Zawody bez regulaminu

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post08 maja 2011, 21:57

Cześć. Zapraszam wszystkich do udziału w zawodach o Mistrzostwo Polski w kitesurfingu bez regulaminu zawodów. Chętnych po wpłacie wpisowego powiadomię kiedy się zawody odbyły i kto wygrał. Oczywiście nie będzie reklamacji, protestów ,a nagrodą za wykazaną durnotę nalepka z zawodów Ford-a i kiełbasa smażona.
Kto odważny niech się zapisuje.

markko
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post08 maja 2011, 22:11

a jakie jest "wpisowe", żeby wygrać? :lol:

profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post08 maja 2011, 22:51

Brak regulaminu ,puli nagrod,konkurencji i jakiejkolwiek informacji na niecały tydz
przed zawodami Ford cup - to nawet nie jest żenujące- to skandal i afera

markko
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post08 maja 2011, 22:57

zdecydowanie ta sytuacja to jakaś porażka :!:

Awatar użytkownika
niebrzydki
Kontaktowanie:

Post08 maja 2011, 23:53

Brak szacunku organizatora w stosunku do zawodników. Mam wrażenie że prestiż "Pucharu Polski" oraz "Mistrzostw Polski" potrzebny jest sponsorowi (organizatorowi) tylko po to aby pochwalić się tym faktem w reklamach. Zawodników (pomijając dwoje sponsorowanych) mogłoby wogóle nie być, bo po co?mają tylko jakieś roszczenia. Może celebryci wystartują? - tylko że wówczas "Puchar Polski Celebrytów w Kitesurfingu"....
ps. Panowie organizatorzy, rozumiem że cała otoczka związana z zapraszaniem "gwiazd" polskich seriali itp, a co za tym idzie mediów, które o tym napiszą i pokażą jest ważną i integralną cześcią eventu i dlatego pewnie wogóle jest kasa na zawody bo gdyby tego nie było sponsor nie byłby zainteresowany aby dać złotówkę na naszą dyscyplinę (nad czym bardzo ubolewam!), ale....dlaczego nie potraficie?, nie macie czasu?, nie chce Wam się? przygotować porządnego regulaminu zawodów (uwzględniającego również racje i potrzeby zawodników) tym bardziej, że kilka życzliwych dyscyplinie osób które się na tym lepiej znają niż "niezastąpiony" dyrektor zawodów forda (z całym szacunkiem) chce Wam w tym pomóc ?!!!!!!!??? .... miejcie proszę szacunek do ludzi którzy chcą przyjeżdzać na te zawody i rywalizować. Mam nadzieje, że mimo wszystko uda się w końcu "spłodzić' dobry regulamin a na zawodach powieje....na race ;)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 03:15

Niebrzydki wszystko dobrze napisal - zgadzam sie w 100%.

Czuje sie jakbym obudzil sie w epoce poznego Gomulki (nawet nie Gierka).

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post09 maja 2011, 08:52

Spoko Panowie. Celem mojej akcji jest pozyskanie zawodników i wyłonienie Mistrza Polski w kitesurfingu, bo niby dlaczego mój Mistrz ma być gorszy od innego Mistrza.
Ford robi swoje zawody na swoich warunkach tzn bez. Na moich zawodach gwarantuję też brak regulaminu, ale dorzucam kiełbase i naklejką .A Mistrz będzie większy i cięższy niż fordowski tzn. wwwwwiększy . Zapisy, a nie polityka.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 10:33

Marku - Ford z tego co pamietam jest pod ranga PP i MP? Zawody te widnieja w kalendarzu PSK i pod jego patronatem odbywaja sie. Czy nie powinniscie moze pomoc w stworzeniu regulaminu zawodow tej rangi i dopilnowac aby pojawil sie on w pore? Wiem ze to pytanie powinno byc na forum PSK i wiem ze za regulamin odpowiedzialny jest organizator zawodow ale skoro on nie do konca daje rade to moze wy powinniscie. Regulamin moglby byc w miare jednolity na wiekszosci zawodow w Polsce pod Waszym patronatem.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 10:42

A do mnie trafił wczoraj mail, ze Sea&Sky dostało tytuł MP ????

Czyżby to świeża sprawa, że Ford straicł MP na rzecz S&S, czy zapowiada się powtórka komedii "Żywiec" - "Ford" ?

P.S. Mimo "nacisków" Forda jednak na 99% będzie kręcić "Dzida" ;)

Awatar użytkownika
niebrzydki
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 11:48

w Miedzyzdrojach beda MP w kiterace, w Juracie MP w FS.
Smokie, z tego co wiem PSKite w osobach Marka i Adama stworzylo (stworzyli) regulamin oparty o swiatowe standarty ale zostal ww regulamin odrzucony przez organizatora Forda....

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 13:07

Poważna firma, poważny sponsor... ale ten sposób działania w kontekscie "zawodów o pewnej randze".

1. Informacji dla zawodników zero, ale za to wystarczy otworzyć portal lub gazetę plotkarską by zobaczyć "słit focie" z sesji zdjęciowej "celebrytów". Leże w szpitalu, a tam widzę w gazetki dla gospodyń z ekstra sesja "znanych z tego że są znani". Informacje o planowanych zawodach i Fuerta, można było już czytać ok 2 tygodnie temu. Można ... 1% o zawodach, 99% o "celebach". I co jest priorytetowe? PR i marketing... ale za jaką cenę?

2. Może ja się kiepsko znam na promo, ale "gwiazdy" które zaczynają być ważniejszym wabikiem na zawody niż sam sport i zawodnicy, przykrywają swoim przekazem kite. Na zewn. ludzie widza tak - jakieś no name gwiazdy paradujące z deskami na plaży, szczerzące się do kamery lub zawodników (jeśli w ogóle ich rozpoznają) jako przystawki lub tło, sport dla lansiarzy i lamuchów. No chyba ze targetem są kartofle żyjące skandalikami i niusami "wyssanymi z palca", które i tak nigdy z kite nie będą mieli do czynienia.

Kite w PL dobrze ma funkcjonować w kontekście "zjawiska zoologicznego" jak w cyrku objazdowym gdzie pokazuje się kobietę z brodą? Ok, niech i tak będzie. Mnie nic tam do tego - każdy swój wizerunek buduje, kasę zarabia (krytykować można, ale wiadomo jakie "pieniądze" są w pl kite). Inna sprawa, w jakiej perspektywie się działa i jaki jest tego później odbiór.

3. Lepsze promo byłoby, zamiast wysyłać no-name aktorów, pogodynki, znudzonych dziennikarzy etc na wycieczkę do Fuerte - zasponsorować młodych zawodników i ich rozwój w kite. Nie jest to bardziej medialne i nie ma większego potencjału publicity? No ma, ale wymaga posiadania "jaj" i jakieś strategii.

4. W kwestii szybkości informacji i jej pełności, przyzwoitość by wymagała /jeśli to zawody o pewnej randze/ by informacje były wcześniej. Chyba że zawody maja rangę pucharu przechodniego "Zgniły Kartofel".

5. Regulamin - aha, regulaminem jest znowu jakiś "regulamin z mchu i paproci"? Propozycje regulaminu były... i co, nie spodobały się?

5. W którymś momencie istniało ryzyko że nie będzie filmów Mlecznego z Forda. Też dziwne.

Well... i co tu więcej powiedzieć?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 13:18

No co więcej jaj na miejscu, na "Trójce" przy browarze :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 14:12

Smokie pisze:Regulamin moglby byc w miare jednolity na wiekszosci zawodow w Polsce pod Waszym patronatem.

Dokładnie z takiego założenia wychodzimy. W marcu mieliśmy już gotowy regulamin ale z przyczyn niezależnych od dobrej woli Zarządu PSKite nastąpiło bardzo poważne opóźnienie. Dlaczego - mam nadzieję, że wyjaśnimy to sobie na Walnym a nie na Kiteforum.
W międzyczasie Regulamin PP PSKite znalazł się na naszej stronie. Okazało się jednak że oragnizator Forda miał inną wizję regulaminu.
W tej chwili Zarząd w pocie czoła dopina szczegóły i może już wieczorem będzie opublikowany regulamin Forda wg którego otworzymy szczęśliwy, mam nadzieję, sezon 2011.

Mam również nadzieję, że ten poważny poślizg nie wpłynie na frekwencje a zawodnicy jak zwykle okażą się profesjonalni i przyjadą rywalizować w sportowej atmosferze.

Więcej o zawodach napiszę po ogłoszeniu światowej klasy Regulaminu.

PS.
Przygotowuję również arkusz oceny zawodów gdzie członkowie PSKite po każdej edycji dokonają indywidualnej oceny (między innymi pracy PSKite, sędziów, organizatorów, dyrektora, asekuracji itp).

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 14:43

Ja się zupełnie na tym nie znam ale czy np nie istnieje wyjście jak:

BOJKOT TAKICH ZAWODÓW?

po co startować w imprezie, która zanim się rozpoczęła już jest mocno "kontrowersyjna"?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 15:30 przez peg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 15:08

peg pisze:po co startować w imprezie, która zanim się rozpoczęła już jest nocni "kontrowersyjna"?

Bo mamy już światowej klasy zawodników, takich, którzy marzą cały rok o rywalizacj na zawodach (nawet bez nagród finansowych) byleby rozgrywane były wg standardów na jakie oni zasługują. Bojkot to gwóźdź do trumny :idea: Zawody to ich świeto. Czemu psuć im radość z tych paru dni w roku?
PS.
Przyjedź Piotr na zawody to zobaczysz, jak nakręceni są zawodnicy nawet Ci którzy pierwszy raz się pojawiają :thumb:

Wróć do „Forum Główne”