Prośba do Admina

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BART
Kontaktowanie:

Post30 cze 2007, 23:13

Witam

Mam prośbę, czy jest możliwość (wydaj mi się, że tak) no i oczywiście czy jest to realne ?
Chodzi mi o blokowanie dodawania komentarzy "co do wysokości ceny oferowanego sprzętu", przez szacownych "Gości" odwiedzających Nasze forum w dziale Giełdy.
Myślę, że wiele osób sprzedających swój sprzęt poprze moją prośbę.

Pozdrawiam

Bart

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 10:18

Popieram. Szczególnie komentarze dodawane przez GOSCI.
Cena jest indywidualna sprawa sprzedajacego i widocznie uwaza on ze sprzet który sprzedaje jest tyle warty.

Oczyiscie zawsze mozna sobie kupic okazyjnie latawiec z "łatka naklejona profilaktycznie" a potem pisac posta "gdzie naprawie ......"

:D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 11:30

niestety chłopaki jestem przeciwnego zdania :idea:

reprezentujecie stanowisko sprzedających

i mimo że i ja zdecydowanie cześciej oferuję na kiteforum coś na sprzedaż niż chcę kupić
to jednak stanę po stronie KUPUJĄCYCH :idea:

tzn - jeśli ktoś jest nowy, chce cos kupic
przeczyta opinie sprzedającego o produkcie,
której (jesli jest nieszczerze i mocno podkoloryzowana i ma nieadekwatną cenę) NIKT nie komentuje
zdecyduje sie na zakup
którego jak sie dowie POTEM może żałować.. :?

wg mnie możliwość komentowania ofert jest bardzo korzystna dla kupujących..
dla sprzedających mniej, bo ukróca im możliwości ściemy
którą zaraz wyłowią inni doświadczeni
szkoda tylko że w większości anonimowi
ale to juz świadczy o odwadze piszacego
a czasem i o innych "aspektach" :wink: (np konkurencja)

anonmowe posty jednak mają w związku z powyzszym zdecydowanie mniejszą wartość ...

wyobraźcie sobie ze chcecie kupic cos , na czym sie w ogóle nie znacie
wchodzicie na odpowiednei forum
znajdujecie oferte, zadajecie pytania, nikt z drugiego bieguna tematu nie odpowiada
kupujecie
..niekoniecznie TO co chcieliście kupic - ale TO co ktoś chciał Wam sprzedać..

tyle - jestem przeciwny :idea:

pozdro

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 11:35

ale chyba nie w ten sposob o ktory chodzilo BARTOWI :

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=14250

Blesso
Dostał piwko: 1 raz

Post01 lip 2007, 11:44

Ten "gosc" to facio o ksywie GMark
Tu ten jajcarz sprzedaje swoj latawiec _zwroccie uwage na te 3 kropki ktore zostawia po swojej wypowiedzi:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... komark+web

Wg mnie powinno sie go usunac z forum za spam !!

Blesso

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 11:56

Zupełna blokada odpowiadania na posty w dziale giełda moim zdaniem zupełnie nie ma sensu.

Myślę że najlepszym wyjściem będzie dodanie przy każdym poście odsyłacza pt.: 'zgłoś naruszenie regulaminu do admina' i wtedy od razu będę kasował tego typu posty. Swoją drogą przyda się również i na innych forach ;).

żabka

Post01 lip 2007, 11:57

Na to raczej nie ma sposobu.
Czesto widzi sie jak ktos oferuje sprzet podaje cene i nastepnie wpada taka łajza i pyta sie czy "cie pojebało?"

:evil:

Awatar użytkownika
BART
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 11:58

Witam

No i wszystko jasne, z tego co podaje Blesso (wnioskując po adresie mailowym) - ten Gość to jakiś Owczarek, który wyjechał do dawnego RFN..
Złota kieta na rączce, tlenione włosy.
Przyjeżdża do Polski na tanie zakupy do Biedronki.
Ale oczywiście polskiego językla to w gębie zapomniał.

Uwielbiam takich,..........bo u nas w Niemczech......... :lol:

Pozdro

Bart

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 11:59

W stosunku do 'gościa' który nieuczciwie chciał zwrócić uwagę na swoją ofertę dyskredytując konkurencyjną ofertę Barta zaraz zostaną wyciągnięte konsekwencje... /admin

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 13:27

Ziomek ja nie mam nic do konstruktywnych uwag od zarejestrowanych uzytkowników. Ciekaw jestem jak bys cos sprzedał jak bym jako Gosc co chwile pisał ze sprzedajesz szajs, drogo itd.

Ziomek pisze:tzn - jeśli ktoś jest nowy, chce cos kupic
przeczyta opinie sprzedającego o produkcie,
której (jesli jest nieszczerze i mocno podkoloryzowana i ma nieadekwatną cenę) NIKT nie komentuje

W tym masz troche racji ale o stanie latawca to moze wypowiedziec sie tylko wlasciciel lub osoba która widziała takowy
Sam wiesz jak wyglada moj Rhino04 ktorego posiadam od nowosci i sam wiesz za ile mogl bym go sprzedac. Predzej zrobie sobie z niego peleryne niz sprzedam za 500PLN
Latawce troche kosztuja i wydaje mi sie ze cena odgrywa obecnie najwieksza role a promocji latawców z "profilaktycznie naklejonymi latkami" nie brakuje i ......

zdecyduje sie na zakup
którego jak sie dowie POTEM może żałować..

Awatar użytkownika
BART
Kontaktowanie:

Post01 lip 2007, 14:34

Witam

Ja, Ziomek - jednak będę bronił mojego zdania, co do komentarzy Gości.
Sam ostatnio stałem przed dylematem jaki latawiec wybrać, nawet się Ciebie pytałem, który wybór będzie lepszy (Dzięki Wielkie jeszcze raz za szybką i precyzyjną odpowiedź).
Przyznaję Ci rację, że "Nowicjusze" chcący zacząć przygodę z kitem, powinni pytać się osób z większym doświadczeniem co do wyboru najkorzystniejszej oferty dla siebie co do sprzętu (aby się nie przejechać na zakupach).
Co do komentarzy, o których piszesz, owszem powinny się pojawiać - ale w dziale recenzje i powinny dotyczyć zalet lub wad technicznych określonych modeli.
Bo komentowanie przez Gości ceny sprzętu i jego stanu, oferowanego przez sprzedających (którego na oczy nie widzieli) jest bardzo nie OK. Taki Gość zaczyna Ci dopisywać do oferty, że sprzedajesz największy badziew i rupieć pod słońcem.
Każdy z nas zna stan swojego sprzętu, który przeznacza do sprzedaży i opis o jego stanie zamieszcza w ofercie. Od sprzedającego zależy czy będzie on zgodny ze stanem faktycznym, a Kupujący zawsze może zamieścić post na Forum, żę został oszukany przez taka osobę.
Ja rok temu sprzedawałem Rhino 06 12m. kupiony w kwietniu. Latawiec miał z 4 miesiące i był z z 6 razy na wodzie. Stan idealny. Dziewczyna kóra go kupowała miała wątpliwości, czy naprawdę jego stan jest taki jak opisywałem. Po zakupie dzwoniła do mnie, że latawiec jest jak nowy.
Więc nadal będę uważał, żę komentarze Gości są zbyteczne, jeżeli nie zawierają treści merytorycznych co do wad i zalet danego sprzętu.
Kupujący zawsze może zapytać na Forum, że ma do wyboru jakieś oferty i prosi o pomoc co wybrać. Za to może zapłacić tyle, a za inny latawiec tyle. Co bardziej się opłaca ?, czy warto dołożyć kilka stówek i mieć coś lepszego i mniej używanego.
To już koniec mojgo wypracowania

Pozdrawiam Wszystkich

Bart

Wróć do „Forum Główne”