BraCuru pisze:Fakt trzeci - czy gdyby regulamin pozwolił na wprowadzenie tego wniosku ile osób mniej faktycznie by się pojawiło? Zero! Przecież nie przyjechałeś a się nakrzyczałeś. Zgadza się?
Zgadza się! Nie przyjechałem na zawody na których zmienia się regulamin kilka razy przed imprezą i w taki sposób traktuje się potencjalnych zawodników! Z tego co wiem to było więcej osób które miały w planach pojawienie się na tamtych zawodach, jednak zrezygnowało z podobnego powodu co ja [czyt. amatorzy, prosi]! Dodatkowo nie porównuj zawodów kitowych do żeglarskich ponieważ liczba osób uprawiająca dany sport jest nieporównywalna!
BraCuru pisze:Komuś się chyba pomyliło. Ja będę zawsze dążył do rozwoju PSKite w kierunku BKSA. No chyba że Rolnik z Jurgenem i inni populiści zdominują PSKite i wprowadzą demokratycznie jakiś tam system hipisowsko-anarchistyczny. Mało prawdopodobne bo populistom nie na rękę rządzić.
No chyba nie do końca.
Adam S pisze:1. Obowiązkowe ubezpieczenie OC dla wszystkich pływających to nie decyzja walnego, ale mój osobisty plan. Nie mam zamiaru żadnego amatora zmuszać do członkostwa w PSKite, ani nikogo uszczęśliwiać. Mam zamiar zrobić wszystko co w mojej mocy, aby podnieść poziom bezpieczeństwa. Formalne usankcjonowanie KsPD i obowiązkowe OC to realne do wykonania przez PSKite kroki w tym kierunku.
Adam napisał że jego pomysł, ale będzie go wprowadzać w życie na tyle na ile jest to możliwe przy pomocy PSKite!
Jak źle zrozumiałem to mnie popraw!
To jak już zorganizujęcie to obowiązkowe OC to warto by było pod to podciągnąć inne "wolne" sporty pod to czyli deskorolkę, bmx, łyżworolki, surfing, snowbord, wake i inne, może w pakiecie będzie taniej.
BraCuru pisze:Koniec końców jest taki że nikt nikogo do niczego na KF.pl nigdy nie przekonał i nie przekona.
Tutaj też nie masz racji. Wiele osób zostało przekonanych do wyboru takiego albo takiego sprzętu, czy też drogi nauki i takie tam!
BraCuru pisze: Możesz wymienić parę popularnych sportów minimum rozmiarowi KS co nie mają żadnej formy zrzeszenia, klubów, stowarzyszeń, związku etc
Czy ktoś tu napisał byście się nie zrzeszali? Zrzeszajcie się, organizujcie zawody dla członków PSK, wyjazdy i takie tam, ale nie uważajcie się za jedyny słuszny głos!
jacekdaktera pisze:Nie chcę lekceważyć problemu Twojego zeszłorocznego startu.
To nie problem, PSKite wyciągnęło pewnie wnioski z takiego zachowania. JA prosem nigdy nie byłem i nie będę zawody KIA traktowałem jako zabawę i tak samo chciałem potraktować Forda, jednak za dużo "profesjonalizmu" się do niego wkradło i podziękowałem.