kiteforumowy wyjazd do Egiptu...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post17 wrz 2003, 09:42

witam wszystkich wymownie, jest szansa że w listopadzie będzie cudownie.
taka hip hopowa zajawka odbija mi sie z rana jak czkawka, a że mam coś do powiedzenia, koniec ględzenia...

no ale do rzeczy:
jest pomysł :idea:
żeby
zorganizować wyjazd w pierwszych tygodniach listopada do Hurghady w Egipcie - hotel magawish (czy jakoś tak).
jak ktoś jeszcze nie wie, jest to jeden z super fajnych kajtowych spotów, gdzie woda jest turkusowa i przejrzysta i jak sie ma szczęście to w trakcie pływania można się natknąć na żółwia wielkości sofy, który lubi sobie fuknąc na kajtersa.

sens organizowania takiego wyjazdu zaistnieje oczywiście w momencie, kiedy uda sie załatwić kwestię przelotu i zakwaterowania taniej niż jest to obecnie w ofercie biur turystycznych, które za 2 tyg. pobyt życzą sobie około 2000/2300 peelena. w ofercie jest zawsze jadło (2 posiłki) i bodajże miejscowe ubezpieczenie plażowe (motorówka, która cie w razie czego sciągnie z wody).
jak będzie nas kilku chętnych, to skontaktuje sie z hotelem i popytam, czy można liczyć na jakieś dobre ceny. potem kwestia zorganizowania przelotu i sprawa załatwiona.
no i oczywiście jak ktoś chciałby pojechać na tydzień, to też możemy to jakoś wykombinować...
no i mapka spotu...
Obrazek

i jeszcze jakiś czart z wiatrami...
Obrazek

aha - jak ktoś jest ciekaw jak w tym okresie jest z temperaturą:
powietrze - 27C
woda - 25C
czyli można zapomnieć o piance!

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 10:08

Hotel jest godny polecenia. Ale z tego co wiem (a mozesz mi w tym wzgledzie w 100% zaufać) na własną reke wyjdzie Ci tyle samo lub nawet drożej. listopad jest jeszcze tam prawie szczytem sezonu ja mam oferte na 2 tyg. 2060 zł z wyzywieniem HB, przelotem, transferami ubezpieczeniem, opłatami lotniskowymi, wycieczką w razie opadniecia z sił lub "opadniecia" wiatru :) do Kairu i na Giftun. Myślę że to jest najtańsza oferta. Ale i tutaj mozna ponegocjować...

Dr Eutanator

Post17 wrz 2003, 10:36

bardzo prawdopodobne (że nie da sie załatwić taniej)

ale w takim razie, jeśli będzie więcej chętnych, to pewnie dostanie sie w biurze jakąś zniżkę za wyjazd grupowy.

rozumiem Lubow, że ty jesteś chętny na wyjazd?

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 11:07

Hmmmm jak by tu powiedzieć, a właściwie napisać abym nie został spamerem.... prowadze biuro WS i KS i wysyłamy na cały świat ludzi ja pojadę pewnie do Dahab w październiku ale jak coś to na pewno mogę zniżkę załatwić na wyjazd ...

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 11:31

Lubow pisze:Hmmmm jak by tu powiedzieć, a właściwie napisać abym nie został spamerem.... prowadze biuro WS i KS i wysyłamy na cały świat ludzi ja pojadę pewnie do Dahab w październiku ale jak coś to na pewno mogę zniżkę załatwić na wyjazd ...

W sumie wydaje mi się że wszystkim zależy żeby wyjazd był w miarę tani, więc jeśli masz jakąś dobrą ofertę to daj znać :!: Może bardziej opłaca się jechać gdzieś indziej?

Gość

Post17 wrz 2003, 12:00

Właściwie jezeli chce sie pogodzić koszt z KS'em to najtaniej jednak wychodzi Egipt a w szczególności Hurghada Magawish jest dobrą alternatywą. Już teraz moge obiecać że coś na pewno uda sie załatwić taniej - oczywiście dla kiteforum'owiczów ;) oto link do opisu hotelu http://www.windtravel.pl/turystyka_ofer ... asp?id=268

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 12:02

poprzedni post był mój - zapomniałem sie zalogować - przepraszam ....

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 13:43

Lubow pisze:poprzedni post był mój - zapomniałem sie zalogować - przepraszam ....

Lubow!!! zeby mnie sie to wiecej nie powtorzylo!!!

Apache

mak

Post17 wrz 2003, 14:06

no cóż ja wiem o wyjeździe do wspomnianej juz hurgady co prawda juz 26 wrzesnia ale za to za ok. 1600 pln. jak ktoś bedzie zainteresowany do napiszcie do mnie a ja wam podam szczegóły mak78@wp.pl

Awatar użytkownika
Gierach
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 15:10

mak pisze:no cóż ja wiem o wyjeździe do wspomnianej juz hurgady co prawda juz 26 wrzesnia ale za to za ok. 1600 pln. jak ktoś bedzie zainteresowany do napiszcie do mnie a ja wam podam szczegóły mak78@wp.pl

jest też już planowana wersja listopadowa wspomnianego wyżej wyjazdu.
jest już kilkanaście osób cghętnych

Dr Eutanator

Post17 wrz 2003, 15:18

to rewelacja - jak zbierze nas się silna brygada, to wyjazd będzie mega dobry

dajcie znać, kto rzeczywiście jest zainteresowany wyjazdem - my - tzn. ja i Pablo zamawiamy sie na 100%

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2003, 08:58

Zgadza sie ja też mam taką propozycje za nawet 1550 zł do Magawish ale na 1 tydz. jest tez hotel o gwiazdke nizszy za 1290 na 1 tydz. ale w innym miejscu

rakieta

Post22 wrz 2003, 13:56

w sobotniej wyborczej sa reklamy egiptu, chyba nawet hurgandy za ok.1500 pln za 14 dni, wiec chyba mozna jeszcze troche taniej.
Pozdrawiam

Dr Eutanator

Post22 wrz 2003, 15:10

w czasie zawodów rozmawiałem z pauliną z alohy i z tego co mi powiedziała, ona ze swoją szkółka planują dwa wyjazdy do egiptu. jeden w październiku i potem w listopadzie.
wstępnie ustaliliśmy, że jeszcze sie zdzwonimy w tej sprawie, bo jak się uda zebrać 20osób, to w ogóle ceny można by wynegocjować bardzo ok.

rakieta

Post22 wrz 2003, 15:44

W tej chwili mozna leciec na 11 dni za 380 euro z hotelem jak ponizej.
Sam samolot w dwie strony kosztuje 125 euro. Na poczatku listopada bedzie jeszcze taniej.
Niestety u faszystow mozna caly czas kupic egipt taniej, i nie wywalaja w powietrze swoich klientow jak rodzimy kapital. Ale Paulina mysle, ze tez moze stanac na wysokosci zadania, poniewaz ma duze doswiadczenie w branzy turystycznej.
Ihre Flugdaten im Überblick:

Hinflug (Flugdauer 06:30 Stunden)
von Leipzig am 25.09. um 12:45 Uhr mit Condor
nach Hurghada am 25.09. um 20:15 Uhr

Rückflug
von Hurghada am 06.10. um 14:55 Uhr mit Condor
nach Hamburg am 06.10. um 21:35 Uhr

Zusatzinformation zu Ihrem Flug:

Hinflug via LXR Rückflug via SSH

--------------------------------------------------------------------------------
Hotel: Sol y Mar Inn Les Rois (Einfache Kategorie)

Leistung: Doppelzimmer / Halbpension

Das Sol y Mar Inn Les Rois liegt nahe des Zentrums von Hurghada - nach nur ca. 10 Autominuten ist die Innenstadt zu erreichen. Der Strand ist ca. 300 m vom Hotel entfernt - Shuttleservice je nach Verfügbarkeit und gegen Gebühr.
Die zweckmässig eingerichteten Zimmer sind mit Badezimmer, Klimaanlage, Kühlschrank, Telefon, TV sowie Balkon oder Terrasse ausgestattet.
Das Hotel verfügt über Swimmingpools, separatem Kinderbecken, Restaurant, Bar, Disco, Pub, Geschäfte sowie einem Dachgarten mit Barbeque-Grill.
Sportaktivitäten je nach Verfügbarkeit und gegen Gebühr: Billard, Fitness, Sauna, Jakuzzi, Dampfbad, Massage. Falls Verpflegungsleistung in Form von All Inclusive gebucht: - Frühstück-, Mittags- und Abendbuffet - Snacks, Kaffee/Tee - Kuchen und Eiscreme am Nachmittag - lokale alkoholische und nichtalkoholischen Getränke während der Mahlzeiten und an den Bars von 11:00 - 23:00 Uhr
Durch die Nähe zu Hurghada ist dieses Hotel ideal für Gäste, die die Atmosphär e der Stadt erleben möchten.

nächster Ort: Hurghada
Entfernung nächster Ort: 3 km
Entfernung Strand: 300 m
Entfernung Airport: 10 km

Wróć do „Forum Główne”