Pady i Strapy Liquid Force ???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Góral
Deska: Skim
Latawiec: Rebel
Dostał piwko: 1 raz

Post29 sie 2008, 19:31

Hej co myślicie o tych padach i wiązaniach? Czy one według was są najwygodniejsze? Czy znacie jakieś Pady bardziej wygodne niż te?
I przy okazji: Nie wiecie gdzie można w PL je kupić?

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post29 sie 2008, 19:37

Na LF Luxury 2007 przepłynąłem się raz i jedyne co przychodzi mi do głowy to Mercedes, Lexus, BMW7 wśród strapów;) Idealne. Jak będę zmieniał to tylko na te.... albo nowsze, ale na pewno LF ;)
Kupisz na Ch6 w bazie Water Sport Center.

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post29 sie 2008, 20:34

Ocean Rodeo robi mega wygodne padsy :)
pozdro

gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 sie 2008, 10:25

potwierdzam pady LF są wypasione , 501345341 to nr do Mańka , dystrybutor LF

Awatar użytkownika
Murphy
Kontaktowanie:

Post30 sie 2008, 21:02

ja pomagam projektowacz pady i strapy w fabrice SP i na prziszly sezon mamy przigotowane kilka modelow. Narazie pare z nich testujo Karolinka Winkowska, Tomek Janiak i Michal Maciejewski

Jędrek

Post30 sie 2008, 22:09

właśnie świeżo kupiłem pady i strapy LF Comp.

Pady faktycznie bardzo wygodne, to znaczy miękkie, z dobrą amortyzacją. Traci na tym jednak trochę "czucie" deski, konsekwentnie jej kontrola.

Strapy: tu znacznie gorzej - przede wszystkim "ruszają" się, fragmenty tuż przed śrubami są wąskie i giętkie, raz noga wpada do końca, za chwilę cięzko włozyć, etc. (co szczególnie wkurza przy pewnych old school'owych trikach). Na dodatek sznurek od ich regulacji lubi wypadać ze swej "bazy", lata wtedy koło palców, lubi się gdzieś tam zaczepić, etc. Generalnie uważam że są kiepskie, choć niewątpliwie jak już się (przypadkiem?) akurat dobrze ułożą to wygodne.

pzdr

Awatar użytkownika
Maslak

Post31 sie 2008, 13:41

Mam te pady i strapy od dwoch miesiecy i lepszysz na nogach nigdy nie mialem!!!! W Polsce jak zwykle dystrybutor szaleje z cena:( jak chcesz zaoszczedzic pare groszy to polecam www.handmade.de Sprawdzony dostawca a sprzecic bedziesz mial za 3-4 dni w domu od zlozenia zamowienia..

Awatar użytkownika
Adiq

Post31 sie 2008, 13:49

Potwierdzam Liquid Force Comp mega wygodne :D

Pytanie jak długą będą miały dobrą amortyzację

Awatar użytkownika
Góral

Post31 sie 2008, 15:44

Jędrek pisze:właśnie świeżo kupiłem pady i strapy LF Comp.

pzdr

A proszę napisz gdzie kupiłeś, za ile itd.

Awatar użytkownika
Maslak

Post31 sie 2008, 21:53

Pady faktycznie bardzo wygodne, to znaczy miękkie, z dobrą amortyzacją. Traci na tym jednak trochę "czucie" deski, konsekwentnie jej kontrola.

Strapy: tu znacznie gorzej - przede wszystkim "ruszają" się, fragmenty tuż przed śrubami są wąskie i giętkie, raz noga wpada do końca, za chwilę cięzko włozyć, etc. (co szczególnie wkurza przy pewnych old school'owych trikach). Na dodatek sznurek od ich regulacji lubi wypadać ze swej "bazy", lata wtedy koło palców, lubi się gdzieś tam zaczepić, etc. Generalnie uważam że są kiepskie, choć niewątpliwie jak już się (przypadkiem?) akurat dobrze ułożą to wygodne.

pzdr

Ja plywam na Luxury!!! Sa poprostu idealne,mialem rozne na nogach ale od momentu jak pierwszy raz wlozylem noge do deski Robina wlasnie z tym strapami od razu je zakupilem i jestem mega zadowolony do tej pory,idealnie amortyzuja i plyniesz jak w kapciach!!! Wygoda i jeszcze raz wygoda!!! dzieki tym padom mozesz miec nawet twrdsza deske i nie odczujesz dyskomfortu.Warto na prawde! W pakiecie dostalem dodatkowo raczke i gumki zabezpieczajace stopy przed wypadnieciem ktorych jednak nie uzywam,poniewaz zawsze jest rzyzyko ze jedna noga moze zostac i amba!!! Jedyne co tzreba miec to inne sruby poniewaz te z kompletu maja chyba jakis speczyficzny skok gwintu,nie metryczny byc moze amerykanski i nie pasuja do innych desek.

Awatar użytkownika
Sniady
Deska: Laluz 135, FreestylFish NKB
Latawiec: Torch 8, RPM 12, Dyno 16
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2008, 16:18

pzdr

W prawdzie nie zdecydowałem się kupić padów od Mańka(z powodów finansowych).
ALe pływając na nich bite 3 miech, i w między czasie testując wlasne pady od Nobila, pady kumpli z Naish. Nie stety nie udało mi się wyciągnąć desek Sloika(Fexifoil i brunotti) ale doszedłem do wniosku że Jeśli przerobisz troszeczkę pady( gdzie indziej bedziesz dawać końcówkę sznuurka od Compa, i co najwarzniejsze ODPOWIEDNIO JE SKRĘCISZ!!! To noga CI ani nie będzie wylatywać ani wciskać się... Będzie tak jak być powinna, a i czucie będzie bardzo dobre...;]
Powiem krótko, z powodu padów nobilasa na mojej desce którą robiłem wszystkie kiteloopy, i tricki na powerze teraz boli mnie prawe kolano...Bolało mnie po każdym pływaniu...
Na Naishu, sprawa wyglądała tak że w miarę wszystko było ok... no dobra... było ok... ale co chwile mnie uwierała stopa(pady nie są ani trochę wyprofilowane....
Natomiast Na LF noga gładziutko wchodziła... i się tam trzymała, do momentu kiedy ją chciałem z stamtąd wyciągnąć(bez żadnego ciągania)... Po Kite loopach i innych trikach można powiedzieć bardzo miękko się lądowało;] są super tylko trzeba je odpowiednio do wielkości swojej stopy zamontować(naciągnąć strap)...
Nie daje takiej recenzji tylko dla tego że pracowałem przez te wakacje w WSC, a dla tego że pływałem na nich przez pewien okres czasu, przesiadając się później na inne pady...i mając mały niesmak na twarzy.

Awatar użytkownika
niebrzydki
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2008, 18:45

plywalem, testowalem strapy i pady (SP) o ktorych wspomnial Murphy - naprawde warto zainteresowac sie tym tematem!! POLECAM ps. kolana przestaly bolec ;)

Awatar użytkownika
Góral

Post01 wrz 2008, 21:24

niebrzydki pisze:plywalem, testowalem strapy i pady (SP) o ktorych wspomnial Murphy - naprawde warto zainteresowac sie tym tematem!! POLECAM ps. kolana przestaly bolec ;)

O które pady konkretnie chodzi bo jakoś nie kumam, podajcie jakieś linki :)

Awatar użytkownika
wirus12
Deska: JOKE, 666, 77
Latawiec: RPM, FUEL
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2008, 16:09

podlaczajac sie do tematu

czy ktos uzywa takich padow ?

czy mozna je adoptowac do Nobile 666 08 ?

wrazenia z uzytkowania ?

Obrazek

Jędrek

Post02 wrz 2008, 16:50

to te o których pisałem.

Przy montażu uważaj na śruby dostarczane w pakiecie, jakieś dziwne, nie pasują do gwintu, z kolei seryjne Nobile są za krótkie.

pzdr

Wróć do „Forum Główne”