rolnik pisze:Marek wydaje mi sie obral najlepsza droge rozwiazania waszych problemow
Mamy juz PSK wiec po co kombinowac ...
Chyba w ostatnich tygodniach zweryfikowałeś swoje zdanie na mój temat i "drogi jaką obrałem"
mary.dk pisze:Nie uwazasz ze problemem o jakim piszesz powinien sie zajac PSK ?
Na dzisiaj nie maja wystarczajacej sily przebicia, ale ma szanse sie to zmienic
jezeli pozwoli im sie pracowac, a jak bedzie kilka stowarzyszen to zadne nic nie zdziala,
bynajmniej tak mi sie wydaje![]()
Nadal tak uważasz? Aktywni ostatnio uzytkownicy kiteforum mają zupełnie inne zdanie.
Gdzie dwóch się bije to ....
Tutaj świeży update z kiteforum.com:
http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=1&t=2374539
Myślę, że mimo protestów wszelakiego rodzaju (agresywnych, logicznych, merytorycznych) POIK osiągnie to co zamierza.
Przez tyle lat właściciele szkółek nie dogadali się, nie mają żadnego reprezentanta, żyją w świecie odizolowanym od środowiska i dbają właściwie tylko o własne interesy nie myśląc o przyszłości szkoleń. Większość powie że jest IKO itd i nie trzeba niczego zmieniać.
Mniejszość twierdzi, że trzeba i nie mając rozsądnego oponenta zrobi to po swojemu. Może dobrze, może nie tak do końca dobrze. Nie znam się na tym.
Chciałbym tak naprawdę zwrócić uwagę, że przeceniamy możliwości kf.pl jako środowiska opiniotwórczego a szczególnie decyzyjnego.
Błędem jest wiara, że jak się rzuci mięchem to ktoś zwinie ogon i sprawa załatwiona.
Może już pora najwyższa aby właściciele szkół KS dogadali się między sobą czy też z POIK, a może PSKite.
Jednego jestem pewien - obecny stan nieważkości w tym temacie długo nie przetrwa.
PS. No i cokolwiek z tego wyniknie to juz z góry przepraszam, że PSKite znowu spie****lo sprawę