Kitowanie zimą

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Omni

Post07 wrz 2003, 01:24

Nie ma co ukrywać, lato juz sie kończy, a zima tuż-tuż. Dlatego postanowiłem zadaać kilka pytań na temat zimowego kajtowania.

1. Czy zima używa się takich samych latawców jak latem?
2. Czy twardy latawiec może byc używany zimą?
3. Jaką powierzchnie powinny mieć latawce do kajtowania zimą? Dodam, że jestem początkujący i raczej nie będę sie porywał na jakies większe wiatry, zaś latem pływałem głównie na 3-4 BF na "twardej" 12.
4. Czy lepiej surfowac na zwykłym snowboardzie, czy na takim wyposażonym w footstrapy?

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2003, 03:37

Omni pisze:Nie ma co ukrywać, lato juz sie kończy, a zima tuż-tuż. Dlatego postanowiłem zadaać kilka pytań na temat zimowego kajtowania.

1. Czy zima używa się takich samych latawców jak latem?
2. Czy twardy latawiec może byc używany zimą?
3. Jaką powierzchnie powinny mieć latawce do kajtowania zimą? Dodam, że jestem początkujący i raczej nie będę sie porywał na jakies większe wiatry, zaś latem pływałem głównie na 3-4 BF na "twardej" 12.
4. Czy lepiej surfowac na zwykłym snowboardzie, czy na takim wyposażonym w footstrapy?

1. tak
2. może, lecz ryzyko uszkodzenia jest o wiele większe niż na wodzie
3. wszystko zalezy od wiatru,
4. footstrapy w snowboardzie? pierwsze słyszę, ja śmigam za latawcem na nartach

Ryba
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2003, 22:24

Mam pytanko czy ktos z kajciarzy z pomorza planuje w okolicach Gdanska smigac zima na ladzie, bo wtedy z checia bym sie przylaczyl, albo chociaz wie gdzie moze byc dobry spot do takiego latania??? Czekam na odpowiedz

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2003, 22:35

Ryba pisze: albo chociaz wie gdzie moze byc dobry spot do takiego latania??? Czekam na odpowiedz

Zapraszamy do Warszawy nad Zalew Zegrzyński :) Oj w tą zimę o ile mróz dopisze będzie się działo wiele :)

mk

Post08 wrz 2003, 08:08

Mam pytanko czy ktos z kajciarzy z pomorza planuje w okolicach Gdanska smigac zima na ladzie, bo wtedy z checia bym sie przylaczyl, albo chociaz wie gdzie moze byc dobry spot do takiego latania??? Czekam na odpowiedz

cześć
ja planuję pośmigać zimą na kite-snowboardzie, jeszcze nie próbowałem, o ile wiem to morlov obczaił jakieś miejscówki koło rewy, jak napada to się umówimy :D

mk

Post08 wrz 2003, 08:10

PS
mieszkam za chwarznem w gdyni - tam są świetne łąki do jazdy - oby tylko napadało i zawiało (zawieje i zamiecie mile widziane ;)) :wink:

Awatar użytkownika
zinger
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2003, 09:52

latalem tam zeszlej zimy.
kolo toyoty w osowej.
malo miejsca
wszedzie druty
uwazajcie na kable energetyczne bo mozna zaczepic
w opolu goscie zaczepili o glowna siec energetyczna
trzeba bylo wylaczyc na 10 minut zeby mozna sciagnac kajta z kabli
koszt wylaczenia glownej sieci oszacowali na 100 tys pln.
skonczylo sie na tym ze goscie uciekli i przyszli po szmate pozniej jak lezala na polu (tak w kit to bylo)
ja jestem ubezpieczony OC i NW :p
mysle ze zatoke zamrozi wtedy bedzie wypasik
mam miekiego peter lynna 8.3.bedzie git :p

morlov
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2003, 10:03

Zeby pojezdzic na lakach musi sporo napadac, troche pocharatalem sobie deche przez zamarzniete grudy ziemi. Tej zimy sprobuje na zatoce, niech tylko zamarznie :P

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2003, 11:07

Czesc!!!

Ja mysle o lyzwach i miekkim kicie, zalew zegrzynski chyba bedzie ok, probowal juz ktos takiego kitowania?
Dajcie znac, wiem ze na zegrzu na dechach smigaja ale na lyzwach?

pozdro Apache 8)

Ryba
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2003, 16:02

no ja bym probowal z miekim kite( firebee 4,0- ale przy mojej wadze dobrze mnie ciagnie) prawdopodobnie na nartach, dlatego wole sie spytac, zeby miec juz miejsce zarezerwowane i wiedziec gdzie zmierzac.

Wróć do „Forum Główne”