Nieuczciwy sprzedawca - allegro "krunella" /kf.pl CasaBonita

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2011, 14:01

Miałem kilka razy przyjmenośc spotkać koleżankę, jescz eniegdyś na legendarnym, zamknietym już shity beach pod Puckiem i powiem delikatnie, że coś z nią było "nie tak" i nie dziwie się, że zrobiła takie zamieszanie 8)

Dlatego trzeba kupowac latawce od dużych firm i czasem dopłacić ten 1000zł.
Poważna firma nie pozwoli sobie na taką akcje :idea:

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2011, 14:24

Choć rozumiem zniesmaczenie nabywcy, który kupił używany sprzęt, i nie oszukujmy się, dłuuuugo używany sprzęt, który jest opisany jako "w stanie idealnym", ale człowieku, kupiłeś latawiec za grosze, więc nie spodziewaj się, że ktoś sprzeda ci NOWY latawiec w "stanie idealnym" za 20% ceny!!!
I choć uważam, że "chwyt marketingowy" sprzedającego był poniżej pasa, to jednak należy zachować zdroworozsądkową nieufność wobec ochów i achów wystawianego sprzętu!!!
Tak jak pisała Eska, klient kupuje sprzęt, jakiego oczekuje, więc sprzedający podkręca licznik do takiego stanu, jaki jest oczekiwany przez potencjalnego nabywcę!!!

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2011, 17:02

a co jeśli kolega LICYTOWAŁ i nie wiedział za ile kupi? Takie insynuacje są po prostu głupie. Allegro polega na tym - właściwie cały handel internetowy - by rzetelnie prezentować produkt z jednej strony i ufać sprzedawcy z drugiej. Na dowód tego przedstawia się zdjęcia. W związku z tym jeśli ktoś sprzedaje coś mając w opisie stan idealny i sprzeda się to choćby za 1 pln a warte jest 10000 to można się spodziewać, ze jest IDEALNY. Ale jesli ktoś wali w człona pisząc o IDEALNYM, robiąc zdjęcia tak by nie bylo widać braków a później jeszcze mocniej wali w człona nie chcąc anulować transakcji choć zgodnie z prawem jest 10 dni na zwrot BEZ PODANIA PRZYCZYNY to mamy do czynienia z PRZESTĘPSTWEM.

Natomiast pisanie - weź czlowieku bo za 700 to się czego spodziewałeś - jest ŚMIESZNE. Mógł licytować i wygrał (nie spodziewając się, że pójdzie za 700 bo go nikt nie przelicytuje). Nawet jeśli kupił to w kup teraz z informacją IDEALNY to powinien się spodziewać IDEALNEGO. Towar ewidentnie nie zgodny z opisem czyli z umową. Na to są paragrafy.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2011, 17:32

Peg - napiętnowanie takich sytuacji jak ta, jest bardzo słuszne!!!
..jednak zdrowy rozsądek powinien być również przedstawiany jako cnota!!!
Niejednokrotnie spotykamy się z aukcjami na Allegro, że 10-letni C-shape sprzedawany jest jako "idelny do nauki", więc potencjalny nabywca powinien zasięgnąć porady u bardziej doświadczonych, niż sugerując się ceną i "wyjątkową okazją" kupuje kilkuletni badziew mając nadzieję, że jest w stanie idealnym!!! Tak na chłopski rozum!!!

Awatar użytkownika
adrianoos
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post17 paź 2011, 17:59

A to nie była czasem "Cruella de mon" ?
Obrazek

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2011, 23:36

yanosik pisze:Peg - napiętnowanie takich sytuacji jak ta, jest bardzo słuszne!!!
..jednak zdrowy rozsądek powinien być również przedstawiany jako cnota!!!
Niejednokrotnie spotykamy się z aukcjami na Allegro, że 10-letni C-shape sprzedawany jest jako "idelny do nauki", więc potencjalny nabywca powinien zasięgnąć porady u bardziej doświadczonych, niż sugerując się ceną i "wyjątkową okazją" kupuje kilkuletni badziew mając nadzieję, że jest w stanie idealnym!!! Tak na chłopski rozum!!!

Wiesz - ja mam swojego Rebela 2008 i stale z niego korzystam i on na prawdę jest w porządnym stanie - może nie idealnym bo ma kilka wlepek ale na pewno duuużo lepszym niż ten z aukcji. Inny przykład - mój kolega ma set Naishów X3 10 - 12- 16m i praktycznie zupełnie ich nie używa - wygladają prawie jak nowe ;) - da się kupić dobry (w sensie zadbany) sprzęt sprzed kilku lat. Pisanie IDEAŁ w momencie kiedy latawiec ma kilkanaście dziur (nawet nie zabezpieczonych) + reszta to przegięcie, naciąganie, oszustwo...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2011, 10:50

jak by to byłsprzęt z 2005 to bym rozumiał, że może być zużyty. Jednak sprzęt z 2008 roku w stanie idealnym jest możliwy. I to w różnych cenach. Ja swoje dotychczasowe latawce sprzedawałem w takim stanie, że można by powiedzieć, że były odpalone 2-3 razy. Zawsze jak porównywałem z innymi latawcami używanymi to aż się wierzyć nie chciało, że mój tak dobrze wygląda. Więc da się. W tym przypadku wydaje mi się, że była ściema na całości - z fotek wynika, że zdjęcia na allegro były mocno podkręcone, a to już jawne oszustwo.

Wróć do „Forum Główne”