Zaproszenie na REGATY " Błękitna Wstęga Zatoki Gdańskiej "

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post16 mar 2012, 22:35

BraCuru pisze:Polecam szczerze wszystkim przejrzeć dokładnie ten wątek i ocenić powyższą dyskusję z perspektywy próby przepłynięcia Morza Czerwonego.
Chciałbym zwrócic uwagę na poruszane tam tematy: odpowiedzialność, wyobraźnia, asekuracja, roszczenia co do pomocy (Janek był bardzo wzburzony faktem, że odradzaliśmy "występy" pospolitego ruszenia bez własnej asekuracji i powiedzieliśmy jasno, że dwa riby będą zabezpieczały tylko ustalonych zawodników).

Np.
Ja napisałem:
Co wówczas panie Janku? - zamiast przedrzeźniać innych od "miszczów" mógłbyś zastanowić się nad konsekwencjami Twojego nieodpowiedzialnego nawoływania. Jak sam jednego dnia umrzesz z hipotermii lub wygłodzenia to na KF wszyscy wklepiemy Ci [*] a rzeczywisty problem będzie miała tylko Twoja rodzina. Po paru latach wszyscy o tym zapomną lub będą traktować to jako ciekawostkę przyrodniczą.
Co zrobiłbyś, gdyby utopił się jeden z zaproszonych przez Ciebie kitesurferów? Napisałbyś, że pech, nieszczęście itp.
Tylko do końca życia każdego dnia musiałbyś sobie to jakoś tłumaczyć. No chyba, że tego nie rozumiesz. Co zresztą nie zdziwi mnie wcale

oraz np to:
Nie zmienia to faktu, że trzeba mieć asekuracje a liczenie na to, że jakiś żeglarz będzie chciał zdobyć nagrodę Fair Play ratując dupę jakiemuś oszołomowi na spadochronie to cały Twój nieodpowiedzialny styl. Podobnie jak liczenie na "globalną asekurację" podczas Baltic crossing Jednym zdaniem narażanie kogoś na pewne ryzyko, niebezpieczeństwo oraz dyskredytacja kitesurfingu

A Janek:
Każdy uczestnik startuje na własną odpowiedzialność na czymkolwiek " napędzanym wiatrem".TAKA jest formuła regat . Poza TYM było ok 100 jednostek
( oprócz waszego Riba chyba ? ) które mogły by udzielić pomocy przy jakielkolwiek awarii sprzetu ( pewnie dostaliby nagrodę Fair Play ) .

Trochę mnie tu nie było (do akcji z Jankiem), proszę wytłumaczcie mi kto to ten cały BraCuru ? Jakiś nowy mesjasz ? A może Do Na t i spółka zarabiając na Kitowaniu?

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 23:46

Neykon pisze:Trochę mnie tu nie było (do akcji z Jankiem), proszę wytłumaczcie mi kto to ten cały BraCuru ? Jakiś nowy mesjasz ? A może Do Na t i spółka zarabiając na Kitowaniu?

No co ty, jaki mesjasz :oops:
Tylko "wielokrotny medalista mistrzostw Polski, prekursor kitesurfingu w PL, jeden z najlepszych kiterów Polski, Europy i chyba nawet świata" :lol:

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2012, 00:09

rolnik pisze:
phpBB [video]

link całkowicie na temat Kiteforum.pl

Dajcie Sobie już wszyscy Spokój - wrzucie na luz i cieszcie się Życiem

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2012, 00:41

bigfoot gt pisze:nie każdy wyznaje zasadę po trupach do celu
http://www.youtube.com/watch?v=_tviG7CsSPo

Po trupach do celu - całkiem trafna dedykacja dla Pana Jana... Dzięki :thumb:
Nacisnę guziczek i cały świat stawiam na nogi - włącznie z faraonem :doh:
PS.
Czekamy wciąż na fakty obiecane na czwartek :idea:
Rozumiem, że była gdzieś konferencja z rozszarpanym przez rekiny latawcem Nobile, wizami, tuzinem maili z ambasadami, wywiad z RMF, wizytą szejka a najwierniejsi kibice na KF.pl nic nadal nie wiedzą o obiecanych szczegółach mających położyć kres padlinożercom, dzienikarzylinom, hienom, zakompleksionym ^%$#$%%^ i 99% społeczeństwa. Szkoda, że Janek znowu traktuje nas po macoszemu :?

Może być i tak ale wówczas apeluję o zmianę nazwy tego forum na Bałwochwalstwo.pl i spadam stąd na dobre.
Na pewno odetchnie wówczas paru wierzących w szlachetne idee z profesjonalnym przygotowaniem.
A przed odejściem przemianuję dział Bezpieczeństwo na "Kitowe harcerzowanie i inne bohatery" :lol:

Ależ ze mnie menda, co?
Teraz macie okazje odetchnąć swojemu bożkowi i pojechać po mnie. Dobrej zabawy :thumb:
PS.
Janek - pomogłem?

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post17 mar 2012, 07:44

BraCuru pisze:No co ty, jaki mesjasz :oops:
Tylko "wielokrotny medalista mistrzostw Polski, prekursor kitesurfingu w PL, jeden z najlepszych kiterów Polski, Europy i chyba nawet świata" :lol:

Wooow to zajebiście, Taka gwiazda na KF. Mogę ci gumaki pastować ? :pray: tak jak Jankowi

BraCuru pisze:Szkoda, że Janek znowu traktuje nas po macoszemu :?

Czujesz sie nie dopieszczony ?

BraCuru pisze:Może być i tak ale wówczas apeluję o zmianę nazwy tego forum na Bałwochwalstwo.pl i spadam stąd na dobre.

Proszę nie strasz, a może nikt nie będzie za tobą płakał? Jak za każdym z Nas.

BraCuru pisze:Na pewno odetchnie wówczas paru wierzących w szlachetne idee z profesjonalnym przygotowaniem.
A przed odejściem przemianuję dział Bezpieczeństwo na "Kitowe harcerzowanie i inne bohatery" :lol:

A jednak masz o sobie mega mniemaniem, dostałeś uprawnienia Moderatora i jak Do Na t uważasz ze jesteś bogiem. Szybko palma odbija :clap:

BraCuru pisze:Ależ ze mnie menda, co?

No taki tytuł trzeba sobie zasłużyć, nie tyczy się osób uzyskujący tytuł z urodzenia

BraCuru pisze:Teraz macie okazje odetchnąć swojemu bożkowi i pojechać po mnie. Dobrej zabawy :thumb:

Masz naprawdę jakiś problem emocjonalny, może warto iść do psychoanalityka? Historia zna takich którzy mieli monopol na prawdę, tyle że nie mieli posłuchu. Kończyło się depresją itd.

Reasumując, nie spotkałem się jeszcze z tak stronniczym moderatorem. Fakt Pan Bra broni swojego zdania i chwała mu za to , tyle że jest to sprzeczne z zasadą moderowania dyskusji.
Więc Szanowny Panie wstydu sobie oszczędź i zdecyduj, jesteś modem albo stroną w dyskusji i nie dotykasz tematów.

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2012, 09:42

BraCuru pisze: (...) spadam stąd na dobre.

:clap: na wygnaniu polecam przemyślenie słowa solidarność koleżeńska

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post17 mar 2012, 10:06

rolnik pisze:
phpBB [video]

eeeee tam ja to nigdy celebryta nie zostane. myslalem ze jak tu poblyszcze to moze... ale... napluli mi na plecy...
filmik popelina.rzeczywiscie lepsze jest to:
phpBB [video]

mazar
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post17 mar 2012, 10:23

Neykon pisze:Trochę mnie tu nie było (do akcji z Jankiem), proszę wytłumaczcie mi kto to ten cały BraCuru ?

Sędzia Sądu Najwyższego :?: :wink: :hand:

podobnie jak zapewne większość z nas oczekiwałem na wiele szczegółów dotyczących rajdu Janka, jednak po tych wszystkich komentarzach 'życzliwych' i 'mondrusiów' nie czekam już na żadne dodatkowe info, chyba, że o kolejnym rajdzie tylko mam nadzieję lepiej przygotowanym by nie denerwować się przez kilka dni :)
dla żądnych wiedzy i dzielenia spotów na A i B (lub J i B) proponuje własny rajd, oczywiście z asekuracją - napuszczamy zimnej wody do wanny, kilka gupików, nożyk, widelec i jazda na 40 godz., co jakiś czas trzeba gasić światło i puszczać bąki coby fale były, potem już wszystko będzie jasne...

a Janka zapytałbym o opinię o latawcu o nazwie trudnej do zapamiętania :wink: , ale to już dział recenzje i opinie ...

pozdrawiam

Wróć do „Forum Główne”