Kuba Gdynia pisze:Z ciekawości zapytam- co ze zwykłymi odbiorcami? Przewidujesz dystrybucję książki poprzez sklepy WS/KS? Jak to będzie wyglądało?
Dystrybucja bedzie wygladala nastepujaco:
1. Ksiazka w formacie A3 (5O stron) wraz z tlumaczeniem na angielski, plakatem-wkladka (bez czesci tekstowej) w formacie A3 oraz paroma fajnymi zdjeciami bedzie osiagalna juz wkrotce przez sklepy KS/WS.
Bede uatkualnial liste sklepow sprzedajacych ksiazeczke. (Dla przykladu: od jutra bedzie juz w Hydrosferze na wjezdzie na Polwysep).
Ksiazka jest to wersja dla koneserow i osob chcacych ogarnac troche terminologii angielskiej (moze sie przydac zagranica

).
Ksiazka bedzie osiagalna dla indywidualnego klienta poprzez internetową ksiegarnie wysylkowa (adres podam w przyszlym tygodniu)
2. KsPD oraz KiteRegs (wersja nagielska) w internecie bedzie do obejrzenia na:
www.kiteteam.pl/kodeks
www.sieplywa.pl i
www.kiteforum.pl (czekam jeszcze na potwierdzenia linkow od Eski i Pabla).
Wersja sieciowa nie bedzie miala plakatu za to schematy plakatu beda umieszczone w tekscie.
3. Czesc Kodeksu za to z plakatem w A4 ukaze sie wkrotce w
magazynie maniakow sportow wodnych H20 (dam znac jak bedzie wydany)
4. Szkoly KS dostana
gratis plakat w wielkim formacie 70x100cm oraz 10 egzemplarzy ksiazki.
5. Jestem w trakcie dogadywania sie z
dystrybutorami, aby dolaczali ksiazeczke do sprzedawanych desek lub latawcow.
Jest to fajny pomysl, bo ulatwi rozpowszechnienie prawidel i jednoczesnie wczesniej czy pozniej moze okazac sie bardzo pomocna forma rozwoju KS i tym samym zwiekszona iloscia sprzedawanego sprzetu.
Zobaczymy jaka bedzie reakcja naszych dystrybutorow?
6.
Tablice w duzym formacie 70x100cm na PCV lub na podwojnej plycie aluminiowej moga byc dostepne na zamowienie.
Koszt takich tablic to 150-250PLN.
Chcialbym byc dobrym wujkiem i rozdac wszystko gratis wlacznie z tablicami dla np 30 szkolek. Niestety nie stac mnie inwestowanie kolejnych 5000PLN w takie tablice.
Samo przygotowanie i wydanie ksiazki zajelo prawie rok czasu i kosztowalo juz 10 tys PLN. Sa to tylko i wylacznie moje prywatne pieniadze.
Nie zgodzilem sie na zadnych sponsorow publikacji z bardzo oryginalnych powodow - gdyby np. Cabrinha lub SU2 pokryly kosztu druku i umiescilbym w zamian ich logo na ksiazce, to wowczas moglbym liczyc sie z problemami rozpowszechniania w szkolach, wypozyczalniach, kempingach konkurencyjnych dla tych firm. Taki ten kraj
Dlatego szczerze licze, ze jesli srodowisko zaakceptuje moją bezinteresowną pracę.
Jedynym moim celem jest podniesienie poziomu naszej odpowiedzialnosci i swiadomosci.
Bezpieczny kitesurfing = normalny rozwoj tego sportu w Polsce.
Jesli sprzedajac ksiazke okaze sie, ze zainteresownie jest tak duze, ze nawet uzyskam przychod to i tak przeznacze go na poprawe bezpieczenstwa w kitesurfingu.
Kto mnie dobrze zna to wie, ze nie musze dorabiac sobie na KS...
Juz mam pomysl, aby zrobic podobne tablice ale z informacja dla przechodniow i plazowiczow.
Fajnie byloby, gdyby na kazdym popularnym spocie stala dwustronna tablica 70x100cm: z jedenj strony KsPD a zdrugiej informacja dla osob przypadkowych jak bezpiecznie ogladac tych "wariatow na spadochronach"
Takze ja zrobilem swoje i nie bede ukrywal ze jestem z tego dumny.
Dziekuje pieknie za mile slowa. Jednak przede wszystkim chcialbym podziekowac dziesiatkom uzytkownikow KF.pl za dyskusje na lamach tego forum i na priv.
Przyznam szczerze, ze bylo Was tak wielu ze dopiero w przyszlym tygodniu podziekuje Wam konkretnie.
Tymczasem ide odebrac pierwsze egzemplarze, ktore zabieram zaraz na Hel. A jutro o 0830 skeepers meeting i JAAAAAAAZDA - bedzie wialo!
Pozdrawiam