Adminów porządki na forum raz jeszcze

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post09 gru 2012, 17:09

Sek w tym ze dla jednego nowy latawiec to cos,
dla drugiego para gaci to tez cos,
moderator jest ostatnia osoba ktora powinna
decydowac o tym komu wolno walic news'a na glownym
w ten sam desen tylko o innej wartosci finansowej !!!
Mnie np duzo bardziej zainteresowalby news ze kogos
zaczyna sponsorowac quiksilver i daje mu przyslowiowe gacie,
anizeli news ze ktos zmienia brand i sponsoruje go lokalny dystrybutor !!!
Litosci zatem... :pray:

Pozdro...

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 17:54

[quote="mary.dk"
Mnie np duzo bardziej zainteresowalby news ze kogos
zaczyna sponsorowac quiksilver i daje mu przyslowiowe gacie,
anizeli news ze ktos zmienia brand i sponsoruje go lokalny dystrybutor !!!
Litosci zatem... :pray:
[/quote]

No, zatem już wiemy że nie będzie łatwo :) Hasło przysłowiowe gacie miało być z deka ironiczne, coś jak "nie robię za bułkę" :) :) :)
Mary.dk, nie wiem czy wiesz, ale sporty extremalne w Polsce i nie tylko to ciężki temat odnośnie sponsoringu, gdzie większość zleceniodawców, sponsorów i organizatorów chce rozliczać się w barterze, a tymi "gaćmi" ciężko potem płacić za paliwo do samochodu, albo za wynajem motorówki :)

Uważam że powinniśmy dążyć do tego, aby firmy wchodzące do naszego świata kitesurfingu wykładały także hajs dla zawodników i na zawody, a nie tylko rozdawały gadżety dopisując je do protokołu zniszczenia itd. itd. itd.

Nie będę rozwijać tego wątku tu, bo to nie na to miejsce.

ps. Lokalni dystrybutorzy często właśnie potrafią jednak wyłożyć kasę :)

Awatar użytkownika
mary.dk

Post09 gru 2012, 18:39

Wszystko sie zgadza, ja tylko podalem przyklad
ze selekcja powinna miec nieco inne kryteria - moim zdaniem.
Sporty "ekstremalne" to baaardzo ciezki temat chyba wszedzie :-(
Lokalni dealerzy to podstawa sponsoringu - wiem o tym doskonale !!!
nie zmienia to jednak faktu ze marny to news ;-)

Pozdro...

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 19:01

mary.dk pisze:moderator jest ostatnia osoba ktora powinna
A kto ma decydować? Ty, ja czy kto według Ciebie? Ja zakładam, że moderator to osoba godna zaufania i nie będzie w sposób stronniczy wycinać jednego dystrybutora i po cichu promować drugiego. Jeśli będzie inaczej można się skarżyć do admina. Ważne żeby ktoś moderował forum bo jak widać admin sam się nie wyrabia.

Awatar użytkownika
mary.dk

Post09 gru 2012, 19:13

desperadek pisze:
mary.dk pisze:moderator jest ostatnia osoba ktora powinna
A kto ma decydować? Ty, ja czy kto według Ciebie? Ja zakładam, że moderator to osoba godna zaufania i nie będzie w sposób stronniczy wycinać jednego dystrybutora i po cichu promować drugiego. Jeśli będzie inaczej można się skarżyć do admina. Ważne żeby ktoś moderował forum bo jak widać admin sam się nie wyrabia.

Jakbys tak ze zrozumieniem przeczytal,
to zdalbys sobie sprawe ze pisze o tym o czym ja napisalem powyzej ;-)

Pozdro...

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 20:06

I tak całkiem nieźle działa to forum. Widziałem dużo gorsze.
Dla takich starych buraków jak ja jest idealne. :)
Dobre forum zawsze polega na smaku.
Ciężko o twarde zasady, które zastąpią smak i pomysłowość moderatora

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 20:41

Kwestia zdrowego rozsądku...

Jak przesadzicie ze spamowaniem mało istotnych rzeczy, to forum jeszcze bardziej zamieni się w tablicę ogłoszeń "skup-sprzedaż-gra w 3 karty".
Już i tak ludzie tu nie piszą, to już nie to samo forum. Dlaczego? Chyba wiadomo - znieczulica i chamstwo. Więc nie dokładajcie
jeszcze za dużo spamu reklamowego.

Od tego niech będzie osobny dział, niech będzie banner. Kto chce, to trafi w posty reklamowe. Czy ogłoszenia o X czy Y.
Z chęcią poczytałbym więcej relacji, luknał na filmy czy foty, albo recenzje sprzętu. Jakoś tego licho ostatnio.

garf83

Post10 gru 2012, 01:49

Ja nie mam problemu z “okolobiznesowymi” postami na Glownym. Newsy “ogolne” – ktos zmienil barwy, pojawil sie nowy film, nowosci sprzetowe – jak najbardziej na "glowne" i bez znaczenia, czy wrzuci takiego posta dystrybutor, czy “zwykly” uzytkownik. Ale to, ze ktos robi wyprzedaz, znizki, Mikolajki, czy inne takie – do dzialu biznes. Jak kto jest na etapie decyzji zakupowych i tak tam trafi. Jak i do dzialu gielda, allegro, czy na strony sklepow.

Na Glownym “utrzymuja” sie posty z ostatnich 3 tygodni. Czyli przecietny uzytkownik, ktory wchodzi na forum nawet raz na miesiac i chce zobaczyc co w trawie piszczy, ma do przejrzenia 1-2 strony. Chyba ok. Forum samo weryfikuje, co sie nadaje na Glowne, a co nie. Tematy ktore nikogo nie obchodza same “zjada na dol”.

Dla mnie problemem na forum sa nieprecyzyjne tytuly watkow. “Welcome back Marek” u mnie spowodowal reakcje – o kurcze trzeba to sprawic – chyba byly jakies zawody ktore mi umknely i Marek wrocil z konca swiata z workiem medali, czy co… Dookola swiata ktos poplynal i bedziemy go witac na lotnisku. Napisanie “Welcome back Marek w teamie Carbinha Polska” byloby chyba bardziej na miejscu. Jednych bardziej interesuje, ze Youri zmienia barwy, a innych, to co sie dzieje na lokalnym podworku.

Jacek Daktera wrzucil posta “BILET CABO- KOLONIA na 21.12.2012 tanio”, ktory generalnie na Glowne sie nie nadaje i nikt nie krzyczal. Nie z szacunku dla osoby Jacka, tylko dlatego, ze post mial wyraznie sprecyzowany temat. Kogo nie interesowalo – nie klikal. To samo film “New Age”. Wrzucil go Przemas, ktory z LF jest zwiazany. Jasno napisal o czym watek. Tak mozna by wymieniac dalej. Foty z RSZ (z gory wiadomo, co tam mozna znalezc).

Jedyne o co bym zadbala, to porzadek w dziale “Poczatkujacy”. Jest jeden temat dla pytan jaka deska, jaki kite. A pytan w osobnych watkach cala masa. Na pierwszych dwoch stronach co najmniej z 10. I nie jest tu potrzebny moderator, zeby zwrocic takiej osobie uwage. Tylko kulturalnie “Witamy na forum. Pytania o sprzet dla poczatkujacych w tym temacie”. I po jakims czasie do kosza. Ci ktorzy pisza pierwszy watek w tym dziale to potencjalni uzytkownicy forum na dluzej. Jak ich nie “wychowamy” od poczatku, to zawsze bedzie balagan.

Ze zmian:
- Moim zdaniem wielkie zmiany sa nie potrzebne.
- Zaginione – przesunac w dol. W ten watek wchodza tylko Ci co zgubili / znalezli. Niech sobie nawet dzial biznes na to miejsce wskoczy.
- Gdbyby sie udalo w dziale recenzje zrobic dodatkowy poziom – marki, byloby latwiej cos znalezc. Opcja “szukaj” dziala lepiej lub gorzej w zaleznosci jak ktos nazwie to o czym pisze.
- Jestem za pomyslem oceniania watkow (plusy, gwiazdki, kciuki czy jaki kolwiek inny system). To bedzie sie rejestrowalo na koncie uzytkownika obok ilosci napisanych postow. Nowi uzytkownicy beda wiedziec czy jesli dostaja odpowiedz na jakies pytanie to ta osoba jest wiarygodna czy nie. Chyba dalabym opcje tylko pozytywnych ocen “plusow dodatnich” ;), bo jak sie zaczniemy minusowac, to wybuchna kolejne wojny personalne.

Na pewno dalabym sobie spokoj z robieniem kolejnych zasad. Nie ma chetnych do moderowania forum, to kto bedzie pilnowal ich przestrzegania?

Wiecej luzu i kultury, a forum da sobie rade bez wiekszych ingerencji.

[Sorry, ze przydlugi wpis (nie wieje), bez polskich czcionek - nie moge zainstalowc.]

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2012, 10:58

garf83 pisze: To samo film “New Age”. Wrzucil go Przemas, ktory z LF jest zwiazany. Jasno napisal o czym watek. Tak mozna by wymieniac dalej. Foty z RSZ (z gory wiadomo, co tam mozna znalezc).

Zdarzalo mi sie rowniez wrzucac filmy i zdjecia marek z ktorymi nie bylem zwiazany, tylko dlatego, ze zawsze staram sie sharowac tylko te, ktore uwazam za najlepsze :wink: :idea:

garf83 pisze:Ze zmian:.
- Zaginione – przesunac w dol. W ten watek wchodza tylko Ci co zgubili / znalezli. Niech sobie nawet dzial biznes na to miejsce wskoczy.
- Gdbyby sie udalo w dziale recenzje zrobic dodatkowy poziom – marki, byloby latwiej cos znalezc. Opcja “szukaj” dziala lepiej lub gorzej w zaleznosci jak ktos nazwie to o czym pisze.
- Jestem za pomyslem oceniania watkow (plusy, gwiazdki, kciuki czy jaki kolwiek inny system). To bedzie sie rejestrowalo na koncie uzytkownika obok ilosci napisanych postow. Nowi uzytkownicy beda wiedziec czy jesli dostaja odpowiedz na jakies pytanie to ta osoba jest wiarygodna czy nie. Chyba dalabym opcje tylko pozytywnych ocen “plusow dodatnich” ;), bo jak sie zaczniemy minusowac, to wybuchna kolejne wojny personalne.

Na pewno dalabym sobie spokoj z robieniem kolejnych zasad. Nie ma chetnych do moderowania forum, to kto bedzie pilnowal ich przestrzegania?

Zgadzam sie w 100 % co do zmian. Moim zdaniem byc moze forum troche "ostyglo" ale nie przez zasady/ich brak a przez piszacych - w koncu to oni sa najwazniejsi ;)? Co prawda niektore przyklady sa mocno kontrowersyjne, jednak nie ma tragedii.

garf83 pisze:[Sorry, ze przydlugi wpis (nie wieje), bez polskich czcionek - nie moge zainstalowc.]

witam w klubie :wink:

pzdr

kiteandmore
Postawił piwka: 4 razy

Post13 gru 2012, 00:16

ciekawy jestem kto przesuwa te watki ?

i do tej osoby nastepujace pytanie:

Jaka jest roznica miedzy watkiem : welcome Back Marek ktory zostaje na glownym, a watkiem : Team Xcel Polska - Michalina Laskowska ktory z glownego natychmiast spada do Biznesu ?

NIe chodzi mit tu o osoby przedstawiane lub te ktore pisaly, ale o schemat - jesli taki istnieje ( w co watpie) - ktory jest przyjmowany przy przesuwaniu postow !

Jestem rowniez za tym, zeby mozna bylo widziec, kto i kiedy dzialal

aaa

Witamy w Teamie Xcel Polska, Michalina !
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 18:20 przez kiteandmore, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2012, 13:42

kiteandmore pisze:ciekawy jestem kto przesuwa te watki ?

Też nie kumam :?
Dziwię się, że jeszcze mnie nie rozstrzelało paru gości za powyższe, ot tak dla ich zasady :wink:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2012, 14:06

A mogę w odpowiedzi mocno zażartować :?:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2012, 14:43

Byc moze roznica jest poziom :idea: :arrow: - bez zadnej urazy dla Michaliny :hand:

kiteandmore pisze:Jaka jest roznica miedzy watkiem : welcome Back Marek ktory zostaje na glownym, a watkiem : Team Xcel Polska - Michalina Laskowska ktory z glownego natychmiast spada do Biznesu ?

Ale wciaz bedzie to chyba pytanie retoryczne :wink:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post13 gru 2012, 16:42

Crazy Horse pisze:

A mogę w odpowiedzi mocno zażartować :?:

Ja wiem ale nie powiem ;-)

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post13 gru 2012, 17:23

Bez sensu... nie rozumiem , jedne wątki są prawitielne i inne nie.
Zapytałbym się o wątki ze zdjęciami, ale i tak one dalej wiszą...

Bawcie się chłopaki tak dalej w piaskownicy, to KF.pl jeszcze bardziej na psy zejdzie.

Witamy w Teamie Xcel Polska, Michalina !

Wróć do „Forum Główne”