Drugie kroki

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
piotr2007
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:36

Co powiecie na pomysł, aby powstał dział jak w temacie. Ktoś kto opanował kite w stopniu podstawowym ( pływa, ostrzy, pierwsze skoki) móglby znalezc tutaj wszystko to co przekracza III IKO: filmy, porady. Można to nawet usystematyzowac. Ostatnio probowalem znalezc pare rzeczy w kiteforum i ostatecznie skorzystalem z filmow na youtubie. Taki dzial bylby lepszy niz korzystanie z opcji szukaj. Pablo co Ty na to?

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2009, 15:21

drugie kroki spokojnie mogą być w pierwszych krokach IMO :)

piotr2007
Kontaktowanie:

Post30 lip 2009, 21:14

Nie chodzi mi o nazwe ale o ulatwienie. Jest indeks spotow. Moze byc tez indeks trikow z filmami i opisami. Oczywiscie mozna sie do tego dogrzebac, ale czy nie latwiej byloby to usystematyzowac. Mysle, a nawet jestem pewien, ze zwiekszyloby to popularnosc kiteforum tak przy okazji. Takie moje skromne zdanie. Oczywiscie profesorzy kite moga miec odmienne. Kiteloopy spokojnie mozna wrzucic do pierwszych krokow :) . No i sa przeciez ksiazki (Ziomek, Kunysz) wiec nie ma sprawy. Nie chce robic tu rewolucji, ale wydaje mi sie, ze ludzi, ktorzy sa na etapie kite bez trikow cos takiego mogloby zainteresowac. A jest ich coraz wiecej.

Awatar użytkownika
nietaki
Deska: 129 Nobile 666
Latawiec: North Evo 8, Rebel 12
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post30 lip 2009, 21:32

Pomysł wydaje mi się dobry, zwłaszcza że dodanie takiego jednego działu mogłoby zainspirować ludzi do wymiany spostrzeżeń/wiedzy ;) na temat pierwszych tricków (...). A dla ludzi którzy nie mają znajomych którzy wymiatają na kajcie i chcieliby się podzielić umiejętnościami to byłoby dobre uzupelnienie dla filmów typu "kiteboarding 101" i "Kiteboarding progression"

jestem na tak :thumbsup:

Chociaż z drugiej strony kto by się chciał dzielić ze światem, że mu nie wychodzi na wodzie i nikt nie wie dlaczego ;)
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 12:35 przez nietaki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JaxoN
Deska: Sklejka
Latawiec: SS REV 9m
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 lip 2009, 21:43

jestem za a nawet przeciw :D

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post30 lip 2009, 22:22

Zasadniczo pobieżnie to dobry pomysł z tym uporządkowaniem, bo na forum informacji mnóstwo tylko czasami ciężko się dokopać.
:lol:

Awatar użytkownika
Felix

Post30 lip 2009, 22:59

"I kto za to płaci? Pani płaci, Pan płaci.. Społeczeństwo." słynne cytaty :twisted:

piotr2007
Kontaktowanie:

Post01 sie 2009, 13:07

nietaki pisze:Pomysł wydaje mi się dobry, zwłaszcza że dodanie takiego jednego działu mogłoby zainspirować ludzi do wymiany spostrzeżeń/wiedzy ;) na temat pierwszych tricków (w tym momencie jak się wpisze w wyszukiwarkę "backloop" wypada 12 tematów, w tym żaden nie zawiera niczego przydatnego). A dla ludzi którzy nie mają znajomych którzy wymiatają na kajcie i chcieliby się podzielić umiejętnościami to byłoby dobre uzupelnienie dla filmów typu "kiteboarding 101" i "Kiteboarding progression"

jestem na tak :thumbsup:

Chociaż z drugiej strony kto by się chciał dzielić ze światem, że mu nie wychodzi na wodzie i nikt nie wie dlaczego ;)

Większość znawców tematu, jak zauważyłem na forum, chętnie dzieli się swoimi doświadczeniami. Chodzi tylko o to, żeby ich uwagi znalazły się w jednym miejscu. Coś jakby kitepedia. Nie wiem jak by to mogło wyglądać ze strony technicznej, ale chyba dałoby się coś takiego "wkleić". Wracając zaś do zapotrzebowania na taki "projekt" to zauważcie, że większość konczy naukę na III IKO a potem pozostają: uwagi kolegow na spocie (jak sa warunki do plywania to nie ma czasu bo za chwile moga sie skonczyc), Kiteforum, pare ksiazek ( zazwyczaj tylko 5% zawartosci ksiazek porusza w/w sprawy) i ewentualnie prywatne lekcje :). To wiecej juz nie drążę tego tematu.

el_volumen

Post01 sie 2009, 22:03

Ja tez jestem na TAK!

Jestem na etapie pierwszych skokow UH i troche sie natrudzilem, zeby znalezc info. Z przyjemnoscia czytam tez o trikach ktore czekaja, albo o tych, ktore umiem robic.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post02 sie 2009, 12:31

Skoro nie może powstać osobny dział, a macie pytania, może warto założyć dla każdego triku osobny temat (?). Wtedy przynajmniej będzie jakiś tam porządek z grubsza, i w wyszukiwarce będzie od razu wyskakiwał konkretny tytuł.

Wróć do „Forum Główne”