Ubezpieczenie na kite?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
freefrag

Post08 mar 2010, 23:29

Witam, w tym roku wyjezdzam na kite do el-gouny, jednak moje ubezpieczenie nie pokrywa sportow extremalnych.
Wie ktos gdzie najlepiej kupic ubezpieczenie, i ile mnie to mniej wiecej wyniese?

Z gory dziekuje, Maciek

Awatar użytkownika
razor

Post08 mar 2010, 23:44

kumpel ubezpieczał się w signal iduna - był potem w szpitalu w el gounie i było ok (był mały problem, bo zapomniał/zgubił numer swojego ubezpieczenia, a na dane osobowe nie chcieli zapłacić (!), interwencja z pracy (super express) spowodowała że zapłacili)
ja miałem ubezp. w PZU i korzystałem ze szpitala w hurghadzie - też było ok.

zależnie od opcji (ubezpieczenie bagażu i na ile itp.)
na 2 tygodnie to koszt ~200-300pln

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post09 mar 2010, 12:58

A ja odradzam Signal Iduna stanowczo! To zwyczajni zlodzieje. Szczegoly moge podac na priva. Powiem tylko tyle: gdy sie tam juz niby ubezpieczycie to lepiej sprawdzcie 2 razy czy aby napewno jestescie w ich systemie i czy aby napewno w zwiazku z tym jestescie ubezpieczeni.

Święty
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 mar 2010, 15:57

Na wszystkie wyjazdy ubezpieczam się w PZU wojażer, jeszcze się nie zawiodłem. Po szkodzie/urazie dzwonię na infolinię, mówię gdzie jestem (w jakim szpitalu), a pzu faxuje umowę i zakres ubezp więc nic się nie płaci. Signal natomiast to dziadostwo, mi nie uznał nw na nartach, fakt ze mam dziadowskie ubezpieczenie bo z euro 26.
pozdr
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 17:28 przez Święty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post09 mar 2010, 16:17

A mnie Signal skasowal za ubezpieczenie Ski, a potem bedac w Livigno sie dowiedzialem od pani z informacji, ze w ogole nie maja mojej polisy i nie jestem w ich systemie. Zajebiscie nie!? :). I do dzisiaj nie zwrocono mi wplaconej kasy. Poprostu w perfidny sposob mnie okradli..

Wróć do „Forum Główne”