Jezioro Drawskie / Czaplinek - spoty ???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 13:49

Kto zna jakieś miejscówki na tym jeziorze? Można kajtować? Od której strony najlepiej uderzać (od Czaplinka czy od strony Starego Drawska)? Są jakieś płycizny i w miarę luźne od drzew plaże? Jakie kierunki wiatru się najlepiej tam sprawdzają? Majowy weekend nadchodzi... :-)

Dzięki z góry za porady!!!

Awatar użytkownika
C A M E L
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 14:05

uuuu Czaplinek :D

stare WS & yacht dzieje :D

ok na płycizny nie licz (to drugie pod względem głębokosci jezioro w PL) :!:

zalesienie coś 90% :(

krótka płycizna w ośrodku DRAWTUR (kawałek na pn za Czaplinkiem, zjazd w lewo i wzdłuż jeziora)

tam jest plaża i wyjście lekko zza drzew :!:
uwaga na pomosty :!:

ogólnie jeżeli wieje to z N-NW
inaczej się nie rozbuja

www.drawtur.com

spytaj czy w wogóle można kitewać, bo nie ręczę :?

i pozdrów Roberta (właściciela) ode mnie

powodzenia i dobrych wiatrów :D

uwaga: strefa ciszy :!: słabo z motorówką jakby co...

chmurek

Post11 kwie 2007, 19:34

nie jest tak źle, na płyciźnie przy drawturze spokojnie można wystartować. W sezonie jest tam troszkę większy ruch, ale też spoko. W ubiegłym roku na drawturze był tylko jeden kajt kolegi, ale w tym roku będą co najmniej dwa :D
Ja bywam tam jak tylko zawieje. W długi weekend będziemy chyb próbowali na Kleofasie w Starym Drawsku jest tam plaża na której spokojnie można startować.

Niestety to tylko dwa dogodne miejsca na jeziorze. Poza tym same przepiękne widoki, lasy, cisza, moim zdaniem najpiękniejsze jezioro.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post11 kwie 2007, 20:38

Cześć IGH ?
Czy to może Twój crossbow lądował w tamtym sezonie w trzcinach przy plaży "Kusego" ?
Pozdrawiam Tolek. Koszalin

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 22:48

Toluś, gdybym tam kiedykolwiek próbował z kitem to bym nie prosił o porady takich specjalistów jak Ty ;) - zlosliwych zreszta jak widze, bo zamiast cos madrego napisac skoro tam byles to strzepisz jezyk :P

Pzdr,

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post12 kwie 2007, 09:23

Witam!
Tak, rzeczywiście zabrzmiało to trochę złośliwie... (choć rzeczywiście ktoś na croccbow był w Kusym Dworze... a ze Szczecina przyjeżdza sporo ludzi...)
Jednak awaryjne ladowanie na tym jeziorze to jak się przekonasz żadna ujma. Sam to wielokrotnie przerabiałem jak nie wytrzymałem i za daleko sie wypuściłem...wiatr jest bardzo zmienny. Po za tym co napisali koledzy, na wymienionych miejscówkach często jest tłok (deski, kajaki rowery itp) trzeba uważać też na maszty jachtów.
Jesli na Drawskim nastawiasz sie tylko na kite możesz popływać niewiele...
Tak więc Sorry za trzciny....ale to jezioro jest jak ...Kobieta.

Do zobaczenia ! Toluś

Wróć do „Forum Główne”