szkoła straciła licencję IKO

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
ZaŻenowany

Post19 sie 2004, 00:19

Chciałbym oficjalnie podać do wiadomości (oraz sprostować) pewne informacje, których początek sięga kwietnia-maja 2004 ! Dotyczy to licencji IKO, którą to w sezonie 2003 posiadało SIGNX a którą jak się okazuje na dzień dzisiejszy nielegalnie przejąła i uzywała (choć nigdy jej nie otrzymała, gdyz nie spełniła wymogu posiadania instruktora level 2) szkoła wake.pl ! Wczoraj została usunięta z listy szkół IKO i ... kropka !
Cała sprawa wyszła na jaw po zapytaniu wysłanym przeze mnie do IKO, na jakiej podstawie (i kiedy formalnie) licencja i nr została nam odebrana, skoro nikt nas o tym nie poinformował na piśmie i nie ja, jako właściciel firmy SIGNX zmieniałem dane szkoły na IKO ! Odpowiedzi z IKO nie cytuję - jest do ewentualnego wglądu !

poniżej dla przypomnienia co pisali o licencji IKO na poczatku sezonu szefowie wake.pl:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0
kolega Ziomek pisze :
"a teraz do "wlascicieli szkolek" :
Czy wiecie jakie sa sankcje za wprowadzanie w błąd klientów i publiki w ogóle podając nieszczerze że szkoła posiada licencję IKO?? "

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=816
kolega Ziomek pisze :
"TAK - potwierdzam: LICENCJA w WAKE.PL KITE SQUAD jest:)
a lista szkół z licencją na www.ikorg.com lub www.wake.pl "

pozdrawiam
piotr kunysz

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post19 sie 2004, 00:35

oj! robi sie gorąco.........

Panowie co innego pyskoowki i przekomarzanie sie kto,... co,.... i dlaczego ........
a czymś zupelnie innym (jeżeli faktycznie tak jest) jest kradziez licencji i podszywanie sie pod to..........
to juz mi pachnie kasa dla prawnikoow

....... myślę że ktoś tu sie skompromitował....

sprawdzilem na stronie iko........ faktycznie wake został zdjęty....

.......... nieładnie Ziomek a taki fajny koleś z ciebie

pozdrawiam

Rhino rider

Post19 sie 2004, 14:34

K***A!! :evil:
PEDRO, MIKE... co sie tak ciagle czepiacie Ziomka? Zrobił wam cos? Caly czas widze, czytam jak coś do niego macie i wszedzie szukacie jego błedów, wytykacie mu cos.
O co chodzi? O kase? O kursantów? Wkurza was to, że On na Rewę wchodzi z 8 innymi instruktorami i 30 kursantami a wy tym czasem macie 2 kursantów, o to, że na wysokości Ekolaguny ciagle jest 7,8 latawców szkoleniowych a u was tymczasem 1,2? 8)

Dlaczego tak sie ciagle czepiacie licencji IKO w szkole WAKE.PL? Jesteście o nia zazdrośni? :roll:
Jesli, jak mowicie, Ziomek "ukradł" wam licencje to co za problem zrobic sobie nowa? W koncu SignX musi spełniac wymagania IKO skoro w zeszłym sezonie posiadał licencie. A moze te gównane Loop'y nie spełniają wymogów bezpieczeństwa KS2 i staracie sie jakoś inaczej, niz legalnie, otwarcie, zdobyc licencje? o ile w ogole sie staracie...

signx pisze:...! Odpowiedzi z IKO nie cytuję - jest do ewentualnego wglądu !...

GDZIE? link poproszę... chciałbym sobie poczytać, tak z ciekawości...

Dziękuję i oczekuje odezwu ze strony SignX...

P.S. Zajmijcie sie moze szkoleniem i pływaniem, zamiast ciagle siedziec przed kompem, szukajac błedów, nieprawidłowosci w pracy innych...

Pozdro dla Mika i Pedra... :lol:

Tomas
Postawił piwka: 1 raz

Post19 sie 2004, 15:10

Pyskówki na poziomie przedszkolaków. Sport (Kiteboarding oficjalnie nie widnieje w rejestrze Ministerstwa Edukacji i Sportu), który rozija się w takim tempie jak Kiteboarding nie może być zaszufladkowany w ramy tylko i wyłącznie IKO. Błąd Ziomka że powoływał się na certyfikaty IKO. Mariusz z KiteRewa.pl nie posiada papierków IKO, a każdy kto szkolił się pod jego okiem wie, że jest to profi ticzer.

ZaŻenowany

Post19 sie 2004, 15:22

do Rhino Rider !
strasznie się uniosłes i tak wogóle to piszesz bzdury, zwłaszcza te dotyczące inlości kursantów i latawców ! ale to wasza sprawa !
nie bede sie chwalił bo jeszcze przeczyta to ktoś z Urzedu Skarbowego i ... a swoją drogą to nie mam nic do ukrycia !
nie czepiam sie Ziomka, tylko podaje prawde, o ktorą On cały czas tak walczył i walczy !
To on wysyła do IKO zeskanowane strony magazynu "Kitesurf" informując kto się jak reklamuje w Polsce !
Używa logo IKO, nr id szkoły i hasła "licencja" które do niego nie należy !
IKO napisało ze licencja i nr nadawany jest SZKOLE i tak było w 2003 roku ! teraz, poniewaz signx nie ma instruktora level 2, ta licencja jest zawieszona (nr tez) a Ziomek jako wake.pl nie otrzymał nowej licencji (nigdy) tylko pozmieniał dane na www IKO - nie powiedział im ze wake.pl to NOWA szkoła, wiec oni nie skumali !
a tak miedzy bogiem a prawdą nie wiem jak mogłby otrzymać licencję skoro IKO napisało "For your info, he is still not level 2 as we were not satisfied with the quality of his feedback forms sent." co oznacza ze nie miał i nie ma levelu 2, którym sie tak afiszuje !
I to tyle prawdy !
co do innych Twoich pytan i przytyków - szkolimy, pływamy, siedzimy przed kompem, jeździmy na lodowce, latamy do Egiptu, ... - i dobrze nam z tym ale to jednak chyba Tobie jakos przeszkadza !
To co zrobił mi Ziomek to inna sprawa - nie temat na forum - tu prostuję tylko ważne FAKTY dla kursantów, właścicieli innych szkółek i dalszej działalności SIGNX !

pozdro

ZaŻenowany

Post19 sie 2004, 15:30

:-)
znowu coś mnie tu rozśmiesza ! co ??
wszedłem w profil Rhino rider i ... :-)

Wszystko o Rhino rider
[0% z całości / 1.00 postów dziennie]
Znajdź wszystkie posty Rhino rider
Zawód:
Zainteresowania:

fajny profil, aktywny kiteforumowicz, bedacy w temacie, bezosobowy, taki sobie GOŚĆ; to juz jednak było (BAjlado, ...)

pozdro
pedro

Fred
Kontaktowanie:

Post19 sie 2004, 15:30

ehhh... :?

FRED :twisted:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post19 sie 2004, 19:36

:lol: jak kargul z pawlakiem siedza sobie za plotem i jada po sobie
pzdr

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post20 sie 2004, 09:24

----> signx

To jeszcze o niczym nie swiadczy, że ktoś napisął swój pierwszy post - obiektywnie.
Czy Ty pamietasz swój pierwszy post?

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post20 sie 2004, 10:11

widze ze do kilku oszołomów nie dociera prosta i czytelna sprawa wiec napisze najklarowniej jak mozna:
na podstawie info jaki dostarczyl Pedro i podgladu info z iko:
1.Sign-x otrzymal w 2003 licencje jako szkola,
2.Ziomal ma licencje jako instruktor,
3.Ziomal przestal sie dogadywac z Pedrem wiec sie obrazil i zalozyl wlasnal szkole, niestety zaczal od chwalenia sie osiagnieciami nie swojej szkoly poniewaz takowych nie mial,
4.Ziomal jako instruktor IKO mial dostęp do hasel i podajac sie za instruktora (ktoorym juz nie był) Sign-x poinformował IKO że Sign-x zmienila nazwe i teraz nazywa sie Wake czym wprowadzil w blad IKO i jednoczesnie dzialajac naszkode Sign-x z pelna swiadomoscia dokonał KRADZIEZY numeru szkoly sign-x
5.Ziomal byl na tyle bezczelny albo glupi ze zaczl wszystki dookola pouczac co komu grozi za podszywanie sie i za nimanie itd.
6. Sign-x wreszcie poszedl po rozum do glowy i przestal sie wdawac w forumowe i nie tylko pyskoowki i wystapil do iko o ustalenie stanu faktycznego na dzien dzisiejszy.
7. iko Potwierdzilo ze Ziomal byl TYLKO instruktorem sign-x i ze nr szkoly jest przypisany do niej a nie do instruktora ktoory jest TYLKO pracownikiem tej czy innej szkoly.
8. efek?? mozna sprawdzic na stronach IKO.

Podsumowując:
Ziomal- poznalem cie przez Kube na przystani wydajesz sie byc zajebistym kolesiem ktoory czuje to co robi i naprawde tym zyje,
Mozesz nienawidziec Pedra jak psa ale to nie usprawiedliwia podszywania sie pod dorobek jego szkoly a juz na pewno Kradziezy !! jaka bylo przepisanie na siebie nr szkoly iko
Tworzenie legendy wlasnej szkoly bazujac na klamstwie i kradziezy (np majkowych fotek) robi ci tylko antyreklame.
Niewazne jak zakonczyliscie z Pedrem swoja wspoolprace, oficjalnie w ub sezonie byles TYLKO jego pracownikiem wszystko co robiles w sign-x jest wlasnoscia pracodawcy.
Niewazne ile postoow napiszesz lub zrobia to twoi fani - fakty sa przeciwko tobie jestes na straconej pozycji i w twoim nalepiej pojetym interesie jest jak najszybciej zakonczyc ten temat.

pozdrawiam

JW :beer:

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post20 sie 2004, 10:29

ejjj przestancie kitesurfing to nie tylko licencje IKO ...

ZaŻenowany

Post20 sie 2004, 10:33

witam
dokładnie tak było i jest !
przedstawiam fakty - nie oceniam !
osobiście olałem Ziomka - nie jest dla mnie konkurencją, bo robie i bede robił i tak o wiele większe i lepsze rzeczy i to mnie satysfakcjonuje !
jednakze dochodze tylko praw do tego co moja firma wypracowała sobie przez ostatnie kilka lat !
po poradzie u prawnika wysłałem wiec oficjalne zapytanie do IKO i taką dostałem odpowiedz ! koniec i kropka !
przeciez nie byłem i nie jestem przeciwny niczyjej działalności ! z innymi szkołami żyjemy w dobrych stosunkach, bo kazdy robi swoje i buduje swój image. nie moge jednak pozwolić (jak chyba każda firma) aby ktos podpierał sie i budował swój wizerunek moimi osiagnieciami ! przeciez mozna samemu zdobyc IKO, samemu zrobic fotki, ... a nie w perfidny sposób korzystać z cudzego !
a w sumie to może i można po 2miesiecznym stazu w Mercedesie zaozyc swój warsztat i pokazac klientom fotki Mercedesa mówiac ze to mój warsztat ?? ciekawe co na to Mercedes !
sorrki za porównanie

pozdro wielkie

Awatar użytkownika
xnyl

Post20 sie 2004, 23:17

Gdy tak czytam te wszystkie posty i widze jak sobie nawzajem podkladacie nogi, dochodze do jednego wniosku. Wezme kurs w aloha :wink:

ZaŻenowany

Post20 sie 2004, 23:56

:-)
skoro tak to odczytujesz / -jecie to ...
widać nie zawsze intencja autora jest tożsama z interpretacją nadawcy ! to cały problem komunikacji międzyludzkiej !
chodzi o nic innego jak eliminowanie ściemy - aby klient idąc to tej czy innej szkoły wiedział na co może liczyć, co ma zagwarantowane i za co płaci !

pozdro

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post21 sie 2004, 09:01

szkoda ze ziomek sie juz nie wypowiada moze by zakonczyc ta "sprzeczke" wystarczy, ze przyzna sie do popelnionego bledu i przeprosi.

Wróć do „Forum Główne”