Nobile N62

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
kitemovemente
Kontaktowanie:

Post31 sty 2009, 13:54

Nowy model Nobile. KOljny Delta-shape na rynku.

Obrazek

http://kitemovement.com/2009/01/31/nobile-n62/

Dubaś

Post04 lut 2009, 14:03

Witam,

To jest kopia Rabbitów, powiedziałbym ze to Wainman Hawaii z logo nobile.
Jeden koleś z Halandii już ich przyłapał na testowaniu Wainman’ów z innym logo.
http://www.hanglos.nl/news/F2DEDBDD-13F ... espot.html
Widać ze juz tam ostro to zdarzenie komentują.

Smutno mi to pisać szczególnie po przeczytaniu jak to Pan Nobile buduje wspaniałe imperium kitowe w Polsce.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszyscy co mieli okazje zobaczyc tym bardziej przetestowac Rabity wiedzą o czym piszę

baklarz

Post04 lut 2009, 14:24

Dubaś pisze:Witam,
Smutno mi to pisać szczególnie po przeczytaniu jak to Pan Nobile buduje wspaniałe imperium kitowe w Polsce.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszyscy co mieli okazje zobaczyc tym bardziej przetestowac Rabity wiedzą o czym piszę

Taki nowy brand, ja tam pływam na tańszej wersji Liquid Force ;-) i nie narzekam. To prawdopodobnie będzie podróbka droższa niż oryginał ... Tak się robi prawdziwy biznes ;-)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 14:42

No a co tam, jak Loop'owcy pocięli kiedyś Rhino, to Nobilowcy nie moga pociąć Wainmanna :idea: :wink:

Dubaś

Post04 lut 2009, 15:59

Crazy Horse pisze:No a co tam, jak Loop'owcy pocięli kiedyś Rhino, to Nobilowcy nie moga pociąć Wainmanna :idea: :wink:

No niby tak wszystko można tylko niech sie nie nazywaj shap'erami na czele z shinem, zamiast nazwy Nobile powinni mieć na kitach logo Xerox.

A co do loop'ów to nie ma problemo można te firmy porównywać ale nie sądze żeby Pan Nobile chciał się porównywać do nich.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 16:27

Kopiowali deski, kopiują latawce.
Tamto wyszło im na dobre, więc może i tym razem się uda :?:

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 18:23

Dubaś pisze:No niby tak wszstko można tylko niech sie nie nazywaj shap'erami na czele z shinem, zamiast nazwy Nobile powinni mieć na kitach logo Xerox.

A co do loop'ów to nie ma problemo można te firmy porównywać ale nie sądze żeby Pan Nobile chciał się porównywać do nich.

Dubaś jak bys doczytal watek na hanglos do konca to bys nie pisal takich glupot.
Na dole masz cos co powinno ci wytlumaczyc ze choc masz krolika na latawcu to plywasz na Blade czy Eclipse z logo Waimana :)))) hehehe

"not copied,
all these kites are made by the same designer.

Eclipse, Blade, Waiman, Nobile are all made from the same patterns and designed by the same designer.
You buy the right to use the patterns and pay a % to the designers, and bingo kite company.
A little bit of different marketing and bingo nobody notices.. "
- to jest z text z wątku ktory podlinkowales

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 18:56

hahaha !

Dubaś

Post04 lut 2009, 19:47

mleczny pisze:
Dubaś pisze:No niby tak wszstko można tylko niech sie nie nazywaj shap'erami na czele z shinem, zamiast nazwy Nobile powinni mieć na kitach logo Xerox.

Dubaś jak bys doczytal watek na hanglos do konca to bys nie pisal takich glupot.
Na dole masz cos co powinno ci wytlumaczyc ze choc masz krolika na latawcu to plywasz na Blade czy Eclipse z logo Waimana :)))) hehehe

"not copied,
all these kites are made by the same designer.

Eclipse, Blade, Waiman, Nobile are all made from the same patterns and designed by the same designer.
You buy the right to use the patterns and pay a % to the designers, and bingo kite company.
A little bit of different marketing and bingo nobody notices.. "
- to jest z text z wątku ktory podlinkowales

Doczytałem, doczytałem ale nie komentowałem tego, tak jak nie komentuje stacji we Włoszczowie Gosiewskiego, i innych wypocin ludzi którzy żyją na innej Planecie.

A że na własne oczy widziałem pewien dział powstawania kitów Wainman Hawai w roli głównej z Lou Wainmanem i Franzem Orly, tym bardziej tego nie komentuje a jakiegoś "the same designer'a" tam nie widziałem no chyba że Lou robił Eclipse, Blade i dał jeszcze projekt Panu Nobile, ale w to nie uwierzę bo ja raczej mieszkam na planecie Ziemia.

Pozdro

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 20:47

Dubaś pisze:A że na własne oczy widziałem pewien dział powstawania kitów Wainman Hawai w roli głównej z Lou Wainmanem i Franzem Orly

Gosiewski to ty raczej sam jesteś bo z Choinki się uwrałeś na tym forum jak nie wiadomo kto i masz na tyle w głowie narąbane, że krytykujesz innych ludzi którzy coś zrobili sam tylko "widząc jak inni pracują, do czego się zreszta przyznajesz".

Chyba troche przesadzasz z oskarżeniami, że Nobile coś kradnie i kopiuje. Samochody może też audi kopiuje od bmw, bo mają cztery koła co ? W latawcach za dużo ścieżek rozwoju nie ma jak byś nie zauważył, więc nie dziwota że WSZYSTKIE srzęty po za Flysurferem są do siebie w jakimś stopniu podobne. A delty zresztą Waiman nie wymyślił, wiec pewnie też złodziej z niego :)

Dubaś

Post04 lut 2009, 22:45

Tu nie chodzi o to kto ma ile postów na tym forum.
I nie mam zamiaru się spierać, czy ja czy ty masz narąbane w głowie, i kto kogo obraża, tylko mnie krew zalewa jak ktoś JAWNIE wykorzystuje prace innych a w tym przypadku nie mieli jak widać skrupułów.
A delt racja jest sporo jedne bardziej udane drugie mniej ale są różne ale tu widać na pierwszy rzut oka co to za myśl kierowała "designerów" Nobile.
Sam Onzo (mam nadzieje ze to jest dla Ciebie bardziej kompetentna osoba na tym forum) mówi " Kopiowali deski, kopiują latawce. " wiec patrz troszkę szerzej a nie skupiaj sie na ilości postów.

Mam nadzieje że przyłączą sie osoby które widziały fakty działania firmy Xerox.

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 22:49

Bardzo mi przykro moi drodzy Dubaś może sie za bardzo denerwuje ale co do Wainmana ma racje to nie jest ten sam projektant co eclipse czy nobile :snooty: plywalem na wielu przedpremierowych wainmanach i wszystkie byly inne chlopaki sami do tego dochodzili musicie sie z tym pogodzic...
buzka

Awatar użytkownika
mleczny
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 23:06

kowal pisze:Bardzo mi przykro moi drodzy Dubaś może sie za bardzo denerwuje ale co do Wainmana ma racje to nie jest ten sam projektant co eclipse czy nobile :snooty: plywalem na wielu przedpremierowych wainmanach i wszystkie byly inne chlopaki sami do tego dochodzili musicie sie z tym pogodzic...
buzka

Tutaj niechodzi o to ze Waiman robi swoje kite'y (chwala mu za to) tylko ze Dubas wytacza ostre zarzuty (bez dowodow) ze nobile kradnie i podrabia.
Bylem troche przy pracach nad prototypami i testowaniu nowych nobile i nie widzialem zeby mieli schowanego w worku pocietego rabbita i mierzyli z niego swoje kite'y.
A patent na delte pewnie wszyscy musieli kupic.

Wiesz poprostu troche szacunku dla ludzkiej pracy !!!!

A nie odrazu ze Nobile to zrzyna z Waimana - poplywaj najpierw na 1 i 2. Poloz 2 latawce obok siebie i porownaj
Bo z paru fotek to napewno takich wnioskow nie mozesz wyciagac (chyba ze mozesz ...:roll: )

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 23:21

ja w tym wątku do nobilasow nic nie mam nie widzialem i sie nie wypowiadam piszę tylko tak jak ty(z nobile) ze widzialem jak wainman i franz naprawde duużo testowali swój sprzęt i nie wydaje mi sie by byl jakiś wspólny projektant to ze są podobne co z tego !! wszystkie bowy też są podobne itd itd :roll:

Awatar użytkownika
mleczny
Kontaktowanie:

Post04 lut 2009, 23:37

kowal pisze: to ze są podobne co z tego !! wszystkie bowy też są podobne itd itd :roll:

no ja tez nie mam z tym zadnego problemu :)
Dubas nie moze tego zaakceptowac w zaden sposob najwyrazniej i wszedzie wietrzy zbrodnie, przestepstwa i rzuca oszczerstwami od razu - taki maly Ziobro forumowy :wink:

Wróć do „Forum Główne”