dpacior pisze:przemass pisze:Wracając do najważniejszego - bezpieczeństwa - NIE WIEM ile osób ZNA na Helu prawo drogi.

Podejrzewam że większość, tylko tak jak jest w przypadku nart czy snowboardu - nie potrafią go zastosować..
.Natomiast jeśli instruktor nie uczy prawa drogi już na pierwszych zajęciach i nie powtarza tego przed wejściem do wody, to moim zdaniem jest to wystarczający powód do zgłoszenia tego menadżerowi szkoły ( JA przynajmniej BARDZO chciałbym o takich wypadkach w szkole wiedzieć ) i zmiany miejsca nauki....tyle chyba

Zgodnie z życzeniem - nie wiem czy wiesz, ale w twojej szkole nie mówią o prawie drogi na pierwszych zajęciach i nie powtarzają tego przed wejsciem do wody, przynajmniej tak wynika z programu kursu dwu godzinnego z grupera:
OCZYWIŚCIE że mówią o prawie drogi oraz powtarzają na wodzie i podczas kursu. UDOWODNIJ że tak nie jest lub się po prostu nie odzywaj.
Dla tych bardziej niepomnych z czytania ze zrozumieniem:
Kurs nie jest na efekt więc NIE GWARANTUJEMY efektu bodydragów. Jeśli jednak zdarzy się np grupa 2 osobowa, spokojnie można do nich dojść ( ok 50 min na plaży ) i sterowanie latawcem plus bodydragi są jak najbardziej w zasięgu - kto uczył kiedykolwiek, ten wie.
Wrogu pisze:O ile fajnie, ze oferta Molo (w przeciwienstwie do szkolki LAVIDA

) nie mowi, ze to IKO 1 itd. za 99 i sa to 2h a nie pelne szkolenie (chyba 4,5h) i fajnie, ze zaprezentowane to jest raczej jako wprowadzenie do sportu i 'zlapanie zajawki'. Tyle, ze zrealizowanie podanego programu w 2h .... jest malo realne.
Ja konstruowałem tą ofertę, być może dzięki temu, w przeciwieństwie do szkoły Lavida i KAŻDEJ innej jak dotąd na podobnym portalu, program jest REALNY.
Jeśli sądzisz że jest nierealny, zapraszam - sprowadź 2jkę kursantów - udowodnię Ci że JEST. Cena oczywiście jak w cenniku chyba ze kupią przez gruper.
Co do lekcji za free - mam to przetestowane - nie jest to lepszy sposób. Jeśli nie płacisz za lekcję NIC, masz to w d....Dlatego wprowadzamy symboliczną opłatę - typu gruper.
Oferujemy 2 h szkolenia początkowego, podobnie jak WSZYSTKIE szkoły szkolące na h - nikt nie zagwarantuje efektu w postaci bodydragów. Jeśli chcemy kurs na efekt - zapraszamy do wykupienia kursu na efekt w normalnej cenie.
TO, że szkoła uczy IKO I i II w ciągu 11 h nie gwarantuje, że program obejmie np pływanie na prawym/lewym halsie - NIKT tego nie zagwarantuje oprócz oferty na efekt, również w bardzo konkurencyjnej cenie.
ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE JESTEŚMY JEDYNĄ SZKOŁĄ KTÓRA MA SZANSĘ "WYROBIĆ" NA DOBREJ JAKOŚCI SWOJĄ OFERTĘ na portalu typu gruper. Dlaczego?
- posiadamy największą w tej chwili bazę na Półwyspie Helskim
- mamy wykwalifikowaną kadrę instruktorów
- nie mamy problemów sprzętowych jak się to czasem zdarza w innych szkołach
RÓWNOCZEŚNIE nie traktujemy grupera jako jedynego łacznika z klientami, a jako możliwość sprzedania im zajawki. Konkurencja, jak sobie tu wspomniał Lussik robi lekcje za free. My je robimy za pół free. W CZYM MACIE PROBLEM klakierki
Tak jak pisałem powyżej:
- kurs IKO I obejmuje program jaki jest rozpisany w cenniku szkoły, do końca bodydragów, trwa średnio 4-5 h.
- kurs grupera jest ZAJAWKĄ - obejmuje 2 h szkolenia początkowego, nie planujemy grup większych niż 4 osoby ( większość szkół robi i tak większe grupy na teorii i sterowaniu, o ile je MA

)
PODSUMOWUJĄC oficjalne zdanie moje i szkołyNIE BĘDĘ oszukiwał ludzi twierdząc że zrobię z nimi program IKO I w 4 osobowych grupach w 4 h za 99pln
W NASZEJ ofercie na gruperze nie ma słowa o kursie IKO ( chociaż szkolimy zgodnie ze standardami IKO ) - jest to 2h początkowego szkolenia z instruktorem w dużej grupie, później szkolenie odbywa się w grupach 2-3 osobowych ( z naciskiem na 2 )
NIE MAM żadnego problemu z gruperem, gruponem czy czymkolwiek co sprzyja reklamie i zdobyciu klientów. MAM PROBLEM z nieuczciwymi i niemożliwymi do wykonania ofertami ( 4h IKO I za 100 pln ) . Nasza oferta jest jak najbardziej możliwa, jak widać konkurencja jest jeszcze tańsza, dodatkowo gwarantujemy wykonanie szkolenia, i to nie na Zegrzu.
Przykład - nie mam problemów ze sprzedażą latawców na allegro, mam problem ze sprzedażą nielotów za 1500 pln początkującym i nieznającym się totalnie na rzeczy. tyle.
PROGRAM SZKOLENIA przewidziany w gruperze jest jak najbardziej możliwy do zrobienia - nikomu nie gwarantuje bodydragów, ale przewiduje ich możliwość. Uczciwie mówiąc sądzę że większość rozpocznie bodydragi, na pewno będzie ciężko je skończyć - no ale my nie robimy z gruperem IKO I tylko 2 h szkolenia jak już pisałem
PO ZAKOŃCZENIU 2 h szkolenia "gruper" zapraszamy do kontynuacji reszty kursu na normalnych zasadach ( ceny, grupy 2-3 osobowe )
MOIM ZDANIEM jesteśmy w tej chwili JEDYNĄ szkołą w Polsce która ma ROZSĄDNĄ ofertę na gruperze/onie i JEST W STANIE SIĘ Z NIEJ WYWIĄZAĆ. Jeśli nie wierzycie - zapraszam do bazy, trwają właśnie 2 równoległe eventy, łacznie 40 osób i szkoła nie ma problemów z wydajnością.
Dziękuję, pozdrawiam
P.