakończeniu sporu transakcyjnego aukcja została przeniesiona do archiwum i po prostu nie wiem jak go teraz wystawić.
Czuję się oszukany przez ta panią!
Chciałbym tym samym ostrzec przed transakcjami z użytkownikiem allegro "krunella" / Ewą Stępień / na tym forum CasaBonita.
sebro
Sebastian Brodziak