'Kambek' - czyli powrót po przerwie.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post28 maja 2011, 17:15

Witam wszystkich,

Po dosyć długiej przerwie, spowodowanej różnymi niesprzyjającymi okolicznościami chcę powrócić do pływania. Ale w czasie tego smutnego zastoju nie śledziłem rozwoju rynków, technologii i trendów. Więc mam kilka pytań.

1. Czy mój archaiczny :) Boxer II w rozmiarze 12 nadaje się jeszcze do pływania i przypominania 'whats' what'? Jeśli nie, lub nawet jeżeli tak. To jaki latawiec, pomoże mi szybciej i łatwiej poczynić progres (używki też)? W końcu ten Boxer to już w sumie przedwojenna technologia i chyba jak wyjdę na plażę, to wszyscy pomyślą, że muzeum otwierają :)

2. Deska 127 SU2, aktualnie szukam większej, w granicach 134-138. Więc tutaj chyba idę w dobrym kierunku?

3. Ja: 75kg, w porywach do 80kg. Jakieś 190cm z milimetrami. W zasadzie po 'IKO 2,5' :)

4. Jak na razie pływanie w PL.

Oby nie było tak, źle :) pozdrawiam.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post28 maja 2011, 17:30

Falco pisze:Witam wszystkich,

Po dosyć długiej przerwie, spowodowanej różnymi niesprzyjającymi okolicznościami chcę powrócić do pływania.

Super! :thumb:

Falco pisze:1. Czy mój archaiczny :) Boxer II w rozmiarze 12 nadaje się jeszcze do pływania i przypominania 'whats' what'? Jeśli nie, lub nawet jeżeli tak. To jaki latawiec, pomoże mi szybciej i łatwiej poczynić progres (używki też)? W końcu ten Boxer to już w sumie przedwojenna technologia i chyba jak wyjdę na plażę, to wszyscy pomyślą, że muzeum otwierają :)

Próbować możesz zawsze ale technologia poszła tak do przodu, że po prostu nie warto...Za 1500 pln można już dostać używanego bow'a pozwalającego na naukę, za 2500 solidny latawiec, pomyśl nad tym.

Falco pisze:2. Deska 127 SU2, aktualnie szukam większej, w granicach 134-138. Więc tutaj chyba idę w dobrym kierunku?

Dokładnie, powiedzmy 134-136

pzdr

Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post28 maja 2011, 18:59

Dzięki za odpowiedź,

A propos latawców, póki co zostawiam Boxer'a - zanim znajdę cokolwiek innego może trochę minąć. I tutaj właśnie rodzi się włąsciwe pytanie:

Jakie modele, jakie rozmiary. Czego szukać?

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2011, 00:13

dzial recenzje i opinie

ew. pierwsze kroki - temat porady na temat wyboru sprzetu. :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=15&t=16987&start=2580
Przewalisz ostatnie 10-15 stron watku i wszystko bedziesz wiedzial pytania przewaznie sie powtarzaja,
a ja juz nie mam zdrowia kazdemu poczatkujacamu, po kolei tlumaczyc, jak poslugiwac sie opcja "szukaj"

tak na szybko :arrow: latawiec 12m bedzie ok - wiec do rozmiarów nic sie nie zmienilo, jednak tak jak pisze Przemas - technologia i systemy bezpieczenstwa to juz zupelnie nowa bajka

co do marek raczej wypowiadac sie nie bede, bo moge niepotrzebnie wywolac burze, ale bowy, delty, hybrydy ew. open C - to latawce jakichbym szukal na twoim miejscu :thumb: :thumb:

Powodzenia

Wróć do „Forum Główne”