Kiteforum ver. 2.0

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 00:24

march_in pisze:jesli chodzi o performance to v1 biło na glowe v2 a funkcjonalnie jest mniej.
a będzie integracja userów z kiteportalem? do tego to dąży?

Bardziej Ci zamula Marcin nowa wersja :?: u mnie chodzi jak błyskawica i myślałem, że właśnie jest na odwrót, że to V1 było wolniejsze [choć też bardzo szybkie].

A propos integracji to fuzji na pewno nie będzie. Może wyświetlanie na forum newsów z kiteportalu? Nie wiem co prawda czy ekipa KP mi pozwoli heh

Nowy kiteportal [backend] jest w zaawansowanej produkcji, więc lada dzień będą recenzje, spoty, szkółki, rozbudowana do ecommerce'u giełda, moduł oceniania produktów i milion innych rzeczy...

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 08:29

Albo mi sie wydaje albo nie dostaje powiadomien o nowych watkach w postach, w ktorych zawsze dostawalem i w ktorych pisalem.. Cos nie tak jest jeszcze z ta opcja? Czy trzeba to gdzies od nowa uaktywnic?

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 08:32

szed pisze:Albo mi sie wydaje albo nie dostaje powiadomien o nowych watkach w postach, w ktorych zawsze dostawalem i w ktorych pisalem.. Cos nie tak jest jeszcze z ta opcja? Czy trzeba to gdzies od nowa uaktywnic?

nie nie wydaje ci się, mi również nie przychodzą powiadomienia.

Pablo mi też V2 chodzi szybciej od V1

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 10:00

Pablo pisze:
march_in pisze:jesli chodzi o performance to v1 biło na glowe v2 a funkcjonalnie jest mniej.
a będzie integracja userów z kiteportalem? do tego to dąży?

Bardziej Ci zamula Marcin nowa wersja :?: u mnie chodzi jak błyskawica i myślałem, że właśnie jest na odwrót, że to V1 było wolniejsze [choć też bardzo szybkie].

A propos integracji to fuzji na pewno nie będzie. Może wyświetlanie na forum newsów z kiteportalu? Nie wiem co prawda czy ekipa KP mi pozwoli heh

Nowy kiteportal [backend] jest w zaawansowanej produkcji, więc lada dzień będą recenzje, spoty, szkółki, rozbudowana do ecommerce'u giełda, moduł oceniania produktów i milion innych rzeczy...

no na starszych złomach pewnie będzie problem.na laptoku działa oka. natomiast na stacjonarce Athlon 2800XP, 2gb ram już gorzej, moze odpowiedz serwera jest szybka(nie sledzilem) ale renderowanie strony to juz hmmm, pewnie przez javascripty.

szkoda ze nie bedize takiej integracji w strone 2.0 i bardziej spolecznosciowej.

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post24 mar 2010, 11:03

Windows Vista Bussiness - nie widać szarego paska z moim kontem.

Czuwaj :wink:

Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 11:35

march_in pisze:no na starszych złomach pewnie będzie problem.na laptoku działa oka. natomiast na stacjonarce Athlon 2800XP, 2gb ram już gorzej, moze odpowiedz serwera jest szybka(nie sledzilem) ale renderowanie strony to juz hmmm, pewnie przez javascripty.

szkoda ze nie bedize takiej integracji w strone 2.0 i bardziej spolecznosciowej.

mi śmiga b.szybko na celeronie 2.0mhz + 1 GB RAM + winXP

Piotrekb pisze:Windows Vista Bussiness - nie widać szarego paska z moim kontem.

Czuwaj :wink:

Vista Ultimate widać pasek z kontem

Pablo
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 12:52

emaile powiadamiające o nowej wiadomości prywatnej powinny już dochodzić. nie w tej samej sekundzie, ale dochodzą.

Awatar użytkownika
PanMarcepan

Post24 mar 2010, 14:44

Czy mozna by ustawic szerokosc calej strony na sztywno na max 1280px ? Jest to pewnie domyslna wiekszosci uzytkownikow... a mi na panoramicznych 21" przy 1900px naprawde zle sie te forum przeglada :/

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 15:38

PanMarcepan pisze:Czy mozna by ustawic szerokosc calej strony na sztywno na max 1280px ? Jest to pewnie domyslna wiekszosci uzytkownikow... a mi na panoramicznych 21" przy 1900px naprawde zle sie te forum przeglada :/

Nie no.. takich rzeczy sie kolego nie robi. Za takie cos powinno sie rozstrzeliwac :wink:
Poza tym domyslna wiekszosci to jak narazie 1024 wiec fajnie by sie ci wszyscy wqr... jak bys im cos takiego zafundowal :D

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post24 mar 2010, 16:07

Więcej niż 1024 pomysł MISZCZ :thumbsup:
a poza to win7 IE8 mi wszystko działa :D

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 16:23

z tą szerokością na sztywno to nie przesadzaj. jak ci się źle czyta to weź sobie zresajzuj okno, zainstaluj plugin, zmień rozdzielczość czy cokolwiek.
jakby bylo na sztywno to dopiero bylaby masakra i wtedy by bylo skrolowania :doh:

Pablo
Kontaktowanie:

Post24 mar 2010, 16:29

szerkość na sztywno odpada, March_in już mnie widzę wyręczył w odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
targetti

Post24 mar 2010, 18:11

Pablo pisze:emaile powiadamiające o nowej wiadomości prywatnej powinny już dochodzić. nie w tej samej sekundzie, ale dochodzą.

Niestety ja nadal nie otrzymuję informacji o PW.
Mail o odp. w temacie już dociera :thumbsup:

Awatar użytkownika
PanMarcepan

Post25 mar 2010, 12:42

Przepraszam ale chyba wiekszosc z was mnie nie zrozumiala... ja mowilem o ustawieniu szerokosci maksymalnej na sztywno, a nie domyslnej, a to jest spora roznica.

Sam jestem web developerem i sie znam troche na tym... http://www.w3schools.com/css/pr_dim_max-width.asp
Przy mniejszych rozdzielczosciach nie bedzie z tym problemu, gdyz forum dopasuje sie do okna, a przy wiekszych nie bedzie takiej lipy jak jest teraz.

march_in pisze:zresajzuj okno, zainstaluj plugin, zmień rozdzielczość czy cokolwiek.

A to chyba jako zart byl? Nie wiem jak Ty, ale przegladajac forum, rowniez pracuje, wiec mam wiele zakladek otwartych i nie widze powodu, by kiteforum mialo wsrod nich jakies specjalne wzgledy, zwlaszcza, ze problem jest typowym problemem designu.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze moja drobna sugestia zostanie jednak uwzgledniona :)

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post25 mar 2010, 12:46

PanMarcepan pisze:Przepraszam... ale ja mowilem o ustawieniu szerokosci maksymalnej na sztywno, a nie domyslnej, a to jest spora roznica.

Sam jestem web developerem i sie znam troche na tym... http://www.w3schools.com/css/pr_dim_max-width.asp
Przy mniejszych rozdzielczosciach nie bedzie z tym problemu, a przy wiekszych nie bedzie takiej lipy jak jest teraz.

march_in pisze:zresajzuj okno, zainstaluj plugin, zmień rozdzielczość czy cokolwiek.

A to chyba jako zart byl? Nie wiem jak Ty, ale przegladajac forum, rowniez pracuje, wiec mam wiele zakladek otwartych i nie widze powodu, by kiteforum mialo wsrod nich jakies specjalne wzgledy, zwlaszcza, ze problem jest typowym problemem designu.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze moja drobna sugestia zostanie jednak uwzgledniona :)

jak jesteś webmajstrem to zrób sobie frame'a z kiteforum o szerokości jakiej tylko zapragniesz, zapisz go na pulpicie i bedziesz mieć co chcesz albo plugin zainstaluj. To nie był żart! też mam większą rozdziałke i jest ok.

Wróć do „Forum Główne”