szkoła LAVIDA na ZEGRZU???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post09 cze 2011, 14:37

robi pisze:Cytat z oferty szkółki na gruperze:
"Kurs odbywa się w grupach 3-5/6 osobowych. Nie będziesz sam, dzięki temu szybciej się nauczysz, nawet na sukcesach i błędach innych!"
Ciekaw jestem jakie ma samopoczucie autor tych słów w momencie ich wymyślania i... kogo widzi następnego dnia w lustrze...

No to może jeszcze jeden cytat Przemassa, z czasów jak potępiał oferty gruponowe innej szkółki:

przemass pisze:- Oferta obejmuje 4-godzinne teoretyczno-praktyczne szkolenie kitesurfingowe IKO LEVEL 1 ALE w grupie 4 osobowej - zazwyczaj szkolenie na Helu odbywa się w grupach 2-3 osobowych, przy czym już przy 3 osobach na instruktora jest to duże obładowanie - dlatego u nas staramy się rozdzielać ludzi na grupy 2-osobowe. Łatwo policzyć że przy 4 osobach i 4 godzinach jedna osoba uczy się średnio godzinę...Samo sterowanie latawcem indywidualnie powinno zająć 20-30 minut minimum :!: więc GDZIE miejsce na teorię, bodydragi, akcję asekuracyjną ??? Pomijam fakt że autor nie uwzględnił bodydragów w opisie oferty, chociaż jest to najważniesza i najdłuższa część kursu IKO I.

I może od razu sprostuje - nic nie mam do Przemassa i jego szkółki, ale nie wiedzieć czemu zapadły mi w pamięć jego słowa....

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post09 cze 2011, 14:38

Hej

A swoja droga, kiedys (nie pamietam ktora) szkolka w jeden dzien w tygodniu ZA FREE organizowała szkolenia z zakresu teorii (czyli sprzet, bezpieczenstwo i takie tam podstawy). Nie wiem czy to am dalej miejsce, ale imo to lepsza opcja lapania klientow, niz oferty na grouponie (a i o ile bezpieczniejsza i dla klienta .... i dla szkolki).

To my robimy od dwóch sezonów i będziemy robić nadal DARMOWE lekcje demo http://www.easy-surfcenter.pl/pi1/119.php - w każdą sobotę wakacji o godzinie 12:00 - zapraszam :)

No tu też niezły "kwiatek" - http://gruper.pl/x.php/1,4734/Podroze-F ... rfing.html - tym bardziej że autor tej oferty przed chwilą rozpętał burze na ten temat na forum.

Gratuluje sprytu - taki sam obóz kosztuje na waszej stronie 795 zł - http://www.funkite.pl/kitesurfing_to_co ... d_499.html
W zeszłym sezonie w tej cenie dorzucaliście chyba sprzęt poza kursem jeszcze...

2495 zł - skąd ta cena? niezła ściema.

Rozumiem kursanci po 1 dniu obozu, dajmy na to po pierwszych body dragach mogą brać sprzęt kite do woli, i nie są - cytuję "samobójcami" ??

hehe
Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
MAXymilian
Dostał piwko: 1 raz

Post09 cze 2011, 14:42

Wrogu pisze:A swoja droga, kiedys (nie pamietam ktora) szkolka w jeden dzien w tygodniu ZA FREE organizowała szkolenia z zakresu teorii (czyli sprzet, bezpieczenstwo i takie tam podstawy). Nie wiem czy to am dalej miejsce, ale imo to lepsza opcja lapania klientow, niz oferty na grouponie (a i o ile bezpieczniejsza i dla klienta .... i dla szkolki).

Tu masz tą promocję.
http://www.easy-surfcenter.pl/pi1/119.php

Rok temu pytałem jak to wygląda, i są to zajęcia z treningową komórką na plaży.
Tak żeby pokazać ci że to nic trudnego.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:44

@lussik

podziel 795 pln na pół. tyle trafi do szkółki...
za ok 400 pln, 24h na wodzie ze sprzetem? ciekawe jak można wyjść na swoje.
a grupony/grupery to chyba płacą po 60 dniach. trzeba z powietrza żyć niestety.

ja nie nic nie mam do tej oferty, ale grupony/grupery to nie jest dobry sposób na sprzedaż takich szkoleń.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:47

Lussik | EASY Surf Center pisze:
No tu też niezły "kwiatek" - http://gruper.pl/x.php/1,4734/Podroze-F ... rfing.html - tym bardziej że autor tej oferty przed chwilą rozpętał burze na ten temat na forum (Sir suburban kite - dop. Eska).

Gratuluje sprytu - taki sam obóz kosztuje na waszej stronie 795 zł - http://www.funkite.pl/kitesurfing_to_co ... d_499.html
W zeszłym sezonie w tej cenie dorzucaliście chyba sprzęt poza kursem jeszcze...

2495 zł - skąd ta cena? niezła ściema.

Rozumiem kursanci po 1 dniu obozu, dajmy na to po pierwszych body dragach mogą brać sprzęt kite do woli, i nie są - cytuję "samobójcami" ??

Lussik, ale wisienkę na torcie dodałeś. Tylko to ostatnie zdanie trochę Ci chyba nie wyszło, bo w tej ofercie jest na pisane, że "po zdobyciu certyfikatu IKO II, także kite'a, bar, deskę, piankę, trapez, kapok oraz bezpieczny kask".

No ale promocja jak cholera i do tego bez zakwaterowania .... uf :)

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 14:57

No właśnie po zdobyciu IKO II wiec raczej z tym bezpieczeństwem to mam w dalszym ciągu racje. Gruper to nie grupon po raz kolejny piszę i nie zabiera 50% prowizji... Po za tym nie psuje ta oferta rynku chciał bym zauważyć. Bo Cena jest około za IKO II dla klienta a dostaje trochę więcej

Post09 cze 2011, 15:06

Lussik, ale wisienkę na torcie dodałeś. Tylko to ostatnie zdanie trochę Ci chyba nie wyszło, bo w tej ofercie jest na pisane, że "po zdobyciu certyfikatu IKO II, także kite'a, bar, deskę, piankę, trapez, kapok oraz bezpieczny kask".

No fakt, nie doczytałem. Ale to nie zmienia faktu że kolejny "chłyt markjetingowy" bo może być tak że ze sprzętu za wiele obozowicz nie skorzysta, no ale co tam, cenkę można trochę podwindować i potem gruperkiem obniżyć.

Ciekaw jestem miny klientów z voucherem grupera gdy przyjadą na obóz i zobaczą że zostali "nabici" w butelkę :)

Pozdr
Lussik

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 15:11

Nie są to moje dwa najszczęśliwsze dni w życiu : ) hehe : ) jednak obstaje przy swoim... z tymi darmowymi kursami spoko pomysł gratuluje. Na moją ofertę obozu na gruperze nikt się tak nie rzuci jak na kursy po100łz bo jest normalna, bezpieczna i nie widzę w niej nic złego...

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post09 cze 2011, 17:12

dpacior pisze:No to może jeszcze jeden cytat Przemassa, z czasów jak potępiał oferty gruponowe innej szkółki:

przemass pisze:... dlatego u nas staramy się rozdzielać ludzi na grupy 2-osobowe. Łatwo policzyć że przy 4 osobach i 4 godzinach jedna osoba uczy się średnio godzinę...Samo sterowanie latawcem indywidualnie powinno zająć 20-30 minut minimum :!: więc GDZIE miejsce na teorię, bodydragi, akcję asekuracyjną ??? Pomijam fakt że autor nie uwzględnił bodydragów w opisie oferty, chociaż jest to najważniesza i najdłuższa część kursu IKO I.

I może od razu sprostuje - nic nie mam do Przemassa i jego szkółki, ale nie wiedzieć czemu zapadły mi w pamięć jego słowa....

Nie tylko Tobie zapadły :lol: Ale czekamy na oficjalna odpowiedz :doh:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2011, 14:15

dpacior pisze:
przemass pisze:Wracając do najważniejszego - bezpieczeństwa - NIE WIEM ile osób ZNA na Helu prawo drogi. :idea: Podejrzewam że większość, tylko tak jak jest w przypadku nart czy snowboardu - nie potrafią go zastosować...Natomiast jeśli instruktor nie uczy prawa drogi już na pierwszych zajęciach i nie powtarza tego przed wejściem do wody, to moim zdaniem jest to wystarczający powód do zgłoszenia tego menadżerowi szkoły ( JA przynajmniej BARDZO chciałbym o takich wypadkach w szkole wiedzieć ) i zmiany miejsca nauki....tyle chyba ;)

Zgodnie z życzeniem - nie wiem czy wiesz, ale w twojej szkole nie mówią o prawie drogi na pierwszych zajęciach i nie powtarzają tego przed wejsciem do wody, przynajmniej tak wynika z programu kursu dwu godzinnego z grupera:

OCZYWIŚCIE że mówią o prawie drogi oraz powtarzają na wodzie i podczas kursu. UDOWODNIJ że tak nie jest lub się po prostu nie odzywaj.

Dla tych bardziej niepomnych z czytania ze zrozumieniem:

Kurs nie jest na efekt więc NIE GWARANTUJEMY efektu bodydragów. Jeśli jednak zdarzy się np grupa 2 osobowa, spokojnie można do nich dojść ( ok 50 min na plaży ) i sterowanie latawcem plus bodydragi są jak najbardziej w zasięgu - kto uczył kiedykolwiek, ten wie.

Wrogu pisze:O ile fajnie, ze oferta Molo (w przeciwienstwie do szkolki LAVIDA :?: ) nie mowi, ze to IKO 1 itd. za 99 i sa to 2h a nie pelne szkolenie (chyba 4,5h) i fajnie, ze zaprezentowane to jest raczej jako wprowadzenie do sportu i 'zlapanie zajawki'. Tyle, ze zrealizowanie podanego programu w 2h .... jest malo realne.

Ja konstruowałem tą ofertę, być może dzięki temu, w przeciwieństwie do szkoły Lavida i KAŻDEJ innej jak dotąd na podobnym portalu, program jest REALNY.

Jeśli sądzisz że jest nierealny, zapraszam - sprowadź 2jkę kursantów - udowodnię Ci że JEST. Cena oczywiście jak w cenniku chyba ze kupią przez gruper.

Co do lekcji za free - mam to przetestowane - nie jest to lepszy sposób. Jeśli nie płacisz za lekcję NIC, masz to w d....Dlatego wprowadzamy symboliczną opłatę - typu gruper.

Oferujemy 2 h szkolenia początkowego, podobnie jak WSZYSTKIE szkoły szkolące na h - nikt nie zagwarantuje efektu w postaci bodydragów. Jeśli chcemy kurs na efekt - zapraszamy do wykupienia kursu na efekt w normalnej cenie.
TO, że szkoła uczy IKO I i II w ciągu 11 h nie gwarantuje, że program obejmie np pływanie na prawym/lewym halsie - NIKT tego nie zagwarantuje oprócz oferty na efekt, również w bardzo konkurencyjnej cenie.

ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE JESTEŚMY JEDYNĄ SZKOŁĄ KTÓRA MA SZANSĘ "WYROBIĆ" NA DOBREJ JAKOŚCI SWOJĄ OFERTĘ na portalu typu gruper. Dlaczego?

- posiadamy największą w tej chwili bazę na Półwyspie Helskim
- mamy wykwalifikowaną kadrę instruktorów
- nie mamy problemów sprzętowych jak się to czasem zdarza w innych szkołach

RÓWNOCZEŚNIE nie traktujemy grupera jako jedynego łacznika z klientami, a jako możliwość sprzedania im zajawki. Konkurencja, jak sobie tu wspomniał Lussik robi lekcje za free. My je robimy za pół free. W CZYM MACIE PROBLEM klakierki :wink: :?:

Tak jak pisałem powyżej:

- kurs IKO I obejmuje program jaki jest rozpisany w cenniku szkoły, do końca bodydragów, trwa średnio 4-5 h.
- kurs grupera jest ZAJAWKĄ - obejmuje 2 h szkolenia początkowego, nie planujemy grup większych niż 4 osoby ( większość szkół robi i tak większe grupy na teorii i sterowaniu, o ile je MA ;))

PODSUMOWUJĄC oficjalne zdanie moje i szkoły

NIE BĘDĘ oszukiwał ludzi twierdząc że zrobię z nimi program IKO I w 4 osobowych grupach w 4 h za 99pln

W NASZEJ ofercie na gruperze nie ma słowa o kursie IKO ( chociaż szkolimy zgodnie ze standardami IKO ) - jest to 2h początkowego szkolenia z instruktorem w dużej grupie, później szkolenie odbywa się w grupach 2-3 osobowych ( z naciskiem na 2 )

NIE MAM żadnego problemu z gruperem, gruponem czy czymkolwiek co sprzyja reklamie i zdobyciu klientów. MAM PROBLEM z nieuczciwymi i niemożliwymi do wykonania ofertami ( 4h IKO I za 100 pln ) . Nasza oferta jest jak najbardziej możliwa, jak widać konkurencja jest jeszcze tańsza, dodatkowo gwarantujemy wykonanie szkolenia, i to nie na Zegrzu.

Przykład - nie mam problemów ze sprzedażą latawców na allegro, mam problem ze sprzedażą nielotów za 1500 pln początkującym i nieznającym się totalnie na rzeczy. tyle.

PROGRAM SZKOLENIA przewidziany w gruperze jest jak najbardziej możliwy do zrobienia - nikomu nie gwarantuje bodydragów, ale przewiduje ich możliwość. Uczciwie mówiąc sądzę że większość rozpocznie bodydragi, na pewno będzie ciężko je skończyć - no ale my nie robimy z gruperem IKO I tylko 2 h szkolenia jak już pisałem

PO ZAKOŃCZENIU 2 h szkolenia "gruper" zapraszamy do kontynuacji reszty kursu na normalnych zasadach ( ceny, grupy 2-3 osobowe )

MOIM ZDANIEM jesteśmy w tej chwili JEDYNĄ szkołą w Polsce która ma ROZSĄDNĄ ofertę na gruperze/onie i JEST W STANIE SIĘ Z NIEJ WYWIĄZAĆ. Jeśli nie wierzycie - zapraszam do bazy, trwają właśnie 2 równoległe eventy, łacznie 40 osób i szkoła nie ma problemów z wydajnością.

Dziękuję, pozdrawiam

P.

przemass
Kontaktowanie:

Post10 cze 2011, 15:15

suburban kite pisze: bo jest normalna, bezpieczna i nie widzę w niej nic złego...

Oferta - być może - tak. Reszta - :?: :?: :?: :?: :?: :shock:

sądzę że klienci wybiorą lepszą i rzucą się na lepszą. :wink:

Post10 cze 2011, 16:31

Jeśli jednak zdarzy się np grupa 2 osobowa, spokojnie można do nich dojść ( ok 50 min na plaży ) i sterowanie latawcem plus bodydragi są jak najbardziej w zasięgu - kto uczył kiedykolwiek, ten wie.

Obrazek

Jeśli jednak... 2 osobowa nie 3-6 jak podajecie w ofercie. Każdy wie że opłaca się w 3-5 (z każdego kursu gruper pobiera 30%, więc szkoła ma 60 zł /osoba, 2 to minimum by wyszło na zero).

A co jak będzie 6 osobowa - sam ładnie wyliczyłeś ostatnio, 120/6 = 20 minut trzymania latawca na osobę, a gdzie tu teoria, setup - dobrze wprawny instruktor przeprowadzi to w 40 minut, więc zostaje po 13 minut na osobę - w tyle to nawet treningówkę będzie ciężko ogarnąć.

Kurs nie jest na efekt więc NIE GWARANTUJEMY efektu bodydragów.

Pewnie że nie gwarantujecie, na tej zasadzie równie dobrze można dopisać tam starty z deską..

MOIM ZDANIEM jesteśmy w tej chwili JEDYNĄ szkołą w Polsce która ma ROZSĄDNĄ ofertę na gruperze/onie i JEST W STANIE SIĘ Z NIEJ WYWIĄZAĆ.

Ja myślę że nie - funkite też jest w stanie się wywiązać ze swojej oferty, z tym że zawyżenie ceny o 60%, po to by ją potem o 60% obniżyć i stworzyć "atrakcję" jest jeszcze innym "chłytem markjetingowym" a bardziej nabijaniem klienta w butelkę.

Pozdro
Lussik

przemass
Kontaktowanie:

Post10 cze 2011, 18:27

Lussik | EASY Surf Center pisze:A co jak będzie 6 osobowa

NIE będzie - nie ma takiej potrzeby żeby była. Mi zależy na tych ludziach, bo mają jeszcze dokupić min 6 godzin kursu z NAMI a nie lecę po maksie sprzedając CAŁY kurs za pół ceny...taka mała różnica.

Z drugiej strony wiem, że jak Wam się zbiera 3 osoby na teorię to robicie tą samą rzecz z każdą osobą osobno :doh: - spoko, można i tak, ale gdzie tu sens ?

Kurs nie jest na efekt więc NIE GWARANTUJEMY efektu bodydragów.

Pewnie że nie gwarantujecie, na tej zasadzie równie dobrze można dopisać tam starty z deską..

Dokładnie tak samo jak Wy...

MOIM ZDANIEM jesteśmy w tej chwili JEDYNĄ szkołą w Polsce która ma ROZSĄDNĄ ofertę na gruperze/onie i JEST W STANIE SIĘ Z NIEJ WYWIĄZAĆ.

Ja myślę że nie - funkite też jest w stanie się wywiązać ze swojej oferty, z tym że zawyżenie ceny o 60%, po to by ją potem o 60% obniżyć i stworzyć "atrakcję" jest jeszcze innym "chłytem markjetingowym" a bardziej nabijaniem klienta w butelkę.

Pozdro
Lussik

Aha, no my pilnujemy naszych klientów i jednocześnie trzymamy kciuki za funkite - chociaż z takim podejściem jak prezentują na KF...może być ciężko ;)

pozdros

Post10 cze 2011, 19:30

Z drugiej strony wiem, że jak Wam się zbiera 3 osoby na teorię to robicie tą samą rzecz z każdą osobą osobno - spoko, można i tak, ale gdzie tu sens ?

Jeżeli ktoś wykupił u nas kurs INDYWIDUALNY - to ma zajęcia INDYWIDUALNIE - taki w tym sens.

Kurs nie jest na efekt więc NIE GWARANTUJEMY efektu bodydragów. Jeśli jednak zdarzy się np grupa 2 osobowa, spokojnie można do nich dojść

Widzę że nie załapałeś o czym pisałem. Piszesz w ofercie:

http://www.easy-surfcenter.pl/images/Bez_nazwy-2aaa.jpg

SZKOLENIE OBEJMUJE.... jeżeli coś OBEJMUJE, ZAWIERA to klient się spodziewa że to otrzyma. Chodzi o to że 2 godziny nie jest realne nauczyć grupę teorii, sterowania małym latawcem, i wejść z nimi do wody na body dragi. Równie dobrze możesz tam napisać że szkolenie obejmuje naukę skoków, ale tego nie gwarantujesz.

My w naszej ofercie mamy kursy na godzinę z ramowym programem kursu, który jest dobrany tak aby realnie można było go w tym czasie zrealizować (nie gwarantujemy że nauczymy, ale każdy będzie miał wystarczająco czasu by to zrobić).

W twojej ofercie NIE JEST REALNE wejście do wody na body dragi z grupą 3-5/6 osobową, no ale ludzie kupują BO TEGO NIE WIEDZĄ.

Każdy kto pływa wie ile czasu trzeba spędzić na plaży zanim się wejdzie do wody.

Pewnie że "zdarzyć się może", pytanie ile razy się zdarzy...

Pozdr
L

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post10 cze 2011, 21:08

To co w tym roku robią właściciele szkółek z kiteforum to jakaś kpina!!!
brak słów i wstyd :doh:

Wróć do „Forum Główne”