Len10 powrócił.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2011, 13:21

Smokie pisze:aaaa polecam Nitro Circus - tam tez wszystko dla kasy :wink: :lol:

polecam 6stą sekundę:

http://www.youtube.com/watch?v=qqhlfz9GQPE

..typowo dla kasy :wink:

pzdr

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post12 cze 2011, 13:37

Najlepsze to ostatnie ...

"just 15 minutes after he jumped " :lol:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 11:57

nie wiem o czym tu rozmawiać. Jak ktoś nigdy nie opuścił fotela, żeby zrobić coś przekraczającego własne możliwości (dojście do lodówki? ) to nigdy nie zrozumie, że na pewnym poziomie nie robi się tego dla kasy tylko dla samego siebie.

Pamiętam kiedyś dokument o dziewczynie, która skakała base (nie pamiętam nazwiska, pewnie ktoś skojarzy). Skakała i niestety w pewnym momencie coś nie poszło i złamała kręgosłup. Jeździ na wózku, w trakcie rehabilitacji powiedziała sobie, że nigdy więcej. Kilka miesięcy po powrocie już myślała jak to zrobić żeby dalej skakać, mimo, że była do końca życia przytwierdzona do wózka...

markko
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post13 cze 2011, 12:45

onzo pisze:Pamiętam kiedyś dokument o dziewczynie, która skakała base (nie pamiętam nazwiska, pewnie ktoś skojarzy).

Może chodzi o Karin Hollekim, ona miała wypadek, ale kręgosłup był cały, a film o niej można zobaczyć tu :
phpBB [video]

Awatar użytkownika
jaqbinek
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 14:48

ciekawi mnie czemu nikt tego calego rozwazania nad bezpieczenstwem ... jakie to nierozsadne itd ..
..nie zapoczatkowal przy skoku Murph'iego z klifu .. ?
tam tez moglo cos pojsc nie tak .. [ rozdarcie latawca, urwana linka ... etc ]

.. sponsoring .. / kasa .. swoja droga ..
ale jak to powiedzial sam skaczacy :
" jak by smy nierobily takich rzeci to by do smy dzis spali w jaskini i gonily mamuty po pustini "

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 15:56

Markko to nie ona - nie ma to w sumie znaczenia.

A z tym bezpieczeństwem to należy rozróżnić po prostu świadome robienie rzeczy... "głupich" z punktu widzenia poziomu ryzyka po to aby zaspokoić swoją potrzebę doświadczenia czegoś nowego. I to jest akceptowalne tylko wtedy, gdy ktoś naprawdę się przygotowuje do tego, ma odpowiednie umiejętności, zaplecze, doświadczenie, ekipę, która to analizuje z innego punktu widzenia, żeby się nie przeliczyć i nie zabić.

Drugim skrajnym przypadkiem są idioci, którym się wydaje, że dadzą radę coś zrobić, ale albo w ogóle nie widzą ryzyka w czymś co faktycznie może nas zabić, albo widzą, ale uważają, że dadzą radę i próbują powtarzać taki skok Rubena tylko nie tam gdzie trzeba, nie w takim wietrze jak trzeba i wychodzi bodydrag przez przyczepy campingowe.

Lenten niech sobie robi co chce - jest jednym z bardziej doświadczonych kajciarzy i ma podstawy do tego, aby sądzić, że wyjdzie. Podobnie Murphy - on też swoje już "przeleciał" (w powietrzu ;) ) i wie na co sobie może pozwolić a na co nie. Za to jakby ktoś z moich mniej doświadczonych kolegów zrobił coś podobnego to bym powiedział, że ma na..... w głowie i tyle.

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post16 cze 2011, 21:00

Ziomek. pisze:
Smokie pisze:aaaa polecam Nitro Circus - tam tez wszystko dla kasy :wink: :lol:

polecam 6stą sekundę:

http://www.youtube.com/watch?v=qqhlfz9GQPE

..typowo dla kasy :wink:

pzdr

Koles na koncu i tak ma mistrza.

phpBB [video]

Pozdro...

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 00:03

Co do Pastrany -gość ma chyba z 99% kości złamanych wiec wg mnie do większości numerów pcha go jednak kasa :>

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post17 cze 2011, 06:27

teoysta pisze:Co do Pastrany -gość ma chyba z 99% kości złamanych wiec wg mnie do większości numerów pcha go jednak kasa :>

A ja myslalem ze znany jest z tego ze oderwala mu sie miednica od kregoslupa i nadal chodzi,
ale co tam - kasa jest najwazniejsza :lol:

Pozdro...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 10:33

teoysta pisze:Co do Pastrany -gość ma chyba z 99% kości złamanych wiec wg mnie do większości numerów pcha go jednak kasa :>

Nie wiem czy wiesz ilu amatorów Crossu na świecie/w USA osiąga poziom pro.
Nie wiem czy wiesz ilu amatorów Crossu łamie sobie 80-90% kości i mówi sobie dość w drodze do poziomu pro
Nie wiem czy wiesz, że Travis Pastrana wiele kości złamał jeszcze zanim którykolwiek ze sponsorów go zauważył
Myślisz, że każdy siedzi w domu i analizuje - skoczę z mostu dostanę 1mln USD, skoczę z klifu - 1,2mln USA, skok z backflipem ze skrzydła samolotu 1,8mln USD i +10 do atrakcyjności fizycznej po operacji twarzy?

Możliwe, że każdy z nich ma w umowie ze sponsorem, że musi dajmy na to raz w roku zrobić coś ekstremalnego. Ale wątpię żeby to było tak, że sponsor namawia gościa do zrobienia czegoś od czego może się koleś zabić. Nie zabija się kury znoszącej złote jajka.

A Tony Hawk to też wszystko robił dla kasy?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 10:46

Onzo - jestem pewien że Teoysta pisał
"ironicznie, żartobliwie - z akcentem humorystycznym" :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 11:00

Ja jego, tak jak i innych, ani trochę nie krytykuje! Są świetni w tym co robią, zarabiają ogromne pieniądze wieć tylko ich podziwiać..
Nie znam osobiście żadnego zawodowego sportowca, wysokiej klasy. Nie rozmawiałem szczerze z żadnym, nie wiem co jest ich największą motywacją. Spektakularne wyczyny same w sobie? Sława? Pieniądze.. Nie wierze jednak że na takiego Travisa nie wpływają wielkie koncerny jak RebBull, Suzuki, Alpinestars itd których sprzedaż na całym świecie jest wprost proporcjonalna do ilości wyczynów sportowców (szaleńców?) z ich logo na kasku.

Dobrym przykładem jest Mickey Tyson -ten u szczytu swojej kariery niejednokrotnie przyznawał że walczy, ryzykuje życie TYLKO dla pieniędzy.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 12:21

teoysta pisze:Dobrym przykładem jest Mickey Tyson -ten u szczytu swojej kariery niejednokrotnie przyznawał że walczy, ryzykuje życie TYLKO dla pieniędzy.

...dlatego skończył tak jak skończył....

pomijam fakt, jak różny jest świat sportów walki od sportów ekstremalnych.

pzdr

Awatar użytkownika
3msto
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 45 razy

Post19 cze 2011, 18:54

nie zgodzę się że goście tacy jak Pastrana czy Ruben robią takie akcje tylko dla kasy :naughty: to po prostu ludzie uzależnieni do adrenaliny :!: nastawieni ciągle na progress i robienie coraz trudniejszych rzeczy a że my chcemy to ogladać i że sponsorzy ktorzy to zasponsorują też się pojawiają to super.

co każdego z nas pcha do skakania na kite' cie coraz wyżej , robienia coraz trudniejszych tricków ? na pewno nie kasa :lol:
prosem nigdy nie będę i nikt mi za to nie zapłaci a pływając w Rewce kusi żeby skoczyc przez cypelek i pewnie w końcu się odważę :wink:

jak gość typu Ruben skoczył już 1000 razy przez taki " cypelek" , jak Travis oddał już setki backfleepów to chłopaki myślą o czymś większym a potem jeszcze większym ,

Pytanie kto z Was nie zrobił w zyciu ( sporcie który uprawia dla jasności ) czegoś co inni mogli nazwać głupotą , brakiem odpowiedzialności, ekstremalnym wyczynem :?: za te akcje nikt nam kasy nie dał :wink: - wyczyn podnosi adrenalinkę i pozostaje w pamięci naszej i garstce oglądających
u tych z tych filmów pozostaje na dłużej bo mają lepszych kamerzystów :thumbsup:

pozdr

Wróć do „Forum Główne”