przybornik kajtserfera

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
szcze

Post28 sie 2003, 15:31

wczorejsza walka nad zalewem zegrzynskim k. wwy uswiadomila mi konecznosc posiadania zawsze ze soba dobrego przybornika do naprawy latawca

czy mozecie podzielic sie ze mna informacjami gdzie zaopatrujecie sie w przybory do zestawu pierwszej pomocy - patche na kondony, klej, tasma do latawcow, nici do jego ew. zszycia? czy macie jakies swoje specjalne patenty, ktorych uzywacie kiedy skonczy sie juz zestaw kilku (w najlepszym przypadku) plastrow w jakie zaopatrza producent? gdzie i co kupujecie, zeby nagle w polowie dnia o przepieknym wiatrze nie zostac zmuszonym do zakonczenia zabawy?

Dr Eutanator

Post28 sie 2003, 16:10

ha - kolega dotknął niezmiernie śmierdzącego tematu.... :wave2:

chętnie posłucham jeśli ktokolwiek będzie miał coś konkretnego do powiedzenia. :lol:

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2003, 18:02

dobry temat: doceni go każdy, kto siedział tyłkiem w piachu (jakie to niehigieniczne) gdy fajnie wiało.
Właśnie: gdzie kupować łaty?: ja kupiłem używany latawiec, bez zestawu naprawczego: łat szukam: słyszałem, że dobrze używać starych balonów, no ale trzeba je mieć;)
Do szybkiego klejenia "na akcji" jest dobra taśma jakiej używają windsurfingowcy: elastyczna i za zbrojeniem, odp. na wilgoć, ale nadaje się raczej do małych dziur.Taśmę można szarpnąć w np. Praktikerze lub Castoramie
Klej: polecają Pattex, ale nie wiem jaki.
W Castoramie pan w niebieskich spodniach i żółtej koszulce wszystko należycie Wam naświetli, gdy go miło zagadacie.
Pozdro

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2003, 21:58

MassTurbo pisze:dobry temat: doceni go każdy, kto siedział tyłkiem w piachu (jakie to niehigieniczne) gdy fajnie wiało.
.Taśmę można szarpnąć w np. Praktikerze lub Castoramie
Klej: polecają Pattex, ale nie wiem jaki.
W Castoramie pan w niebieskich spodniach i żółtej koszulce wszystko należycie Wam naświetli, gdy go miło zagadacie.
Pozdro

czesc!!!
Ja kupilem na wale miedzeszyńskim w wawie. Taśma z materialu 10 m za 40 zł. Jak na chwile obecna łaty trzymają sie swietnie.
Ale mam to szczescie ze mieszkam niedaleko!

pozdro
Apache

Tomek M.

Post11 wrz 2003, 15:43

tajkie zestawy sa do nabycia w Abckitesurfing

www.abckitesurfing.pl

Napiszcie i jesli bedea to wam chloy wyslą - ja u nich kupilem - droga impreza ale zestaw jest super

Dr Eutanator

Post11 wrz 2003, 16:03

tomek

co konkretnie jest w zestawie o którym mówisz i jaka jest jego cena?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2004, 12:25

Tomek M. pisze:tajkie zestawy sa do nabycia w Abckitesurfing

www.abckitesurfing.pl

Napiszcie i jesli bedea to wam chloy wyslą - ja u nich kupilem - droga impreza ale zestaw jest super

Fakt - szybka reperacja powłoki latawca to nie jest duży problem (nawet TAśmą)
ale CZYM kleicie balony??

Wróć do „Forum Główne”